Partio

Partio

Uusi sisupartio aloittaa

Salossa aloittaa toimintansa tänä syksynä uusi sisupartio Pikkuoravat, johon etsitään noin 7–17-vuotiaita uusia partiolaisia. Toimintaa on syyskuun alusta lähtien Salo-Uskelan seurakuntatalossa torstaisin kolmen viikon välein noin kahden tunnin ajan kerrallaan. Vetäjinä ovat erityisluokanopettajat Anni Lonka ja Ella Kaitila. Lisäksi ryhmässä toimii ainakin kaksi ohjaajaa ryhmän tarpeiden mukaan. Partiossa pääsemme muun muassa harjoittelemaan luonnossa liikkumista, kädentaitoja ja ryhmässä toimimista. Ohjelmaan kuuluu niin musiikkia, liikuntaa, kokkailua, ulkoilua kuin erilaisia retkiäkin. Toimintaa mukautetaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Ilmoittautumiset Pikkuoraviin sekä tiedustelut ja lisäkysymykset: Anni Lonka p. 0400 721 086, **@**. Lisätietoa: toiminta.partio.fi/ohjelman-tuki/sisupartio.

*********

Partiossa oppii monenlaista: kädentaitoja solmuista nuotiontekoon, luonnossa liikkumista, ensiaputaitoja, vastuuta tekemisistään, kansainvälisyyttä jne. Myös ihanteilla on sijansa partiotoiminnassa. Partiolainen haluaa kehittyä ihmisenä, auttaa ja palvella muita, olla luotettava, rakastaa ja suojella luontoa sekä rakentaa ystävyyttä yli rajojen. Usko Korkeimpaan kuuluu sekin partioaatteeseen.

Partiossa toimitaan ikäryhmittäin:

• Laumat 7 - 9-vuotiaille sudenpennuille, johtajana aikuinen
  • Seikkailijat 10 - 12-vuotiaille, johtajana aikuinen
  • Tarpojavartiot 12 - 15-vuotiaille vartiolaisille
  • Samoajaryhmät 15 - 17-vuotiaille
  • Vaeltajaryhmät 18 - 22-vuotiaille
  • Johtaja- ja tukitehtävät yli 22-vuotiaille

Partion viikoittaisissa kokoontumisissa harjoitellaan partiotaitoja ja suoritetaan taitomerkkejä. Säännölliseen toimintaan kuuluu kokoontuminen kerran viikossa. Lisäksi partion ohjelmassa on retkiä, leirejä ja kilpailuja. Lippukunnat osallistuvat myös Salon alueen, Lounais-Suomen partiopiirin ja Suomen Partiolaisten valtakunnallisiin tapahtumiin.

Suomalaisesta ja kansainvälisestä partiotoiminnasta voi lukea lisää Suomen Partiolaiset ry:n kotisivuilta osoitteesta www.partio.fi.

Salon seurakunnan tukemana toimii 8 partiolippukuntaa:

Salon seurakunnassa partioasioista vastaa nuorisotyönohjaaja Timo Sjöblom puh. 044 774 5294, **@**.