Konsertteja kesällä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Konsertteja kesällä

Konsertit seurakunnan YouTube-kanavalla

Kesäyö

Konsertti Eino Leinon ja runon ja suven päivänä ma 6.7.

Lauriina Hurtig, Hanna-Leena Keinänen, Samuli Takkula ja Jari Parviainen tulkitsevat mm. Kaj Chydeniuksen, Kassu Halosen ja Taisto Wesslinin kauneimpia lauluja.

Videotallenne Perniön kirkosta on nähtävillä seurakunnan
YouTube-kanavalla klo 15 alkaen.

Kesäkonsertit jatkuvat livenä

Joka toinen sunnuntai klo 20

Kaksi ensimmäistä konserttia ovat nähtävillä videotallenteena seurakunnan YouTube-kanavalla.

12.7. kesäkonsertit siirtyvät videotallenteista livekonserteiksi, tervetuloa kirkkoon!

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.


12.7. Oopperaa Uskelassa

Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen, laulu
Henni Isojunno, piano

Uskelan kirkossa klo 20

Laulutaiteilijat Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen esittävät yhdessä pianisti Henni Isojunnon kanssa rakastettuja lied- ja oopperasävelmiä mm. Merikannolta, Puccinilta ja Rossinilta. Lisäksi konsertissa kuullaan suomalaisen oopperan helmiä, kuten Jussin ja Liisan duetto Leevi Madetojan oopperasta Pohjalaisia. Konsertin päättää sarja ihastuttavia harvoin esitettyjä Felix Mendelssohnin duettoja.

Henni Isojunno on toiminut aktiivisesti Salon seudun muusikoiden ja kulttuuriyhdistysten parissa valmistuttuaan Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014 musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta. Hän on sittemmin esiintynyt mm. Salon seurakunnan kesäkonserttisarjoissa, Salo Chamberin solistina ja Salon Kansallisten sellokilpailuiden säestäjänä. Pianonsoitonopettajana hän toimii Salon musiikkiopistossa ja Halikon musiikkiyhdistyksessä. Lisäksi Isojunno on Halikon musiikkiyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Saara Rauvala opiskelee oopperan maisteriksi Malmön ooppera-akatemiassa. Hän on valmistunut oopperan kandidaatiksi Tukholman oopperakorkeakoulusta ja on Ruotsissa asuessaan laulanut Malmön oopperassa, Ruotsin kuninkaallisessa oopperassa Tukholmassa ja Vadstena-akatemiassa. Rauvalalla on laaja lied-ohjelmisto, ja hän on esittänyt viime vuosina paljon nykymusiikkia niin ooppera- kuin kamarimusiikin saralta. Viimeksi häntä kuultiin Salossa syksyllä 2019 kulttuuritalo Kivassa F. Poulencin monologioopperassa "Ihmisen ääni". Vuonna 2016 hänelle myönnettiin Salon Seudun Sanomien kulttuuripalkinto.

Jussi Vänttinen on espoolainen baritoni ja Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan voittaja 2019. Hän debytoi Suomen Kansallisoopperassa syyskuussa 2019 laulaen Moraléksen roolin G. Bizetin oopperassa Carmen. Toukokuussa 2019 hän lauloi pääroolin W. A. Mozartin oopperassa Don Giovanni Värmlandin oopperatalon ja Tukholman Operahögskolanin yhteistyöproduktiossa Karlstadissa. Vänttinen viimeistelee maisteriopintojaan sekä Tukholman Operahögskolanissa että Sibelius-Akatemian oopperaluokalla.

 

26.7. Oodi ilolle ja rakkaudelle Halikossa

Salon kanttorit Lauriina Hurtig, Maria Sirén,
Kaisa Suutela-Kuisma ja Samuli Takkula

Halikon kirkossa klo 20

Salon kanttorit Lauriina Hurtig, Maria Sirén, Kaisa Suutela-Kuisma ja Samuli Takkula tarjoilevat hempeää ja herttaista, iloista ja juhlallista musiikkia – kaikkea sellaista, mikä sopii vaikka häihin. Tällaista musiikkia on mukava kuunnella, jos on häät tulossa ja miettii, mitä musiikkia vihkimiseen kirkossa haluaisi. Ja yhtä mukavaa kuultavaa se on niillekin, joilla ei ole häitä tulossa eikä edes muisteltavana.

