Siirry suoraan sisältöön.
Isostoiminta

Isostoiminta

Rippikoulun käyneillä on mahdollisuus lähteä mukaan seurakunnan isostoimintaan. Isostoiminnan pohjana on 1,5 vuotta kestävä isoskoulutus, jonka käytyään voi hakea isoseksi rippikoulu- ja lastenleireille.

Isoskoulutuksen toteutuksesta vastaavat nuorisotyönohjaajat, papit ja kanttorit. Koulutuksessa harjaannutaan ilmaisu, vuorovaikutus- ja ryhmänohjaustaidoissa, tutustutaan kotiseurakuntaan, kristinuskoon ja itseensä. Koulutus antaa välineitä elämää ja isosena toimimista varten.

Isoskoulutus toteutetaan pääsääntöisesti ryhmissä iltakokoontumisina, viikonloppuleireinä, erinäisinä tapahtumina ja seurakuntaelämään osallistumalla.

Isostoiminnan teesit

• Nuori on ihme. Isostoiminnan lähtökohtana on nuoren oleminen ja kasvu sellaisena seurakuntalaisena kuin hän on.
  • Isonen on osa nuorten porukkaa seurakunnassa. Isostoiminnassa tärkeää on turvallisuus, yhteys, ilo ja nähdyksi tulemisen kokemus.
  • Kaikenlaisille nuorille on tilaa isostoiminnassa. Jokainen on tervetullut, riippumatta siitä, mitkä ovat hänen omat syynsä osallistua.
  • Isosena tarvittavia taitoja ja tietoja opitaan sekä osallistumalla seurakunnan elämään että kouluttautumalla.
  • Isoset suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa yhdessä työntekijöiden kanssa.
  • Isostoiminta rakentaa siltaa aikuiseen seurakuntalaisuuteen.

Se siitä virallisesta osuudesta, nyt käytäntöön :)

Isostelua tapahtuu leirien ja iltakokoontumisten muodossa. Jokaisella on oma kantiksensa, jota luotsaa kantisemo tai kantisiskä. Iltakokoontumisia on seuraavanlaisesti

Halikon seuriksella KE klo 15.15-16.45
Perniön seuriksella KE klo 14.45-16.15
Salon seuriksella TI klo 16.00-17.45
Salon seuriksella KE klo 15.15-17.00
Salon seuriksella TO klo 15.15-17.00

Mikäli isostoiminta voisi kiinnostaa sinua, ole yhteydessä Sannaan, p. 044 774 5329

Isosryhmät 2020-2021

Täältä löydät isosryhmäsi aikataulut Lue lisää

Isoshaku ripareille 2021

Hei, sinä valmis isonen tahi piakkoin valmistuva isoskoulutettava!  Lue lisää

Villen ja Martin Kantis 3 -leiri

Isosleiri Reilassa 26.-27.9. Lue lisää

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.