Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Seurakunnan toimintaa tauolla

Koronavirustilanteen vuoksi Salon seurakunnan toimintaa jää tauolle.

Jumalanpalveluksia toimitetaan verkon välityksellä mahdollisuuksien mukaan. Seurakunnan muu normaali viikkotoiminta keskeytetään toistaiseksi.

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin.

Ajankohtainen tieto päivitetään ensisijaisesti etusivulle. Seuraathan myös seurakunnan sosiaalisen median kanavia.

Työalojen sivuilta löytyy päivitettyä tietoa toiminnan muutoksista.

Kirkkovaltuusto myi kiinteistön

Kirkkovaltuusto päätti 11.3.2020 kokouksessaan yksimielisesti myydä Angelniemen seurakuntatalon Janne Juuselle ja Doris Välikankaalle 125.000 euron hintaan. Samoin yksimielisesti myytiin seurakuntatalon tontin kulmasta noin 2000 neliömetrin määräala Juha Koskelalle 15.000 eurolla. Kaupat menevät vielä Kirkkohallituksen vahvistettaviksi.

Kirkon luottamustoimiin valittiin salolaisia

Kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalien tulokset Turun arkkihiippakunnassa ovat selvillä.

Salosta valittiin kirkolliskokoukseen maallikkoedustajiksi Marika Hietanen (Sillanrakentajat) ja Marja-Leena Ruostesaari (Kokoomus ja sitoutumattomat). Maallikkoedustajia valittiin 99 ehdokkaan joukosta kahdeksan ja vaalissa äänioikeutettuja olivat seurakuntien luottamushenkilöt. Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä toimielin.

Arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuustoon valittiin 14 maallikkojäsentä. Salosta valituiksi tuli Annikka Viitaniemi (Kokoomus ja sitoutumattomat). Maallikkoedustajaehdokkaita oli 99 ja vaalissa äänioikeutettuja olivat seurakuntien luottamushenkilöt. Hiippakuntavaltuuston tehtävänä on tukea ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa. Hiippakuntavaltuuston kautta menevät seurakuntien aloitteet kirkolliskokouksen käsiteltäväksi.

Jumalanpalvelusradiointi

Jumalanpalvelus Uskelan kirkosta radioitiin sunnuntaina 29.12. viimeistä kertaa taajuudella 88,2. Lähetyksen päättyminen johtui muutoksista paikallisradion toiminnassa. Radiointiin tarvittavaa taajuutta ei ollut enää käytettävissä. Seurakunta selvittää parhaillaan vaihtoehtoja, joilla radiointia voitaisiin jatkaa – parhaassa tapauksessa muualtakin kuin vain Uskelan kirkosta. Ratkaisun toivotaan löytyvän kevään aikana.

Vaikka suorat radiolähetykset ovat tauolla, useimpia Uskelan jumalanpalveluksia voi nytkin kuunnella jälkikäteen.
Tallenteet löytyvät seurakunnan verkkosivuilta.

Seurakuntasanomat uudistunut

Seurakuntasanomissa on tämän vuoden alusta tapahtunut muutama muutos. Lehden ulkoasua on jonkin verran uusittu, ja lehti jaetaan koteihin sanomalehtien varhaisjakelun mukana. Jakopäivät ovat lauantai ja sunnuntai. Mainoskieltotalouksiin lehteä ei jaeta.

Varhaisjakelun ulkopuolelle jääville katvealueille Seurakuntasanomat lähetetään osoitteellisena. Lehteä toimitetaan saataville myös kirjastoihin ja seurakunnan toimitiloihin. Lehden voi lukea myös verkossa.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli viime vuoden päättyessä 38 895 jäsentä; vuosi sitten jäseniä oli 39 697. Kirkkoon kuuluu nyt 75 % salolaisista. Koko Suomessa vastaava luku jää alle 70 prosentin. Jäsenmäärää vähensi eniten se, että kuolleita (542) oli 339 enemmän kuin kastettuja.

Kirkosta erosi 424 henkilöä ja kirkkoon liittyi 137. Seurakuntaan muutti toistatuhatta henkilöä, mutta pois vielä enemmän, vähennystä 172.

Seurakuntalaiset solmivat avioliittoja kirkollisesti 82 ja siviilisti 65. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin yhdeksän. Eroon päättyi 107 avioliittoa.

Kirkollisten vihkimisten sesonkia olivat jälleen kesäkuukaudet. Yli 80 % vihkimisistä ajoittui kesä-syyskuulle. Suosituin oli elokuu (27). Maaliskuussa kukaan ei halunnut mennä naimisiin.

Seurakunnan jäsenistä oli vuoden 2020 alkaessa ruotsinkielisiä 458 ja venäjänkielisiä 172. Muu kuin suomi, ruotsi tai venäjä oli äidinkielenä 123:lla. Viimeksi mainittuun joukkoon sisältyy lähes parinkymmenen kielen edustajia.

Henkilöstöuutisia

Marika Lähteenmäki jatkaa myös tänä vuonna Salossa
osa-aikaisena (50 %) seurakuntapastorina.

Talousjohtaja Marjut Eriksson on irtisanoutunut 1.7. lukien ja Särkisalon seurakuntamestari Aira Timonen 1.5. lukien, molemmat eläkkeelle siirtymistä varten.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.