 

9.8. Pyhän Henrikin legenda Uskelassa

Schola Sancti Henrici

Uskelan kirkossa klo 20

Kertomus englantilaissyntyisestä piispa Henrikistä on pääpiirteissään suomalaisille tuttu: hän saapui ristiretkisaattueessa Suomeen, saarnasi ja kastoi, kunnes raivostunut talonpoika Lalli surmasi hänet kirveellä  Köyliönjärven jäällä. Mutta muistetaanko myös tarinan hersyvät yksityiskohdat: päänahan tarttuminen lakkiin, jäänpalasella liukasteleva sormi tai kokemäkeläisten hylkeenpyytäjien pelastuminen myrskystä?

Tässä konsertissa tutustutaan tarkemmin kertomukseen Pyhästä Henrikistä. Hänen muistokseen keskiajalla vietetyistä rukoushetkistä on koottu ohjelmisto, joka Henrikin kunniaksi sepitettyjen laulujen lisäksi sisältää hurskaaseen liturgiseen tapaan myös psalmeja ja rukouksia sekä joitakin Länsi-Suomessa laulettuja keskiaikaisia hymnejä. Lisäksi kuullaan suomen kielellä katkelmia Pyhän Henrikin pyhimyslegendasta. 

20-vuotisjuhlavuottaan viettävä Schola Sancti Henrici on gregoriaanista kirkkolaulua esittävä lauluyhtye. Se on esiintynyt useasti eri puolilla Suomea ja konsertoinut mm. Meidän Festivaalissa ja Helsingin urkupäivillä. Pyhän Henrikin muistopäivänä vuonna 2001 yhtye lauloi Pyhän Henrikin messun keskeiset osat Rooman Santa Maria Sopra Minerva -basilikassa vietetyssä ekumeenisessa messussa, ja samalla matkalla se esiintyi myös paavin vastaanotolla Vatikaanissa. Yhtye on konsertoinut useita kertoja Puolassa, sekä Virossa, Ruotsissa, Portugalissa, Kreikassa sekä Kanariansaarilla ja manner-Espanjassa.

Schola Sancti Henricin ohjelmistoon kuuluu pääosin Suomessa käytettyä gregoriaanista musiikkia sekä Graduale Romanumin aineistoa. Yhtyeeltä on ilmestynyt kaksi äänitettä: Pyhän Henrikin messun ja vesperin sisältävä Patronus Finlandie vuonna 2006 ja Pyhän Henrikin legenda vuonna 2014.

Schola Sancti Henricissä laulavat musiikin maisterit Jussi Hirvonen, Samuli Korkalainen, Samppa Laakso ja Vesa Mäkeläinen sekä teologian tohtori Hannu Vapaavuori. He kaikki ovat suorittaneet kirkkomuusikon tutkinnon Sibelius-Akatemiassa.

 

23.8. Sellojuhlaa Perttelissä

Selloduo Varonen

Perttelin kirkossa klo 20

Anna-Maaria ja Olli Varonen ovat esiintyneet selloduona jo 20 vuoden ajan. Konsertti Varosten kotikirkossa Perttelissä on yksi juhlavuoden tilaisuuksista. Ohjelmassa kuullaan musiikkimuistoja selloduon 20 vuoden mittaiselta taipaleelta sekä maistiaisia tulevasta uudesta ohjelmistosta.

Varosten ensiesiintyminen selloduona tapahtui kesällä 2000 Budapestissa, Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa. Sen jälkeen matkamittariin on kertynyt kilometrejä runsaasti ja yhteisten esitysten määrä alkaa lähestyä tuhannetta. Kahteenkymmeneen vuoteen mahtuu valtavasti mieleenpainuvia kohtaamisia. Kohtaamiset ja yhdessä jaetut musiikilliset elämykset kuulijoiden kanssa ovat antaneet työlle merkityksen. Ne ovat toimineet myös liikkeellä pitävänä voimana ja kannustimena. Kotimaan ja Unkarin lisäksi selloduo on esiintynyt Ruotsissa, Tsekissä, Virossa, Espanjassa ja Senegalissa.

Konsertointi muuttui Varosten päätyöksi niihin aikoihin, kun duo muutti Saloon, vuonna 2007. Vaikka Varoset ovat esiintyneet suurimmaksi osaksi kahden sellon kokoonpanona, on duo tehnyt paljon yhteistyötä myös muiden taiteilijoiden kanssa, kumppaneina mm. lausuntataiteilija Jouko Heikkinen, urkuri Maria Verronen, pianotaiteilija Antti Vahtola, säveltäjä Harri Wessman, keramiikkataiteilija Erkka Auermaa ja gospellegenda Jaakko Löytty.

Perheen tyttäret Anni (oboe) ja Elli (viulu) ovat kasvamassa nuoriksi muusikoiksi, ja muutaman vuoden ajan on konserteissa silloin tällöin kuultu myös Varosten perhekvartettia.

