Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Kevät hautausmailla

Hautausmaiden kausityöntekijät ovat aloittaneet työnsä. Ensimmäiseksi he ryhtyvät kunnostamaan yleisiä alueita talven jäljiltä.

Äitienpäivään mennessä istutetaan orvokit haudoille, joille tämä palvelu on tilattu. Myös vesipisteet avataan äitienpäiväksi, jos sääolot sallivat.

Seurakunnan hoidettavaksi annettujen hautojen hoitokausi alkaa ma 20.5. ja tilatut kesäkukat istutetaan hoitohaudoille juhannukseksi. Haudanhoitosopimuksia hoitokaudeksi 2019 voi tehdä 1.7. saakka. Samaan päivään mennessä pitää tilata myös syksyn havutukset ja kanervat. Jos haudalle haluaa seurakunnan istuttamat orvokit, on tilaus kuitenkin tehtävä viimeistään pari viikkoa ennen äitienpäivää.

Haudanhoitoasioita hoidetaan seurakunnan taloustoimistossa, Torikatu 6, toinen kerros, puh. (02) 774 5209.

Ehtoolliskeramiikkaa Naarilaan

Salon lukiossa keramiikkakurssille osallistuneet nuoret valmistivat opettajansa Eija Panttilan ohjauksessa ehtoollisastioita Naarilan leirikeskukseen. Ne siunattiin käyttöön nuorten messussa Salon kirkossa maaliskuussa.

Kirkkoihin uudet virsikirjat

Seurakunta on hankkinut uudet virsikirjat, kaikkiaan 3120 kpl, kaikkiin kirkkoihin ja kolmeen suurimpaan leirikeskukseen. Niiden lisäksi hankittiin myös lasten virsikirjoja, pistekirjoituksella varustettuja, isotekstisiä ja jokunen ruotsinkielinen. Varhaisnuorisotyö sai uusia Laulutuuli-kirjoja.

Kirkkojen vanhoja virsikirjoja jatkosijoitettiin mm. seurakuntataloihin. Jonkin verran jäi myös seurakuntatalaisten vapaasti otettavaksi. Sopii siis viedä mukanaan, jos näkee virsikirjapinon liepeillä lappusen ”Haluatko vanhan mutta käyttökelpoisen virsikirjan? OTA TÄSTÄ!”

Henkilöstöuutisia

Parhaillaan on haettavana henkilöstöpäällikön virka, joka täytetään 1.9. lukien. Virka on uusi.

Nuorisotyönohjaaja Anette Wikström on virkavapaana ensi helmikuulle asti. Häntä sijaistaa Katri Yli-Jaakkola.

Raija Koivisto on vakinaistettu taloustoimiston toimistosihteerin virkaan, jota hän on jo hoitanut määräaikaisena.

Linda Heikkinen huolehtii vuoden loppuun saakka diakoniatyön toimistotehtävistä.

Hautausmaille on palkattu 39 kausityöntekijää.

Salon seurakunnasta Reilun kaupan seurakunta

Salon seurakunta on liittynyt Reilun kaupan seurakunnaksi. Jatkossa seurakunnan tilaisuuksissa juodaan pelkästään Reilun kaupan kahvia, teetä ja kaakaota. Lisäksi seurakunta sitoutuu edistämään muidenkin Reilun kaupan tuotteiden käyttöä. Kahvia kuluu vuodessa n. 1250 kiloa eli 2500 pakettia, teetä n. 20 kiloa ja kaakaota n. 100 kiloa.

Reilun kaupan seurakunta -arvonimi annettiin virallisesti ke 27.3. järjestetyillä Reilun kaupan messuilla Helsingin Nosturissa.

Seurakunnan ilmastotyöryhmä aloitti

Salon seurakuntaan on koottu ilmastotyöryhmä. Sen ensimmäinen tehtävä on miettiä, miten ympäristöasiat otetaan huomioon seurakunnan uutta strategiaa valmisteltaessa.

Ryhmässä ovat mukana kirkkoherra Timo Hukka, kiinteistöpäällikkö Kai Fagerström, seurakuntapuutarhuri Markku Johansson, ruokapalvelu- ja siivousesimies Jaana Koli, lähetyssihteeri Henna Seppälä ja luottamushenkilöistä kirkkovaltuuston jäsen Helmi Lipiäinen.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli viime vuoden päättyessä 39697 jäsentä. Kirkkoon kuuluu nyt 75,8 % salolaisista. Koko Suomen vastaava luku on 69,7 %.

Jäsenmäärä laski 872:lla edelliseen vuoteen verrattuna. Laskuun vaikutti eniten muuttotappio, sillä paikkakunnalta muuttaneita oli 319 enemmän kuin tänne tulleita. Muuttoluvut olivat edelleen melko suuria kumpaankin suuntaan, sillä lähtijöitä oli 1288 ja tulijoita 969.

Kastettuja kirjattiin viime vuodelta 272, mutta kun kuolleita oli 579, tämä epäsuhta vähensi väkeä 307:llä.

Loppuosan jäsenmäärän muutoksesta selittää kirkosta eroaminen. Eroajia oli 385 ja liittyjiä 139, joten miinusta kertyi 246 henkilön verran.

Seurakuntalaiset solmivat avioliittoja kirkollisesti 87 ja siviilisti 60. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin neljä. Kirkollisten vihkimisten sesonkia olivat odotetusti kesäkuukaudet. Erityisen suosittu oli elokuu, jolloin toimitettiin 34 vihkimistä. Suosiota kasvatti osaltaan päivämäärä 18.8.18.

Seurakunnan jäsenistä oli vuoden lopussa ruotsinkielisiä 465. Muu kuin suomi tai ruotsi oli äidinkielenä 296:lla.

Uusi rakennustoimikunta

Luottamushenkilöiden toimikauden vaihduttua kirkkoneuvosto asetti uuden rakennustoimikunnan jatkamaan Salo-Uskelan seurakuntatalon suunnittelua. Toimikunnan luottamushenkilöjäseniksi nimettiin Marjatta Hyttinen, Jari Laiho, Ari-Pekka Luoma, Jouko Marjalaakso, Jorma Peltonen, Jouko Siivo ja Timo Tammi. Viranhaltijoista toimikuntaan kuuluvat kirkkoherra, talousjohtaja ja kiinteistöpäällikkö. Seurakuntatalon uudisosan suunnittelu on luonnosvaiheessa, ja varsinaiset suunnitelmat valmistuvat kuluvan vuoden aikana. Vanhan osan purku alkaa syksyllä.

Veroprosentti ennallaan

Kirkkovaltuusto on päättänyt, että Salon seurakunnan veroprosentti on 1,4 % myös vuonna 2019.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Reilun kaupan seurakunta -arvonimeä olivat vastaanottamassa ke 27.3. ruokapalvelu- ja siivousesimies Jaana Koli (kuvassa) ja tiedottaja Marja Roiko.