Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Sankarihautausmaan kunnostus

Uskelan kirkon sankarihautausmaan perustukset ja ristit tulivat tiensä päähän ja vaativat kunnostusta. Seurakunta halusi kunnostamistyöllä kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea. Työ valmistui kaatuneiden muistopäivään mennessä. 161 ristiä kunnosti Seppo Kankare SK Terle Oy:stä ja pohjatyöt tehtiin seurakunnan omana työnä.

Urkupillitaideteos Helisnummella

Helisnummen siunauskappelin urut on purettu ja myyty. Myös Salon kirkon urut purettiin ja myytiin pilli kerrallaan. Osa Salon kirkon urkupilleistä on säästetty ja niistä puuseppä Matias Kuisma on tehnyt taideteoksen Helisnummen vanhojen urkujen paikalle.

Teijon kirkosta tiekirkko

Teijon kirkosta on tullut tiekirkko. Kirkkoneuvosto päätti asiasta 26.4. kokouksessaan. Salon kirkoista kaksi on ollut aiemmin tiekirkkoja; Halikon kirkko ja Perniön Pyhän Laurin kirkko.

Henkilöstöuutisia

Kiikalan ja Suomusjärven alueen diakoniatyöntekijä Laura Masih on jäänyt virkavapaalle. Hänen sijaisenaan toimii elokuun loppuun saakka Jari Huhtasalo ja sen jälkeen Railimaria Lehto.

Kiinteistökauppaa

Kirkkovaltuusto hyväksyi 15.3. kokouksessaan yksimielisesti kaupat, joilla Salon seurakunta myi Halikon Kanttorilan ja Muurlan Rantamajan sekä noin 80 aarin tontin Kiikalasta. Kaupat menevät vielä kirkkohallituksen vahvistettavaksi, kuten kaikki seurakuntien kiinteistömyynnit.

Salon seurakunnalla on edelleen myynnissä asuinkäyttöön muutettavissa oleva kerhohuoneisto Hähkänältä sekä yksi tontti Kiikalasta.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli viime vuoden päättyessä 41390 jäsentä. Se on 689 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Jäsenmäärän lasku johtuu osittain kirkosta eroamisista, osittain kuolleisuudesta ja muuttoliikkeestä.

Kirkkoon kuuluu 77,3 % salolaisista. Koko Suomen vastaava luku on 71,9 %.

Salon seurakuntaan liittyi viime vuonna 120 henkilöä ja siitä erosi 375 henkilöä. Molemmat luvut ovat edellisvuotta pienemmät. Aivan kuten koko Suomessa, myös Salossa aktiivisimpia kirkkoon liittyjiä olivat 30−39-vuotiaat miehet ja 20−29-vuotiaat naiset. Kirkosta erosivat eniten 20−29-vuotiaat.

Kastettuja kirjattiin viime vuodelta 263 ja kuolleita 523, joten tämä epäsuhta vähensi jäsenmäärää 260:llä. Paikkakunnalta muuttaneita oli 127 enemmän kuin tänne tulleita.

Avioliittoja solmittiin kirkollisesti 82 ja siviilisti 63 eli yhteensä 145. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin yhdeksän. Eroon päättyi 104 avioliittoa.

Seurakunnan jäsenistä 526 on ruotsinkielisiä ja 173 ulkomaiden kansalaisia.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Piispantarkastuksen raportti

pdf liite

Salon seurakunnan selvitys tuomiokapitulille piispantarkastuksen lausuntoihin

Seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän 2008–2011 loppuraportti

Uskelan kirkon sankarihautausmaa kunnostettiin. Kuvassa Petri Haapaniemi ja Jukka Ståhlström.

Kuva Kai Fagerström.

Matias Kuisma urkupilleistä valmistamansa taideteoksen vierellä.

Kuva Kai Fagerström.

Martti Luther ja Katariina von Bora viettivät häitään helatorstaina Salon torilla hienossa säässä. Draamakavalkadin oli käsikirjoittanut ja ohjannut Lilja Kinnunen-Riipinen.

Kuva Marja Roiko.