Salon kirkko

Salon kirkko

os. Kirkkokatu 7

Arkkitehti G. E. Ekestubben suunnittelema kirkko rakennettiin vuonna 1894 alunperin rukoushuoneeksi. Salon pienen seurakunnan kirkoksi se vihittiin muutostöiden jälkeen vuonna 1927. Torni pystytettiin kuusi vuotta myöhemmin. Kirkkokansaa Salon kirkkoon mahtuu noin parisataa.

Alttaritaulun, joka kuvaa Kristuksen kirkastumista, on maalannut Venny Soldan-Brofelt. Ikkunoiden lasimaalaukset ja kaikki vuoden 1927 suuret muutostyöt on suunnitellut arkkitehti Ilmari Launis. Lasimaalausten aiheena on orjantappuraseppele.

Salon kirkko uudistettiin arkkitehti Lauri Hollménin suunnitelmien mukaan v. 1985, jolloin kodikas kirkkosali sai vihreän värisävyn. Uudet valaisimet suunnitteli Lisa Johansson-Pape. Kirkkorakennuksen täyttäessä sata vuotta 1994 sinne hankittiin Uuno Eskolan Kristus-aiheinen mosaiikkiteos.