Uutisia seurakunnasta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Uutisia seurakunnasta

Seurakunnan syksy

Toimintaa järjestetään turvaohjeistukset huomioon ottaen. Tärkeää on, että toimintaan osallistutaan täysin terveinä hygieniaohjeita ja turvavälejä noudattaen!

> Tapahtumakalenteri

Talokauppaa

Myytävänä olleelle Suomusjärven seurakuntatalolle on löytynyt ostajat. Kirkkovaltuusto hyväksyi kaupan 3. kesäkuuta. Myyntihinta on 80.000 euroa. Kauppa viedään vielä Kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Kirkon luottamustoimiin valittiin salolaisia

Kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalien tulokset Turun arkkihiippakunnassa ovat selvillä.

Salosta valittiin kirkolliskokoukseen maallikkoedustajiksi Marika Hietanen (Sillanrakentajat) ja Marja-Leena Ruostesaari (Kokoomus ja sitoutumattomat). Maallikkoedustajia valittiin 99 ehdokkaan joukosta kahdeksan ja vaalissa äänioikeutettuja olivat seurakuntien luottamushenkilöt. Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä toimielin.

Arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuustoon valittiin 14 maallikkojäsentä. Salosta valituiksi tuli Annikka Viitaniemi (Kokoomus ja sitoutumattomat). Maallikkoedustajaehdokkaita oli 99 ja vaalissa äänioikeutettuja olivat seurakuntien luottamushenkilöt. Hiippakuntavaltuuston tehtävänä on tukea ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa. Hiippakuntavaltuuston kautta menevät seurakuntien aloitteet kirkolliskokouksen käsiteltäväksi.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli viime vuoden päättyessä 38 895 jäsentä; vuosi sitten jäseniä oli 39 697. Kirkkoon kuuluu nyt 75 % salolaisista. Koko Suomessa vastaava luku jää alle 70 prosentin. Jäsenmäärää vähensi eniten se, että kuolleita (542) oli 339 enemmän kuin kastettuja.

Kirkosta erosi 424 henkilöä ja kirkkoon liittyi 137. Seurakuntaan muutti toistatuhatta henkilöä, mutta pois vielä enemmän, vähennystä 172. 

Seurakuntalaiset solmivat avioliittoja kirkollisesti 82 ja siviilisti 65. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin yhdeksän. Eroon päättyi 107 avioliittoa.

Kirkollisten vihkimisten sesonkia olivat jälleen kesäkuukaudet. Yli 80 % vihkimisistä ajoittui kesä-syyskuulle. Suosituin oli elokuu (27). Maaliskuussa kukaan ei halunnut mennä naimisiin.

Seurakunnan jäsenistä oli vuoden 2020 alkaessa ruotsinkielisiä 458 ja venäjänkielisiä 172. Muu kuin suomi, ruotsi tai venäjä oli äidinkielenä 123:lla. Viimeksi mainittuun joukkoon sisältyy lähes parinkymmenen kielen edustajia.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Reilun kaupan seurakunta -logo
Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.