Lähetystyö

Lähetystyö

”Niin kuin Isä on lähettänyt minut,
niin lähetän minä teidät.” (Joh. 20:21)

Lähetystyö on kirkon perustehtävä. Kristityt on kutsuttu jatkamaan Jeesuksen työtä – toiset lähtijöinä, toiset lähettäjinä.

Kirkon tehtävä on mennä sinne, missä hyvästä sanomasta, oikeudenmukaisuudesta ja lähimmäisenrakkaudesta on puute. Nykyajan lähetystyö onkin kokonaisvaltaista. Siihen kuuluu erottamattomasti ilosanoma Kristuksesta, mutta myös kehitysyhteistyö, katastrofiapu ja vaikuttaminen rakenteisiin, jotka estävät ihmisoikeuksia toteutumasta. Kirkko ja sen lähetysjärjestöt toimivat erityisesti syrjäytettyjen ja vainottujen hyväksi.

Lähetysjärjestöt toimivat yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa.

Lähetystyötä toteutetaan

• myöntämällä talousarviovaroja lähetystyöhön
  • vapaaehtoisella kannatuksella ja vapaaehtoisten työpanoksella (kolehdit, myyjäiset, kahvilat, kirpputori jne.)
  • rukoilemalla nimikkolähettien ja nimikkokohteiden puolesta.

• Seurakuntamme nimikkotyöhön pääset tutustumaan tästä.
  • Tuoreita kuulumisia lähetyskentiltä voit lukea täältä.
  • Ilman talkoolaisia jäisivät monet tempaukset toteutumatta.
    Katso täältä, mitä sinä voit tehdä.

Yhteystietoja

Lähetys- ja kansainvälisyystoimisto

Torikatu 6 A, Salo (2. kerros)

Lähetyssihteeri Henna Seppälä
044 774 5214, **@**

Johtava lähetyspappi Tarja Laurila
044 774 5293, **@**

pdf liite

Sauen kirkkohanke. Liity mukaan lähetysrenkaaseen!
Nimikkolähetit ja nimikkokohteet

Salon seurakunnalla on nimikkolähettejä ja nimikkokohteita eri puolilla maailmaa. Lue lisää

Lähettikirjeet

Tuoreita kuulumisia lähetyskentiltä. Lue lisää

Blogeja ja Facebook-sivuja

Kuulumisia lähettien arjesta ja juhlasta maailmalla. Lue lisää

Tekoja ja toimintaa lähetyksen hyväksi

Tervetuloa mukaan toimintaan! Lue lisää

Retkelle maan alle ja yläilmoihin

Lauantaina 31. elokuuta järjestetään retki Helsinkiin Malmin lentokentälle tutustumaan lähetyslentojärjestö MAF:n toimintaan. Paikan päällä on tilanteesta riippuen mahdollisuus osallistua esittelylennolle (35 €). Menomatkalla pysähdytään Lohjalle, jossa tutustutaan Tytyrin kalkkikaivoksen historiaan ja nykyaikaan. Kierros maan alla kestää puolitoista tuntia. Lämpöä siellä on +8, joten on syytä varata lämmintä vaatetta ja mukavat kengät jalkaan.

Retkelle lähdetään Halikon kirkon parkkipaikalta klo 9 (Salo-Uskelan srk-talo klo 9.05, Kivihovi 9.30) paluu noin klo 19. Matkanjohtajina ovat Sakari Pinola ja Pirkko Koivunen.

Hinta (sisältää kuljetuksen, pääsylipun kaivokseen, lounaan ja kahvin) on 40 €, alle 12 v-vuotiaat 25 €. Ilmoittautuminen 15.8. mennessä Tarja Laurilalle p. 044 7745293, **@**.

Viron Sauessa kirkon rakennustyöt ovat alkamassa. Liitetiedostossa asiasta kerrotaan lisää.