Konsertteja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Konsertteja ja muuta musiikkia

Kaikkiin konsertteihin
Salon seurakunnan kirkoissa
on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

 

Suomi 100 Sibeliuksesta Sundqvistiin

la 7.10. klo 18 Halikon kirkossa

Ylioppilaskunnan laulajien kamarikuoro esiintyy Halikon kirkossa. Konsertin järjestävät Salon kaupungin kulttuuripalvelut ja Halikon Musiikkiyhdistys ry. Ohjelma 15 €. Ennakkomyynti Halikon Musiikkiyhdistys ja ovelta klo 16.30 alkaen.

Jippii-konsertti Ristin maa

su 8.10. klo 17 Uskelan kirkossa

Salossa kajahtaa sunnuntaina 8.10. kun Jippii-lapsikuoro ja –orkesteri esiintyvät Ristin maa –konsertissa. Konsertti on osa valtakunnallista Ristin maa 2017 –konserttikiertuetta, joka starttasi Turusta tammikuun 1. päivänä. Vuoden aikana järjestetään noin 150 Ristin maa –tilaisuutta eri puolilla Suomea. Kiertue on osa Suomi 100  –juhlavuoden ohjelmaa.

Uskelan kirkossa järjestettävä Jippii-konsertti on tarkoitettu koko perheelle. Tapahtuma koskettaa suomalaista sydäntä vauvasta vaariin. Konsertissa  on mukana kuoroja eri kristillisistä seurakunnista Salosta ja Varsinais-Suomesta. 

Konsertin ohjelmisto koostuu uuden Ristin maa -äänitteen lauluista. Ristin maa –CD on jo kymmenes suomenkielinen lasten Jippii-äänite

Lutherin virret

ti 10.10. klo 19 Perttelin kirkossa

Lutherin elämään ja ajatuksiin musiikista johdattelee Luther-asiantuntija, teologian tohtori Juhani Forsberg. Musiikillisesta annista Lutherin virsien muodossa vastaa Salon kanttorien kvartetti Maria Sirén, Kaisa Suutela-Kuisma, Hannu-Pekka Heikkilä ja Jari Parviainen.

Luther arvosti musiikin kaikista taiteista korkeimmalle. Se oli Jumalan lahjoista suurin evankeliumin jälkeen. Musiikin tehtävä on ennen muuta uskon vahvistaminen, rohkaiseminen ja ilon synnyttäminen. Luther kirjoitti useita virsiä joulun, pääsiäisen ja helluntain aiheista, mutta ei yhtään pitkäperjantaista. Nykyiseen virsikirjaamme sisältyy 17 Lutherin virttä, joista kolme on hänen saksantamiaan. 

Terveisiä Romaniasta

su 29.10. klo 17 Salon kirkossa

Salon seurakunnan nuorisokuoro Diskantti viettää syyslomaviikon Romaniassa esiintymismatkalla. Espanjan La Roca -seurakunta, jossa Marika Lähteenmäki on pappina, on laajentunut myös Romaniaan ja kuoro on tämän seurakunnan vieraana ja Marika on siellä kuoron kanssa levittämässä ilosanomaa.

Salon kirkossa saamme sävelin ja kuvin terveiset Romaniasta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja siellä kootaan kolehti Marikan työn tukemiseksi.

Reformaation juhlavuoden päätös

su 5.11. klo 18 Uskelan kirkossa

Reformaation juhlavuosi alkoi Salon seurakunnassa hienolla tilaisuudella Halikon kirkossa syksyllä 2016. Monenlaista on järjestetty vuoden varrella ja Luther on seikkaillut aloituksen jälkeen päiväkodeissa, alakouluissa, yläkouluissa, eri tapahtumissa.

Juhlavuoden päätös on Uskelan kirkossa ja siellä Vox Saloensis ja salolaisista muusikoista koottu orkesteri esittää Bachin kantaatin Ei Feste Burg, eli Jumala ompi linnamme. Kantaatin jälkeen paikalle tulee itse Luther ystävineen. Illan päättää juhlavasti Händelin Halleluja kuoron ja orkesterin esittämänä.

Uskelan kirkossa on myös ihan uudenlaista nähtävää, sillä se on tarkoitus valaista ulkoa uudenlaiseksi taideteokseksi.

Sellolla ja pianolla

su 12.11. klo 17 Salon kirkossa

Pianisti Henni Isojunno ja sellisti Martta Valkeus soittavat Salon kirkossa Schumannin, Janzeckin ja De Fallan musiikkia.

