Lasten lähetyskerho

Lasten lähetyskerho

Kerho kokoontuu pe klo 13–16
Angelniemen seurakuntatalossa:

30.8. * 27.9. * 11.10. * 25.10. * 15.11. * 13.12.

Sunnuntaina 27.10.2019 vietetään kerhon 20-vuotisjuhlaa.

Kerhossa valmistetaan yhdessä ruokaa, syödään, askarrellaan, pidetään pieni hartaushetki ym.

Kerholaiset osallistuvat tapahtumiin ja myyjäisiin esimerkiksi paistamalla niissä lettuja. Toiminnan tuotolla tuetaan kuurojen koulun oppilaita Etiopiassa. Lisäksi hankitaan Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisia lahjoja, joilla rahoitetaan esimerkiksi kaivojen rakentamista.

Yhteyshenkilönä Virpi Hakkila
puh. (02) 736 7334, 050 537 8088.

Kerhon kummisopimus

Lasten lähetyskerho tukee Hosainan kuurojen koulun kummioppilaita Etiopiassa.

Hosainan kuurojenkoulussa on noin 170 oppilasta. Kouluun pääsevä kuuro oppilas on todella onnekas ja etuoikeutettu, sillä Etiopiassa vain noin kahdelle prosentille kuuroista on koulupaikka. Hosainassa perusopetusta annetaan esikoulusta kahdeksanteen luokkaan. Sen jälkeen oppilaat voivat suorittaa vielä kaksivuotisen lukion viittomakielellä ja tehdä lukio-opintojen ohessa ammattiopinnot.

Tehdään yhdessä -illat

Seuraavan illan ajankohta vielä avoinna.

Lasten lähetyskerhon yhteyteen syntynyttä koko perheen toimintaa ovat Tehdään yhdessä -illat. Niihin ovat tervetulleita aikuiset sekä lapset aikuisen seurassa koko seurakunnan alueelta.

Kädentaitojen ja askartelun lomassa illoissa on tietoiskuja kristillisestä symboliikasta ja traditioista sekä kirkkovuodesta. Tarvikkeista peritään pieni maksu käytön mukaan.

Tiedustelut: Elsi Pohjavirta puh. 050 5610276.

Lapsia koripallokentällä Hosainan kuurojenkoulussa, jota lasten lähetyskerho tukee. Kuva Sari Lehtelä.

Lisätietoja Suomen Lähetysseuran kummitoiminnasta täällä.

Lasten lähetyskerho on ostanut jouluna 2018 Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisina lahjoina kaksi vesipumppua, kaksi vuohta ja kaksi polkupyörää. Puhdas vesi parantaa ihmisten terveyttä, vuohi tuo köyhälle perheelle toimeentulon ja pyörä on monelle kehitysmaan lapselle koulunkäynnin edellytys, kun koulumatka voi olla kymmeniä kilometrejä.