Konsertteja

Konsertteja ja muuta musiikkia

Kaikkiin konsertteihin
Salon seurakunnan kirkoissa
on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

Lauluja satavuotiaalle Suomelle

Su 19.11. klo 17 Perttelin kirkossa, Kaivolantie 150

Isänmaallisessa konsertissa mukana Salon Veteraanikuoro johtajanaan Sanna Räisänen ja Perttelin kirkkokuoro johtajanaan Kirsi Laakkonen.

Kirje sieltä jostakin – Sota-ajan lauluja

Su 19.11. klo 18 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Maria Rainio-Alaranta, laulu ja urkuharmooni
Pekka Laakso, laulu ja harmonikka
Hannu-Pekka Heikkilä, laulu ja sello
Mieskuoro ja nuorisokuoro
Juonto Johannes Alaranta
Puvustus Saija Lempiäinen

Konsertissa soi satavuotiaan Suomen sota-aikaan liittyvä musiikki. Idean tilaisuuden järjestämiseen antoi Marja-Liisa Lempiäinen. Vapaa pääsy. Ohjelma 5 € lyhentämättömänä Perniön alueen nuorison hyväksi.

Turun konservatorion kamariorkesterin konsertti

Ma 20.11. klo 19 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Turun konservatorion kamariorkesteri vierailee Salossa solistinaan sopraano Tytti Hartikainen ja johtajanaan Jukka Perksalo.

Ohjelma koostuu lähes kokonaan Sibeliuksen musiikista. Konsertissa kuullaan mm. Andante Festivo, Arioso, Impromptu ja Romanssi C-duuri. Sibeliuksen ohella mukana on Matti Murron teos Soittoniekat.

Orkesterin soittajat ovat ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoita ja pitkään soittoa harrastaneita taiteen perusopetuksen oppilaita. Ohjelmiston perusrunko koostuu keskeisistä kamariorkesteriteoksista. Orkesteria on johtanut vuodesta 2001 konservatorion sellonsoiton lehtori Jukka Perksalo.

Kamariorkesteri on esiintynyt aktiivisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. 2000-luvulla orkesteri on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa. Pisimmälle matka vei vuonna 2009, jolloin orkesteri matkusti Yhdysvaltoihin Floridan suomalaisyhteisön vieraaksi. Viimeisin konserttimatka suuntautui Tukholmaan keväällä 2016.

Svetlana Musina konsertoi kahdesti

Pietarilaissopraano Svetlana Musina vierailee ke 22.11. sekä keskikaupungilla että Särkisalossa.

Kahvikonsertti Salo-Uskelan seurakuntatalossa (Kirkkokatu 6) alkaa klo 13 ja iltakonsertti Särkisalon kirkossa klo 18.

Musinaa säestää Hatsinan seurakunnan kuoronjohtaja Jelena Antipina. Rovasti Pasi Hujanen kertoo tuoreita kuulumisia Pietarin alueen seurakunnista.

Päiväkonsertin ohjelma kahveineen maksaa 3 €. Lisäksi voi antaa vapaaehtoisen lahjan Inkerin seurakuntien joulupakettien hankintaan Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta. Voit tuoda tilaisuuteen myös neulomiasi villasukkia paketteihin sujautettaviksi.

Tuhlaajapoika-ooppera

su 26.11. klo 17 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Kamariooppera Tuhlaajapoikaa on esitetty vuodesta 2012 lähtien parikymmentä kertaa eri puolella Etelä- ja Keski-Suomea. Arto Tinellin säveltämä ja Pekka Ruokomäen sanoittaman oopperan ensi-ilta nähtiin Salossa syksynä 2012. Nimiosan laulaa salolaissyntyinen, nykyään Vantaalla asuva tenori, Lasse Riutamaa. Muut solistit ovat sopraanot Henna-Riikka Rajaniemi ja Anne Siekkinen sekä tenori Matti Siekkinen. Isän roolin laulaa säveltäjä.

Oopperan juoni pohjautuu Raamatun kertomukseen tuhlaajapojasta. Ruokomäki on liittänyt kertomukseen romantiikkaa, minkä ainekset ovat pääosin  Raamatun Laulujen laulu -kirjasta. Väliaikoineen noin kaksi tuntia kestävässä teoksessa on kolme näytöstä, joista keskimmäinen kuvaa Tuhlaajapojan hurvittelua vieraalla maalla. Tämän osan humoristiset episodit eivät löydy Raamatusta, vaan ovat libretistin omaa mielikuvitusta.

Säestysryhmässä soittavat Angela Saarinen, piano, Iina-Sofia Tinell, sello ja Hans Tinell, kontrabasso. Lavasteet on maalannut Sinikka Opas.

Esitykseen on vapaa pääsy, ja ohjelmat maksavat 15  euroa.

Sunnuntaina 19.11. Perttelissä lauluja satavuotiaalle Suomelle ja Perniössä lauluja sota-ajalta.

Sota-ajan lauluja su 19.11. Perniön kirkossa.

Turun konservatorion kamariorkesteri vierailee ma 20.11. Salon kirkossa. Ohjelmisto on pääosin Sibeliusta.

Pietarilaissopraano Svetlana Musinaa kuullaan ke 22.11. päivällä Salo-Uskelan seurakuntatalossa ja illalla Särkisalon kirkossa.

Su 26.11. klo 17 Tuhlaajapoika-ooppera Perniön kirkossa.