Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Henkilöstöuutisia

Rippikoulupastori Anna Knuutila jää virkavapaalle tammikuussa. Hänen sijaisekseen on ehdolla Salossa kesäteologina toiminut Lasse Lindberg.

Kiinteistökuulumisia

Kiikalan kellotapulissa sijaitseva ruumishuone on korjattu ajanmukaiseksi. Perniön seurakuntatalon pihalla ja Yliskylän hautausmaalla on parannettu valaistusta.

Yhteisvastuuta Salosta

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3 138 702,14 euroa. Salossa keräys tuotti 25 354,93 euroa. Varoilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman konfliktialueilla.

Birgitoilta ruokarahaa

LC Salo Birgitat on jälleen lahjoittanut 50 kpl 60 euron lahjakortteja jaettavaksi vähävaraisille eri puolilla Salon seurakuntaa. Diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat avun tarvitsijoille. Varat, joita Birgitat joulun alla lahjoittavat hyviin tarkoituksiin, kertyvät ennen kaikkea klubin vuosittain järjestämistä Naisex-messuista. Sellaiset ovat taas tulossa 9. maaliskuuta.

Liljan kirjat Bangkokiin

Lilja Kinnunen-Riipisen omaiset ovat toimittaneet seurakunnan lähetystoimistoon ”Dr. Liljan” kirjahyllystä muutaman painavan opuksen toimitettaviksi Thaimaahan teologisen seminaarin opiskelijoiden käyttöön. Kaksi teosta on jo perillä: englanti–thai-sanakirja ja Uuden testamentin kreikan kielen selitysteos englanniksi.

Veroprosentti ennallaan

Kirkkovaltuusto on päättänyt, että Salon seurakunnan veroprosentti on 1,4 % myös vuonna 2019.

Puolet talosta purkuun

Salo-Uskelan seurakuntatalon vanha osa puretaan, koska korjaaminen tulisi kohtuuttoman kalliiksi. Kirkkovaltuusto päätti asiasta syyskuussa, ja purkutyö alkaa syksyllä 2019.

Vanhan osan tilalle tehtävän rakennuksen luonnossuunnittelijaksi on kutsuttu Optiplan Oy, joka suunnitteli seurakuntatalon v. 2006 valmistuneen uuden osan. Tavoitteena on, että kaikki tarvittavat toiminnot – myös ne, jotka nyt sijaitsevat kerrostalossa Torikadun ja Rummunlyöjänkadun kulmauksessa – voidaan siirtää rakennettavaan uudisosaan.

Seurakuntatalon tiloilla on muitakin käyttäjiä kuin seurakunnan oma toiminta. Jotta tämä yhteistyö voisi jatkua, seurakunta tarjoaa mahdollisuuksien mukaan korvaavia tiloja Mahlakankareen, Ollikan ja Paunalan seurakuntakodeista.

Invaluiska ja ilmastointia

Kiskon kirkon invaluiska uusitaan loppuvuoden aikana nykyistä toimivammaksi. Loppusyksyn korjaustöihin kuuluu myös Halikon seurakuntatalon ilmanvaihtoremontti.

Avioliiton esteiden tutkinta verkossa

Kirkko on avannut palvelun, jossa avioliiton esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisesti osoitteessa www.esteidentutkinta.fi. Palvelu on käytettävissä verkossa joka päivä vuorokauden ympäri. Tutkinnan voi entiseen tapaan hoitaa myös asioimalla sulhasen tai morsiamen kotiseurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Induktiosilmukat testattu

Kirkkojen ja Helisnummen kappelin induktiosilmukoiden toimivuus on saatu testatuksi. Laitteet ovat kunnossa lukuun ottamatta Muurlan kirkkoa, jossa vahvistin uusitaan. Testattuihin tiloihin on tulossa näkyville kuuluvuuskartta, osassa sellainen on jo paikoillaan. – Angelniemen, Teijon ja Yliskylän kirkossa ei ole äänentoistoa, joten niissä ei ole induktiosilmukoitakaan.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.