Uutisia seurakunnasta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Uutisia seurakunnasta

Henkilöstöuutisia

Inga Hakala siirtyi elokuun alussa eläkkeelle Perttelin suntion virasta, jota hän on hoitanut kahdeksantoista vuoden ajan. Ingalle on etsitty seuraajaa seurakunnan sisäisellä haulla ja valinta tehtäneen loppukesällä.

Avoinna olleeseen diakonian virkaan on valittu Sari Rämö. Hänen toimipaikakseen tulee Kiikalan ja Suomusjärven alue. Siellä ennen virkavapaataan toiminut Laura Masih palasi työhön elokuussa ja siirtyi Salo-Uskelan alueelle.

Uuteen, 1.9.2019 alkaen perustettuun henkilöstöpäällikön virkaan on valittu Kirsi Forss. Hakijoita oli 48 ja valinnasta päätti kirkkoneuvosto 22. toukokuuta.

Kaupantekoa ja purkusuunnitelmia

Kevään aikana myytiin kaksi seurakunnan omistamaa huoneistoa: rivitalokaksio Kuusjoelta ja kerhohuoneisto Perttelin Hähkänältä.

Keskustassa Kirkkokadun seurakuntatalon vanhan osan purkutyöt aloitetaan syksyllä 2019. Suunnitelmat ja kustannusarviot siitä, mitä purettavan osan tilalle rakennetaan, ovat parhaillaan tekeillä ja tulevat päättäjien päätettäväksi alkusyksystä. Purettavan osan toiminnot siirretään seurakunnan muihin tiloihin. Myös tiloissa toimineille yhteistyökumppaneille koetetaan löytää korvaavia tiloja mahdollisuuksien mukaan.

Ehtoolliskeramiikkaa Naarilaan

Salon lukiossa keramiikkakurssille osallistuneet nuoret valmistivat opettajansa Eija Panttilan ohjauksessa ehtoollisastioita Naarilan leirikeskukseen. Ne siunattiin käyttöön nuorten messussa Salon kirkossa maaliskuussa.

Kirkkoihin uudet virsikirjat

Seurakunta on hankkinut uudet virsikirjat, kaikkiaan 3120 kpl, kaikkiin kirkkoihin ja kolmeen suurimpaan leirikeskukseen. Niiden lisäksi hankittiin myös lasten virsikirjoja, pistekirjoituksella varustettuja, isotekstisiä ja jokunen ruotsinkielinen. Varhaisnuorisotyö sai uusia Laulutuuli-kirjoja.

Kirkkojen vanhoja virsikirjoja jatkosijoitettiin mm. seurakuntataloihin. Jonkin verran jäi myös seurakuntatalaisten vapaasti otettavaksi. Sopii siis viedä mukanaan, jos näkee virsikirjapinon liepeillä lappusen ”Haluatko vanhan mutta käyttökelpoisen virsikirjan? OTA TÄSTÄ!”

Salon seurakunnasta Reilun kaupan seurakunta

Salon seurakunta on liittynyt Reilun kaupan seurakunnaksi. Jatkossa seurakunnan tilaisuuksissa juodaan pelkästään Reilun kaupan kahvia, teetä ja kaakaota. Lisäksi seurakunta sitoutuu edistämään muidenkin Reilun kaupan tuotteiden käyttöä. Kahvia kuluu vuodessa n. 1250 kiloa eli 2500 pakettia, teetä n. 20 kiloa ja kaakaota n. 100 kiloa.

Seurakunnan ilmastotyöryhmä kokoontui

Seurakunnan ilmastotyöryhmä kokoontui toisen kerran 14.5. Kokoontumisessa käsiteltiin mm. metsänhoitosuunnitelmaa, kierrätyksen kehittämistä, Ilmastolähettiläs-ideaa ja ilmasto- ja ympäristöasioiden sisällyttämistä tulevaan strategiaan.

Ryhmässä ovat mukana kirkkoherra Timo Hukka, kiinteistöpäällikkö Kai Fagerström, seurakuntapuutarhuri Markku Johansson, ruokapalvelu- ja siivousesimies Jaana Koli, lähetyssihteeri Henna Seppälä, luottamushenkilöistä kirkkovaltuuston jäsen Helmi Lipiäinen ja tiedottaja Marja Roiko.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli viime vuoden päättyessä 39697 jäsentä. Kirkkoon kuuluu nyt 75,8 % salolaisista. Koko Suomen vastaava luku on 69,7 %.

Jäsenmäärä laski 872:lla edelliseen vuoteen verrattuna. Laskuun vaikutti eniten muuttotappio, sillä paikkakunnalta muuttaneita oli 319 enemmän kuin tänne tulleita. Muuttoluvut olivat edelleen melko suuria kumpaankin suuntaan, sillä lähtijöitä oli 1288 ja tulijoita 969.

Kastettuja kirjattiin viime vuodelta 272, mutta kun kuolleita oli 579, tämä epäsuhta vähensi väkeä 307:llä.

Loppuosan jäsenmäärän muutoksesta selittää kirkosta eroaminen. Eroajia oli 385 ja liittyjiä 139, joten miinusta kertyi 246 henkilön verran.

Seurakuntalaiset solmivat avioliittoja kirkollisesti 87 ja siviilisti 60. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin neljä. Kirkollisten vihkimisten sesonkia olivat odotetusti kesäkuukaudet. Erityisen suosittu oli elokuu, jolloin toimitettiin 34 vihkimistä. Suosiota kasvatti osaltaan päivämäärä 18.8.18.

Seurakunnan jäsenistä oli vuoden lopussa ruotsinkielisiä 465. Muu kuin suomi tai ruotsi oli äidinkielenä 296:lla.

Uusi rakennustoimikunta

Luottamushenkilöiden toimikauden vaihduttua kirkkoneuvosto asetti uuden rakennustoimikunnan jatkamaan Salo-Uskelan seurakuntatalon suunnittelua. Toimikunnan luottamushenkilöjäseniksi nimettiin Marjatta Hyttinen, Jari Laiho, Ari-Pekka Luoma, Jouko Marjalaakso, Jorma Peltonen, Jouko Siivo ja Timo Tammi. Viranhaltijoista toimikuntaan kuuluvat kirkkoherra, talousjohtaja ja kiinteistöpäällikkö. Seurakuntatalon uudisosan suunnittelu on luonnosvaiheessa, ja varsinaiset suunnitelmat valmistuvat kuluvan vuoden aikana. Vanhan osan purku alkaa syksyllä.

Veroprosentti ennallaan

Kirkkovaltuusto on päättänyt, että Salon seurakunnan veroprosentti on 1,4 % myös vuonna 2019.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Salon lukiossa keramiikkakurssille osallistuneet nuoret valmistivat opettajansa Eija Panttilan ohjauksessa ehtoollisastioita Naarilan leirikeskukseen. Ne siunattiin käyttöön nuorten messussa Salon kirkossa maaliskuussa.