Vaskion kirkko

Vaskion kirkko

Lähdemateriaalin niukkuuden takia on lähes mahdotonta sanoa milloin Vaskiolle on rakennettu erillinen saarnahuone jumalanpalveluksia varten.

Vuoden 1778 piispan tarkastuksen pöytäkirjasta käy selvästi ilmi, että tällainen rukoushuone on olemassa ja Vaskiolaiset toivoivat jumalanpalveluksia pidettäväksi useammin. Tämän saarnahuoneen aika päättyi vuoteen 1908, jolloin vanha saarnahuone purettiin ja uusi rukoushuone rakennettiin kansakoulun viereen. Uusi saarnahuone vihittiin 25.8.1908 käyttöön rukoushuoneeksi. Kirkoksi rukoushuoneen vihki arkkipiispa Ilmari Salomies maaliskuussa 1959.

Nykyisin Vaskion kirkossa on jumalanpalvelus noin kerran kuukaudessa klo 12. Marian ilmestyspäivänä ja elokuun viimeisenä sunnuntaina messu pidetään klo 10. Marian ilmestyspäivänä kirkkoa ja seurakuntataloa ylläpitävä Vaskion kirkkoyhdistys pitää vuosikokouksensa. Tarkemmat tiedot Vaskion messuista ja hartaushetkistä löydät viikkoilmoituksista.