Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Henkilöstöuutisia

Salon seurakunnan kesäteologina toimii teol. yo Lasse Lindberg ja kesäkanttorina monen edellisvuoden tapaan Sanna Räisänen. Heinäkuun puoliväliin asti Salossa – pääosin rippileireillä – työskentelee myös seurakunnan nimikkolähetti, pastori Marika Lähteenmäki.

Kirkkoherranvirastossa Ossi Tammisto jatkaa digiaineiston tarkistusta ja Annina Pura tekee kesän ajan pääasiassa sukuselvityksiä.

Noin 35 koululaista on saanut kahdeksan viikon mittaisen kesätyön hautausmailta.

Kolme henkilöä on lähdössä pois seurakunnan palveluksesta: Lastenohjaaja Anne Paasi jättää päiväkerhotyön siirtyäkseen uusiin tehtäviin, ja eläkkeelle siirtyvät kesän aikana Pirjo Harstinen diakoniatyöstä ja Riitta Niemi-Määttänen Halikon alueen siistijän tehtävistä.

Kohennusta kiinteistöihin

Perniön kirkon paanukaton etelälappeen korjaus jatkuu vielä tänä kesänä, koska jäi viime syksyn kehnoissa keleissä hiukan kesken.

Suomusjärven kirkko on saanut lisälämmöneristyksen yläpohjaan ja myös lämmönsäätöjärjestelmän. Molemmilla tavoitellaan energian säästöä.

Kitulan seurakuntakeskus Suomusjärvellä siirtyy syksyksi uusiin tiloihin entiseen Osuuspankin kiinteistöön osoitteeseen Kitulantie 7. Avajaisia vietetään 2.9.

Kuusjoen seurakuntatalon ikkunat uusitaan kesän aikana.

Merisalon leirimajaan Kemiössä on kaivattu uutta wc-rakennusta. Partiolaiset ovat lupautuneet sellaisen tekemään kesän aikana.

Kesä-Angela, Halikon Pikkupappila ja Kiikalan kellotapuli saavat uutta maalia seiniin ja/tai kattoon.

Muurlan alahautausmaan huonokuntoinen ja aukkoinen kuusiaita on kaadettu ja uusi istutetaan syksyllä. Kuusiaidan istutus on edessä myös Kiikalassa, josta vanha aita kaadettiin jo viime vuoden lopulla.

Helisnummen kappelin ympäristö saa uuden asvaltin kesän aikana.

Kukka- ja hoitotilaukset

Haudanhoitosopimuksia hoitokaudeksi 2018 voi tehdä 3.7. saakka. Sama päivämäärä on takarajana myös syksyn havutuksen ja kanervien tilaukselle. Jos haudalle haluaa seurakunnan istuttamat orvokit, on tilaus kuitenkin tehtävä viimeistään pari viikkoa ennen äitienpäivää. Haudanhoitoasioita hoidetaan seurakunnan taloustoimistossa.

Avioliiton esteiden tutkinta nyt verkossa

Kirkko on avannut palvelun, jossa avioliiton esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisesti osoitteessa www.esteidentutkinta.fi. Palvelu on käytettävissä verkossa joka päivä vuorokauden ympäri. Tutkinnan voi entiseen tapaan hoitaa myös asioimalla sulhasen tai morsiamen kotiseurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Induktiosilmukat testattu

Kirkkojen ja Helisnummen kappelin induktiosilmukoiden toimivuus on saatu testatuksi. Laitteet ovat kunnossa lukuun ottamatta Muurlan kirkkoa, jossa vahvistin uusitaan. Testattuihin tiloihin on tulossa näkyville kuuluvuuskartta, osassa sellainen on jo paikoillaan. – Angelniemen, Teijon ja Yliskylän kirkossa ei ole äänentoistoa, joten niissä ei ole induktiosilmukoitakaan.

Salossa syksyllä piispantarkastus

Turun arkkihiippakunnan alueella on käynnissä tai suunnitteilla useita seurakuntaliitoksia. Tuomiokapituli haluaa kartoittaa kokemuksia aiemmista liitoksista ja tekee siksi piispantarkastuksen Salon seurakuntaan 24.–26.10. ja 28.10.2018.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Piispantarkastuksen raportti

pdf liite

Salon seurakunnan selvitys tuomiokapitulille piispantarkastuksen lausuntoihin

Seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän 2008–2011 loppuraportti

Marraskuussa 2018 järjestettävien seurakuntavaalien teema on Minun kirkkoni. Lue lisää.