Partio

Partio

Partiossa oppii monenlaista: kädentaitoja solmuista nuotiontekoon, luonnossa liikkumista, ensiaputaitoja, vastuuta tekemisistään, kansainvälisyyttä jne. Myös ihanteilla on sijansa partiotoiminnassa. Partiolainen haluaa kehittyä ihmisenä, auttaa ja palvella muita, olla luotettava, rakastaa ja suojella luontoa sekä rakentaa ystävyyttä yli rajojen. Usko Korkeimpaan kuuluu sekin partioaatteeseen.

Partiossa toimitaan ikäryhmittäin:

• Laumat 7 - 9-vuotiaille sudenpennuille, johtajana aikuinen
  • Seikkailijat 10 - 12-vuotiaille, johtajana aikuinen
  • Tarpojavartiot 12 - 15-vuotiaille vartiolaisille
  • Samoajaryhmät 15 - 17-vuotiaille
  • Vaeltajaryhmät 18 - 22-vuotiaille
  • Johtaja- ja tukitehtävät yli 22-vuotiaille

Partion viikoittaisissa kokoontumisissa harjoitellaan partiotaitoja ja suoritetaan taitomerkkejä. Säännölliseen toimintaan kuuluu kokoontuminen kerran viikossa. Lisäksi partion ohjelmassa on retkiä, leirejä ja kilpailuja. Lippukunnat osallistuvat myös Salon alueen, Lounais-Suomen partiopiirin ja Suomen Partiolaisten valtakunnallisiin tapahtumiin.

Suomalaisesta ja kansainvälisestä partiotoiminnasta voi lukea lisää Suomen Partiolaiset ry:n kotisivuilta osoitteesta www.partio.fi.

Salon seurakunnan tukemana toimii 8 partiolippukuntaa:

Salon seurakunnassa partioasioista vastaa nuorisotyönohjaaja Timo Sjöblom puh. 044 774 5294, **@**.