Konsertteja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Konsertteja ja muuta musiikkia

Kaikkiin konsertteihin
Salon seurakunnan kirkoissa
on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

Vapahtajamme seitsemän viimeistä
sanaa ristillä op. 51

Kiirastorstaina 18.4. Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Joseph Haydnin teos kuullaan heti klo 19 alkavan ehtoollisenvieton päätyttyä. Teoksen esittää Uusimaa-kvartetti, jossa soittavat Terhi Paldanius ja Tanja Kortman, viulu, Heidi Ketola, alttoviulu, ja Tuure Paalanen, sello. 

* * *

Vuonna 1786 Cádizin katedraali Espanjassa tilasi Joseph Haydnilta uuden oratorion. Hänen tehtävänsä oli säveltää instrumentaalimusiikkia Jeesuksen seitsemään viimeiseen sanaan (lauseeseen) ristillä. Teos on alunperin sävelletty orkesterille, mutta Haydn sovitti oratorion jousikvartetille vuonna 1787.

Teos sisältää johdannon ja seitsemän hidasta osaa:

1. Isä! Anna heille anteeksi
2. Totisesti minä sanon sinulle
3. Vaimo, katso, tässä on poikasi
4. Jumalani, miksi minut hylkäsit!
5. Jeesus huutaa: Minun on jano!
6. Se on täytetty
7. Isä, sinun käsiisi

Lopussa on vielä "Il Terremoto" (Häntä ei enää ole), maanjäristys, joka sijoittuu ajallisesti Kristuksen kuoleman jälkeen.

Jokaiseen seitsemästä osasta lausutaan Vapahtajan viimeinen sana ja jokaisesta viimeisestä sanasta pidetään puhe.

Lankalauantain konsertti

La 20.4. klo 17 Särkisalon kirkossa, Kirkkopolku 4

Jukka Linkola, piano
Maija Linkola, viulu
Pekka Haahti, sello ja laulu  

Konsertin säveltäjänimiä Sibelius,
Massenet, Bach, Saint-Saëns, Linkola

Ohjelma 10 €.

Salo Chamber ja Vox Saloensis

Su 28.4. klo 18 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Konsertissa kuullaan kaksi hienoa ja iloiseen pääsiäisaikaan hyvin sopivaa teosta: Antonio Vivaldin Gloria ja J. S. Bachin Taivaaseenastumisoratorio. 

Vivaldi oli ensimmäinen barokin kauden suuri säveltäjä. Hän jätti vaikutuksen mm. Bachiin, joka teki Vivaldin teoksista urku- ja cembalosovituksia. Vivaldin ehkä tunnetuin teos on Vuodenajat, eli neljä konserttoa viululle, mutta kuorolle ja orkesterille sävelletty puolen tunnin mittainen Gloria tulee hyvänä toisena. 

Bachin tunnetuimpia kuoroteoksia ovat kärsimysajan passiot ja jouluoratorio, mutta Taivaaseenastumisoratoriota kuulee harvemmin. Teos kestää puoli tuntia ja siinä on paljon samaa iloa ja juhlaa kuin jouluoratoriossakin. 

Esittäjinä ovat kamariorkesteri Salo Chamber ja kamarikuoro Vox Saloensis, jotka molemmat kootaan projekteittain. Orkesterin soittajat ovat Salon seudulla vaikuttavia ammattimuusikoita, kuorolaisissa on sekä ammattilaulajia että pitkän linjan musiikin harrastajia.

Solisteina laulavat Maria Sirén ja Maria Rainio-Alaranta, sopraano, Hanna-Leena Keinänen, altto, Eero Lasorla, tenori, ja Jari Parviainen, basso. 

Teokset johtaa Lassi Kari. 

Ohjelma 20 €.

Ensemble Rumore: Musical Moments

Ma 29.4. klo 19 Halikon seurakuntatalossa, Vaskiontie 31

Salon kansalaisopiston laulunopiskelijoista koostuva Ensemble Rumore esittää jokavuotisessa kevätkonsertissaan duettoja, tertsettoja ja kvartettoja musikaaleista ja elokuvista. Sävelmiä ovat laulamassa Tarja Ikonen, Anu Jaakonsaari-Koivisto, Katariina Lastunen, Minna Määttänen, Kirsi Pajunen, Auraleena Saustila, Pia Toikka ja Anna-Maria Änäkkälä opettajansa Heidi Pihakiven säestämänä.

Vappukonsertti

Ke 1.5. klo 16 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Konsertin järjestää ja siinä esiintyy Perniön lukion 1. luokka. Kahvio avoinna ennen ja jälkeen konsertin.

Ohjelma 10 €.

Virsiä viihteellä

Pe 3.5. klo 10 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Armfeltin koululaiset laulavat Halikon kirkossa virsiä. Matti Rantatalo on sovittanut uusia ja vanhoja virsiä hauskoiksi ja hieman erilaisiksi versioiksi. Virret säestää bändi, jossa soittavat Matti Rantatalo koskettimia, Matti Mikkola kitaraa, Lassi Kari kontrabassoa, Jartsa Karvonen lyömäsoittimia ja Kaisa Suutela-Kuisma viulua.

