Partio
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Partio

Partiossa oppii monenlaista: kädentaitoja solmuista nuotiontekoon, luonnossa liikkumista, ensiaputaitoja, vastuuta tekemisistään, kansainvälisyyttä jne. Myös ihanteilla on sijansa partiotoiminnassa. Partiolainen haluaa kehittyä ihmisenä, auttaa ja palvella muita, olla luotettava, rakastaa ja suojella luontoa sekä rakentaa ystävyyttä yli rajojen. Usko Korkeimpaan kuuluu sekin partioaatteeseen.

Partiossa toimitaan ikäryhmittäin:

  • Laumat 7 - 9-vuotiaille sudenpennuille, johtajana aikuinen
  • Seikkailijat 10 - 12-vuotiaille, johtajana aikuinen
  • Tarpojavartiot 12 - 15-vuotiaille vartiolaisille
  • Samoajaryhmät 15 - 17-vuotiaille
  • Vaeltajaryhmät 18 - 22-vuotiaille
  • Johtaja- ja tukitehtävät yli 22-vuotiaille

Partion viikoittaisissa kokoontumisissa harjoitellaan partiotaitoja ja suoritetaan taitomerkkejä. Säännölliseen toimintaan kuuluu kokoontuminen kerran viikossa. Lisäksi partion ohjelmassa on retkiä, leirejä ja kilpailuja. Lippukunnat osallistuvat myös Salon alueen, Lounais-Suomen partiopiirin ja Suomen Partiolaisten valtakunnallisiin tapahtumiin.

Suomalaisesta ja kansainvälisestä partiotoiminnasta voi lukea lisää Suomen Partiolaiset ry:n kotisivuilta osoitteesta www.partio.fi.

Salon seurakunnan tukemana toimii 8 partiolippukuntaa:

Tervetuloa perhepartioon!

Leirisiskoissa starttaa perhepartio, jonka ensimmäinen kokoontuminen on ma 19.8. klo 17 Salo-Uskelan seurakuntatalon sisäpihalla Torikadulla.

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Jokaisella lapsella tulee olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen omasta lähipiiristä. Perhepartiossa keskitytään luontoon ja retkeilyyn.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Leirisiskojen perhepartiotoiminnasta saa lisäinfoa Maritta Järveläiseltä p. 040 092 3519. Lue lisää perhepartiotoiminnasta!

Perttelin Piketeillä ja Kiskon Kuparisilla on myös alkamassa perhepartiotoiminta.

Sisupartio

Salossa toimii kaksi sisupartioryhmää: Oravat ja syksyllä 2017 aloittanut Pikkuoravat, joka on noin 7–17-vuotiaiden ryhmä. Molemmat toimivat Salo-Uskelan seurakuntatalossa.

Sisupartiossa pääsee muun muassa harjoittelemaan luonnossa liikkumista, kädentaitoja ja ryhmässä toimimista. Ohjelmaan kuuluu niin musiikkia, liikuntaa, kokkailua, ulkoilua kuin erilaisia retkiäkin. Toimintaa mukautetaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Lisätietoa sisupartiosta: toiminta.partio.fi/ohjelman-tuki/sisupartio/
 

Partiotoiminnan yhdyshenkilö

Salon seurakunnassa partioasioista vastaa
nuorisotyönohjaaja Timo Sjöblom
puh. 044 774 5294, **@**.