Lasten lähetyskerho

Lasten lähetyskerho

Kerho kokoontuu keväällä 2017:

17.2., 17.3., 7.4. ja 12.5. klo 13 Angelniemen seurakuntatalossa (ei enää joka toinen viikko).

Kerhossa valmistetaan yhdessä ruokaa, syödään, askarrellaan, pidetään pieni hartaushetki ym.

Kerholaiset osallistuvat "omalla kojullaan" tapahtumiin ja myyjäisiin. Toiminnan tuotolla tuetaan kerhon kummilasta. Lisäksi hankitaan Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisia lahjoja, joilla rahoitetaan esimerkiksi kaivojen rakentamista.

Yhteyshenkilönä Virpi Hakkila puh. (02) 736 7334, 050 537 8088.

Tehdään yhdessä -illat

Lasten lähetyskerhon toimintaa ovat myös Tehdään yhdessä-illat ke 1.2., 29.3. ja 26.4. klo 17.30 Angelniemen seurakuntatalossa.

Tervetuloa aikuiset sekä lapset aikuisen seurassa koko seurakunnan alueelta!

Kädentaitojen ja askartelun lomassa tietoiskuja kristillisestä symboliikasta ja traditioista sekä kirkkovuodesta.
Pieni tarvikemaksu käytön mukaan.

Tiedustelut: Elsi Pohjavirta puh. 050 5610276.

Kerhon kummilapsi

Lasten lähetyskerholla on kummisopimus Suomen Lähetysseuran kanssa. Kerhon oma kummipoika on Ermiyas Asmamawo, joka opiskelee Hosainan kuurojenkoulussa Etiopiassa.

Hosainan kuurojenkoulussa on noin 170 oppilasta. Kouluun pääsevä kuuro oppilas on todella onnekas ja etuoikeutettu, sillä Etiopiassa vain noin kahdelle prosentille kuuroista on koulupaikka. Hosainassa perusopetusta annetaan esikoulusta kahdeksanteen luokkaan. Sen jälkeen oppilaat voivat suorittaa vielä kaksivuotisen lukion viittomakielellä ja tehdä lukio-opintojen ohessa ammattiopinnot.

Kummipoika Ermiyas on aloittanut opintonsa Hosainassa v. 2008. Koulussa Ermiyas saa oppia teoriaineiden ja viittomakielen lisäksi monia käytännön taitoja, kuten käsitöitä, puutöitä, ruuanlaittoa, tietotekniikkaa ja metallitöitä.

Lasten lähetyskerhossa muistetaan kummilasta rukouksin ja raha-avustuksin. Kuukausittaisen avustussumman kokoamiseksi kerhossa askarrellaan tuotteita, joita voi ostaa myyjäisissä ja muissa tapahtumissa.

Lisätietoa Suomen Lähetysseuran kummitoiminnasta

KIITOKSEN PAIKKA!

Lasten lähetyskerho keräsi tekemillään myyntituotteilla ja lettumyynnillään eri tapahtumissa noin tuhat euroa vuonna 2016. Rahoilla katetaan kerhon kummipojan Ermiyaksen kummimaksut ja ostetaan Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisina lahjoina vesipumppu sekä lääkkeitä ja syntymätodistuksia. Kiitos kaikille lasten lähetyskerhon kassaa vuoden aikana kartuttaneille!