Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Kevät hautausmailla

Hautausmaiden kausityöntekijät aloittavat 23.4. puolen vuoden työrupeamansa. Ensimmäiseksi ryhdytään yleisten alueiden kunnostamiseen talven jäljiltä.

Äitienpäivään mennessä istutetaan orvokit haudoille, joille tämä palvelu on tilattu. Myös vesipisteet avataan äitienpäiväksi, jos säät suinkin sallivat.

Seurakunnan hoidettavaksi annettujen hautojen hoitokausi alkaa 21.5. ja tilatut kesäkukat istutetaan hoitohaudoille juhannukseksi.

Kukka- ja hoitotilaukset

Haudanhoitosopimuksia hoitokaudeksi 2018 voi tehdä 3.7. saakka. Sama päivämäärä on takarajana myös syksyn havutuksen ja kanervien tilaukselle. Jos haudalle haluaa seurakunnan istuttamat orvokit, on tilaus kuitenkin tehtävä viimeistään pari viikkoa ennen äitienpäivää. Haudanhoitoasioita hoidetaan seurakunnan taloustoimistossa.

Avioliiton esteiden tutkinta nyt verkossa

Kirkko on avannut palvelun, jossa avioliiton esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisesti osoitteessa www.esteidentutkinta.fi. Palvelu on käytettävissä verkossa joka päivä vuorokauden ympäri. Tutkinnan voi entiseen tapaan hoitaa myös asioimalla sulhasen tai morsiamen kotiseurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Puretaan ja väistetään?

Salo-Uskelan seurakuntatalon kohtaloa puntaroiva rakennustoimikunta on päätynyt ehdottamaan luottamuselimille, että vanhat osat puretaan lukuun ottamatta liikuntasalia, kerrostaloa Rummunlyöjänkadun puolella ja maanalaista autotallia.

Tilojen käyttäjien kanssa on ideoitu sitä, miten toiminta järjestettäisiin purkutyön ja uuden rakentamisen ajaksi siten, että haittaa koituisi mahdollisimman vähän. Tarvittavat väistötilat voitaisiin kaavailujen mukaan saada liikuntasalista ja kerrostalosta, joiden lopullinen kohtalo ratkaistaisiin vasta väistötilatarpeen mentyä ohi.

Induktiosilmukat testattu

Kirkkojen ja Helisnummen kappelin induktiosilmukoiden toimivuus on saatu testatuksi. Laitteet ovat kunnossa lukuun ottamatta Muurlan kirkkoa, jossa vahvistin uusitaan. Testattuihin tiloihin on tulossa näkyville kuuluvuuskartta, osassa sellainen on jo paikoillaan. – Angelniemen, Teijon ja Yliskylän kirkossa ei ole äänentoistoa, joten niissä ei ole induktiosilmukoitakaan.

Tilastotietoja vuodelta 2017

Salon seurakunnassa oli vuoden 2017 päättyessä 40587 jäsentä. Se on 803 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Seurakunnan jäsenmäärää laskivat eniten kuolleisuus ja muuttoliike. Noin neljännes laskusta johtuu kirkosta eroamisista.

Salon seurakuntaan liittyi 137 henkilöä ja siitä erosi 347 henkilöä. Liittyneitä on hieman enemmän ja eronneita hieman vähemmän kuin vuonna 2016.

Kastettuja kirjattiin viime vuodelta 255 ja kuolleita 548, joten tämä epäsuhta vähensi jäsenmäärää 293:lla.

Paikkakunnalta pois muuttaneita oli 291 enemmän kuin tänne tulleita, mutta kaiken kaikkiaan muuttoliike oli yhä vilkasta molempiin suuntiin: tulijoita 1051, lähteneitä 1342.

Kirkkoon kuuluu 76,6 % Salon asukkaista.

Salossa syksyllä piispantarkastus

Turun arkkihiippakunnan alueella on käynnissä tai suunnitteilla useita seurakuntaliitoksia. Tuomiokapituli haluaa kartoittaa kokemuksia aiemmista liitoksista ja tekee siksi piispantarkastuksen Salon seurakuntaan 24.–26.10. ja 28.10.2018.

Suomusjärvellä menossa muutostyöt

Seurakunnan nykyään omistama entinen Osuuspankin kiinteistö Suomusjärvellä tyhjeni pankkitoiminnasta loppusyksystä. Tammikuussa päästiin aloittelemaan rakennuksen muuttamista seurakunnan käyttöön soveltuvaksi.

Päiväkerho, nuoret ja diakoniatyö saavat uudessa talossa entisiä isommat ja kätevämmät tilat, ja hyvänkokoinen salikin on luvassa. Viimeistään syyskauden alkuun mennessä viikkotoiminta siirtyy nykyisistä vuokratiloista uuteen seurakuntakeskukseen.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Piispantarkastuksen raportti

pdf liite

Salon seurakunnan selvitys tuomiokapitulille piispantarkastuksen lausuntoihin

Seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän 2008–2011 loppuraportti

Marraskuussa 2018 järjestettävien seurakuntavaalien teema on Minun kirkkoni. Lue lisää.