Susanna Mäkinen ja Päivi Tinell ovat koonneet Armfeltin koululaisista esilaulajaporukan, jotta kaikki varmasti pääsevät virsiin mukaan, sillä tämä ei ole konsertti vaan yhteislaulutilaisuus. Tervetuloa laulamaan!

Vihkimusiikkia

La 4.5. klo 18 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Kanttorit Lauriina Hurtig, Kaisa Suutela-Kuisma ja Samuli Takkula esittävät konsertissa häämusiikkia – marsseja, kauniita lauluja ja virsiä. Konserttiin kutsutaan erityisesti ensi kesän vihkipareja, mutta sinne voi mainiosti tulla kuuntelemaan hyvää musiikkia, vaikka omista häistä olisi jo aikaa tai kumppania ei olisi vielä ajatuksissakaan.

Kirkkoherranvirasto palvelee kirkon sakastissa klo 17 alkaen. Siellä voi hoitaa kätevästi avioliiton esteiden tutkinnan, esittää kysymyksiä häihin liittyen tai vaikka varata vihkiajan. 

Letician ystävyyskonsertti

La 4.5. klo 17 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Esiintyjinä Letician kaikki ryhmät ja niiden vieraana Eesti koorijuhtide naiskoor eli virolaisten kuoronjohtajien naiskuoro, jonka laulajat ovat kuoroammattilaisia eri puolilta Viroa.

Letician ryhmistä esiintyvät valmennusryhmä, tyttö- ja poikakuorolaiset, nuorisokuoro sekä aikuisten kuoro Leticia Antique.

Ohjelma 5 €.

Christianus-kuoro & "Kirkas aamu"

Su 5.5. klo 17 Kiskon kirkossa, Kirkonkyläntie 31

Pääsiäisen läheisyys näkyy vielä kevätkonsertin lauluvalikoimassa. Konsertin otsikko on peräisin Paavo Virtasen laulusta "Kirkas aamu pian koittaa", jonka on sovittanut Ralf Säde. Virtasen runsaasta laulutuotannosta kuullaan myös "Satakieli". Kuorolle vuosien varrella rakkaaksi tulleen virolaisen Rudolf Tobiaksen sävellyksistä on ohjelmassa kaksi Raamatun tekstiin tehtyä laulua.

Kuoroesitysten ohella on myös solisteilla oma osuutensa konsertissa. Kuoroa johtaa Arto Tinell ja säestää pianisti Angela Saarinen.

Ohjelma 10 €.

Kuorojen kevätkonsertti

Ke 8.5. klo 18 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Kahvikonsertti Rzhevin leirikeskuksen hyväksi

Ti 14.5. klo 18 Salo-Uskelan seurakuntatalossa, Kirkkokatu 6

Lauriina Hurtig, Hanna-Leena Keinänen, Maria Sirén, Kaisa Suutela-Kuisma, Jari Parviainen ja Samuli Takkula esittävät suomalaista musiikkia yksin, kaksin ja kvartetteina.

Kahvikonsertin tuotolla tuetaan ystävyysseurakunta Rzhevin leirikeskuksen rakentamista Venäjällä. Konsertti on kiitos vieraanvaraisuudesta, jota kanttorien Uskela-kvartetti koki vieraillessaan Rzhevissä viime kesänä.

Inkerin kirkon seurakunnissa ei juuri ole leirikeskuksia, mutta Rzhevin seurakunta katsoo sellaisen palvelevan aktiivista toimintaansa, johon kuuluu muun muassa perheleirejä ja retriittejä. Lääninrovasti Valeri Antipov on ennen papinuraansa toiminut rakennusalalla, joten rakentaminen sujuu pitkälti talkootyöllä.

Kahvikonsertin 10 euron lippuja myydään kirkkoherranvirastossa, Torikatu 6. Niitä voi varata myös Tarja Laurilalta p. 044 774 5293, **@**.

GospelSalo

Ke 29.5. klo 19 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Gospelkuoron iloinen kevätkonsertti, lauluja suomeksi ja englanniksi hyvällä meiningillä. Kuoroa johtaa Kaisa Suutela-Kuisma.

Ohjelma 10 €.

Kesäkonsertit tulevat taas!

Sunnuntai-iltojen konserttisarja käynnistyy 2.6. Perniön kirkosta ja jatkuu elokuun loppuun. Konsertteja on kolmessatoista kirkossa eri puolilla seurakuntaa.

 

Suurteosten esittäminen Uskelan kirkossa saa jatkoa su 28.4. Bachin ja Vivaldin parissa.

Kansalaisopiston Ensemble Rumore konsertoi 29.4. Halikon seurakuntatalossa.