Salolainen Henni Isojunno on monipuolinen pianisti ja opettaja. Hän valmistunut Musiikin Maisteriksi vuonna 2014 Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta ja Musiikkipedagogiksi (Turun Ammattikorkeakoulu) vuonna 2012 pääaineenaan piano.

Hänen opettajinaan ovat toimineet Jussi Siirala (Sibelius-Akatemia), Niklas Pokki (Turun AMK) ja Mirva Pasma (Halikon musiikkiyhdistys). Kamarimusiikin ja mestarikurssien merkittävimpiä opettajia ovat hänelle olleet mm. Emanuel Krasovsky, Ilmo Ranta, Heikki Pellinen, Martti Rautio, Tuija Hakkila ja Matti Raekallio.

Tällä hetkellä Henni Isojunno työskentelee mm. Halikon Musiikkiyhdistyksen Toiminnanjohtajana ja pianonsoitonopettajana, sekä esiintyy pianistina ja kamarimuusikkona. Hän laulaa myös lauluyhtye Nicemblessä.Sal

Soinilaissyntyinen Martta Magdalena Valkeus, s. 1986, aloitti sellonsoiton 12-vuotiaana Alajärven musiikkiopistossa Jussi Peltosen oppilaana.  Vuosina 2006-2011 Martta opiskeli Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa  Timo Hanhisen johdolla ja täydensi sellonsoiton opintonsa Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen maisterilinjalla opettajanaan Samuli Peltonen.  Martta valmistui musiikin maisteriksi ja diplomisellistiksi Sibelius-Akatemialta keväällä 2014 ja on siitä lähtien toiminut monipuolisena freelance-muusikkona pääosin Etelä-Suomessa.

Martta on osallistunut lukuisille sellonsoiton ja kamarimusiikin mestarikursseille opettajinaan mm. Marko Ylönen, Martti Rousi, Hannu Kiiski sekä pianisti Emanuel Krasovski  ja viulisti Mihaela Martin. Lisäksi hän on opiskellut barokkisellonsoittoa Sibelius-Akatemialla Markku Luolajan-Mikkolan johdolla.

Monipuolisen, etenkin kamarimusisointiin keskittyneen taidemusiikin sellistin uran lisäksi Martta toimii ennakkoluulottomasti myös kevyen musiikin puolella sekä sellistinä, että laulajana. Martta esiintyy solistina sekä osana erilaisia musiikkiprojekteja niin taidemusiikin, kuin kevyen musiikin huippuammattilaisten kanssa ja toimii oman amerikkalaiseen rootsmusiikkiin erikoistuneen yhtyeensä Martta Magdalena Bandin keulakuvana. Lisäksi Martta säveltää ja sovittaa itse musiikkia.

Tuhlaajapoika-ooppera

su 26.11. klo 17 Perniön kirkossa

Kamariooppera Tuhlaajapoikaa on esitetty vuodesta 2012 lähtien parikymmentä kertaa eri puolella Etelä- ja Keski-Suomea. Arto Tinell’in säveltämä ja Pekka Ruokomäen sanoittaman oopperan ensi-ilta nähtiin Salossa syksynä 2012. Nimiosan laulaa salolaissyntyinen,  nykyään Vantaalla asuva tenori, Lasse Riutamaa. Muut solistit ovat sopraanot Henna-Riikka Rajaniemi ja Anne Siekkinen sekä tenori Matti Siekkinen. Isän roolin laulaa säveltäjä.

Oopperan juoni pohjautuu Raamatun kertomukseen tuhlaajapojasta. Ruokomäki on liittänyt kertomukseen romantiikkaa, minkä ainekset ovat pääosin  Raamatun Laulujen laulu-kirjasta. Väliaikoineen n. 2 tuntia kestävässä teoksessa on kolme näytöstä, joista keskimmäinen kuvaa Tuhlaajapojan hurvittelua vieraalla maalla. Tämän osan humoristiset episodit eivät löydy Raamatusta, vaan ovat libretistin omaa mielikuvitusta.

Säestysryhmässä soittavat Angela Saarinen, piano, Iina-Sofia Tinell, sello ja Hans Tinell, kontrabasso. Lavasteet on maalannut Sinikka Opas.

Esitykseen on vapaa pääsy ja ohjelmat maksavat 15  euroa.

 

 

 

Ylioppilaskunnan laulajien kamarikuoro esiintyy Halikon kirkossa 7.10. 

Koko perheen Jippii-konsertti Uskelassa 8.10.

Su 12.11. Salon kirkossa sellisti Martta Valkeus

su 12.11. Salon kirkossa pianisti Henni Isojunno

Su 26.11. klo 17 Tuhlaajapoika-ooppera Perniössä