Siirry suoraan sisältöön.
Ristiäiset

Ristiäiset

Kasteet hoidetaan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin.

Ota yhteyttä:

Toimitusten ajanvaraus
puh. 02 774 5207

Kastejuhla on ilon juhla.

Lapsenne on kasteessa lämpimästi tervetullut seurakunnan jäseneksi!

Lapsenne suositellaan kastettavaksi kolmen kuukauden kuluessa syntymästä. Kasteen ajankohdasta voitte sopia ottamalla yhteyttä
kirkkoherranvirastoon puh. 02 774 5206.

Teillä on myös mahdollisuus vuokrata seurakunnan tiloja maksutta kastejuhlaa varten.

Lapsenne tarvitsee vähintään kaksi kummia. Kummien tulee olla kastettuja, rippikoulun käyneitä ja konfirmoituja seurakunnan jäseniä. Seurakunnan kirkkoherran luvalla yksikin kirkkoon kuuluva kummi riittää. Ylärajaa kummien määrällä ei ole. Lisää kummiudesta.

Lapsenne kasteen toimittava pappi sopii ennen kastepäivää kanssanne tapaamisesta, jossa keskustellaan kasteen merkityksestä ja juhlan järjestelyistä. Seurakunnan lahjana kastettava saa kastekynttilän.

Kastevirsiin voi tutustua kastevirret.fi-verkkopalvelussa.

Nuoren ja aikuisen kaste

Aikuisen kaste toimitetaan silloin, kun kirkkoon haluaa liittyä 15 vuotta täyttänyt henkilö, jota ei ole aiemmin kastettu. Ennen kastetta hän saa kristillistä opetusta. Kaste on samalla myös konfirmaatio. Lue lisää nuoren ja aikuisen kasteesta.

Uusi etu- ja sukunimilaki voimaan 1.1.2019

Uusi laki tuo mahdollisuuden antaa lapselle neljä etunimeä entisen enimmäismäärän, kolmen sijaan. Sukunimivaihtoehtoja on jatkossa selvästi enemmän, ja vieraiden kulttuurien nimikäytännöt otetaan paremmin huomioon.

Myös menettelyihin tulee muutoksia: Uuden lain myötä vanhemmille tulee yksi kuukausi enemmän aikaa ilmoittaa lapsen nimi (jatkossa siis 3 kk). Vanhempien pitäisi ilmoittaa lapsen nimet seurakuntaan kuitenkin hyvissä ajoin ennen kastetta.

Lisää tietoa löytyy evl.fi-sivuilta ja oikeusministeriön tiedotteesta.

pdf liite

Vauvan ensimmäinen juhla -opas 2019

Tietoa kasteesta ja ristiäisistä, klikkaa kuvaa!

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.