Henkisenä ohjenuoranaan duo pitää Zoltan Kodályn ajatuksia  ”Musiikki kuuluu kaikille!” ja ”Musiikinopetuksen perimmäinen tarkoitus ei ole vain musiikillinen kehitys, vaan inhimillisyyden herättäminen ihmiskunnassa musiikin kautta”. Siksi Varoset vievät musiikkia julkisten konserttien ohella myös hoivakoteihin, päiväkoteihin ja kouluihin. Lisäksi duo oli mukana rakentamassa maamme ensimmäistä kansallista sellokilpailua kouluikäisille sellisteille.

 

Videotallenteet seurakunnan YouTube-kanavalla:

14.6. Yllätyksiä Yliskylässä

Veera Kuisma, viulu
Elias Frigård, saksofoni

Videokonserttisarjan aloittavat Yliskylän kirkossa salolaislähtöinen viulisti Veera Kuisma ja ruotsinsuomalainen saksofonisti Elias Frigård. Heidän musiikkinsa koostuu omista sävellyksistä ja sovituksista saksofonille ja viululle. Viime kesänä duo tuli toiseksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlien Konsta Jylhä -kilpailussa. Erityistä kiitosta he saivat intensiivisestä yhteissoitosta ja mykistävästä tunnelmasta.

Elias Frigårdin juuret ovat vahvasti ruotsalaisessa ja suomalaisessa kansanmusiikissa. Elias valmistui musiikin kandidaatiksi Tukholman kuninkaallisesta korkeakoulusta ja opiskelee Helsingin Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikin maisteriksi.

Veera Kuisma valmistui musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta ja opiskeli Bostonissa, Berklee College of Musicissa lukuvuoden 2019–2020. Hän jatkaa maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa.

Frigårdin ja Kuisman yhteistyö alkoi innostuksesta pohjoismaiseen perinteeseen ja oman musiikin tekemiseen. He sekoittavat uutta ja vanhaa epäilemättä tarttua kokeileviin ideoihin ja vaikutteisiin. Duon musiikki on tarttuvia melodioita, pysäyttäviä kokonaisuuksia, leikittelevää yhteissoittoa, hidasta kasvua sekä uutta ja yllättävää.


28.6. Laulun lapsi Suomusjärvellä

Sanni Orasmaa, laulu

Suomusjärven Taipaleenkylälle asettunut jazzlaulaja Sanni Orasmaa esittää uudessa kotikirkossaan itse säveltämiään kesäisiä lauluja Eino Leinon runoihin. Konsertin videotallenteella nähdään Sannin ottamia luontokuvia.

Monipuolisuudestaan, tulkintavoimastaan ja improvisaatiokyvystään tunnettu laulaja, pedagogi ja taiteiden maisteri Sanni Orasmaa on Suomen ensimmäisiä korkeakoulutettuja Green Care -asiantuntijoita ja äänenkäytön ekspertti 20 vuoden ajalta. Sanni on tehnyt uraa Euroopan lisäksi Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Opettajana hän on toiminut kotimaisten konservatorioiden ja ammattikorkeakoulujen ohella mm. Brooklynin konservatoriossa New Yorkissa 2001–2007 sekä Tampereen yliopistossa teatterityön yliopistolehtorina 2014–2016. Tällä hetkellä Sanni toimii Münchenin Musiikkikorkeakoulun jazzlaulun lehtorina sekä omassa yrityksessään SoundByNature Oy:ssa. Hän valmentaa myös Helsingin kaupunginteatterin näyttelijöitä ja on toiminut vierailevana tuntiopettajana Metropoliassa ja Taideyliopiston Sibelius Akatemiassa. Sannin kirjat Luonnon aika – Rentouttavia hetkiä luonnossa sekä Luontolaulu – Minunkin sisälläni soi ovat saatavilla kirjakaupoissa kautta maan.

Mainos Kesäyö-konsertista

Konsertti "Kesäyö" ma 6.7. Perniön kirkosta. Lauriina Hurtig, Hanna-Leena Keinänen, Samuli Takkula ja Jari Parviainen tulkitsevat kauneimpia kesäisiä lauluja.

Jazzlaulaja Sanni Orasmaan Laulun lapsi Suomusjärvellä 28.6.

Henni Isojunnon, Jussi Vänttisen ja Saara Rauvalan kanssa päästään 12.7. viettämään oopperan ja liedin juhlaa.

Schola Sancti Henrici 9.8. Uskelan kirkossa

Varoset ovat soittaneet duona jo 20 vuotta. Yksi juhlavuoden konserteista kuullaan 23.8. Perttelin kirkossa.