Tapahtumia ja toimintaa

Tapahtumia ja toimintaa

Kirkonmenot

• 24.9. Sanajumalanpalvelus klo 10.
  • 1.10. Perhekirkko klo 10. Kirkkokahvit ja Mikkelin makkarat seurakuntakodilla.
  • 8.10. Messu klo 10. Messun jälkeen reformaation juhlavuoden päättymisen merkeissä Katariinan kala-ateria seurakuntakodissa.
  • 15.10. Messu klo 10.
  • 22.10 Messu klo 11; sadonkorjuun kiitospyhä. Seurakuntakodissa juhla uuden sadon äärellä.

Katariinan kala-ateria

Reformaation juhlavuosi käynnistettiin Särkisalossa Lutherin 1525 -messua viettäen. Vuoden aikana on tutustuttu reformaation teologiaan sekä valmistettu suurimuotoinen Lutherin häät –draamakavalkadi toukokuussa.

Katariinan kala-ateria juhlistaa reformaation juhlavuoden päättymistä Särkisalossa. Juhlavuoden päätteeksi tutustutaan vielä Lutherin puolison, Katariina von Boran ruokakulttuurin valmistamalla “syötävää teologiaa” seurakunnalle.

Katariinan erikoisuuksiin kuuluivat kala-ateriat, joihin saatiin antimet itse viljellyistä kaloista ja luostarin puutarhan yrteistä. Tapansa mukaan jokainen ateria aloitettiin pöytäpuheella, jonka talon isäntä aina itse piti.

Lokakuun 8. päivänä kokoonnutaan seurakuntana Katariinan kala-aterialle Särkisalon seurakuntakotiin klo 10 alkavan messun jälkeen. Emäntänä toimii Lutherin häät -näytelmän Katariina von Bora (Tuuli Korpisalo). Perheen pää Martti Luther (Otso Lapila) pitää pöytäpuheen pöytävierailleen. Esitykseen ohjaa Lilja Kinnunen-Riipinen.

Kala-ateriakortti 5 € sisältää kala-aterian ja Lutherin ruokarukouksen.

Kuorosyksy alkaa!

Särkisalokuoro muuttuu pop up -kuoroksi. Tule mukaan suunnittelemaan toimintaa seurakuntakotiin pe 15.9. klo 19. Mukana myös ensimmäisen projektin vetäjä Vesa-Matti Tastula.

Kanttorin laulutunti Särkisalokodissa

Torstai-iltapäivisin klo 13 laulua kaikille halukkaille:
28.9. * 19.10. * 26.10. *16.11. * 23.11.

Iltarusko

Iltaruskon ensimmäinen kokoontuminen 18.9. seurakuntakodissa klo 13. Mukana Anne Kössi, Juha Hekkala ja Hannu-Pekka Heikkilä.

Silakkamarkkinat

La 7.10. Seurakunnan toripöytä lähetystyön hyväksi.

Siivoustalkoot

To 12.10. Siivoustalkoot hautausmaalla klo 9–12. Ota omia välineitä mukaan! Keittolounas ja kahvit tarjotaan.

Lämmintä lähimmäiselle -käsityöpiiri

Ke 27.9. * 11.10. klo 18 seurakuntakodissa.
Kudotaan sukkia ja nuttuja Särkisalon nimikkolähetin, Arja Koskisen työalueelle Latinalaiseen Amerikkaan. Sukat lämmittävät esim. lapsityöläisiä Boliviassa. Sukkia myydään myös eri tapahtumissa Arjan työn tukemiseksi.

Kappalaisen kanslia

Juha Hekkala tavattavissa pappilan kansliassa torstaisin klo 15.30. – 17.30.

Perhekerho ja päiväkerho

• Perhekerho keskiviikkoisin klo 911 seurakuntakodissa.
  • Päiväkerho 3–6-vuotiaille seurakuntakodissa
    ma 9-12 ja ti 13-16.
  • Kerhotilojen puhelinnumero 044 774 5342.
  • Kerhojen ohjaajana lastenohjaaja Eija Korpi.

Kaikki Salon seurakunnan kerhot täällä.

*********

Nimikkolähetti Arja Koskisen kuulumisia

Arja Koskisen kuulumisia voit lukea täältä.
Arjan kuvan ja esittelyn löydät täältä.

Arvi Kavenin  "Ilokseni veistelin" -juhlaviikonloppua vietettiin Särkisalossa 26.-27.8.

Särkisalon kulttuuripappila ja kappalaisen kanslia.