Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Radiokirkkoon muutoksia vuodenvaihteessa

Jumalanpalvelus Uskelan kirkosta radioidaan taajuudella 88,2 viimeistä kertaa sunnuntaina 29.12. klo 10. Lähetysten päättyminen johtuu muutoksista paikallisradion toiminnassa. Parhaillaan selvitellään mahdollisuuksia korvata radiointi esimerkiksi niin, että kirkonmenoja pääsisi kuuntelemaan seurakunnan verkkosivujen kautta.

Henkilöstöuutisia

Marika Lähteenmäki jatkaa myös ensi vuonna Salossa
osa-aikaisena (50 %) seurakuntapastorina.

Talousjohtaja Marjut Eriksson on irtisanoutunut 1.7. lukien ja Särkisalon seurakuntamestari Aira Timonen 1.5. lukien, molemmat eläkkeelle siirtymistä varten.

Myytävänä

Kirkkovaltuuston syksyllä hyväksymää kiinteistöjen myyntilistaa on alettu panna täytäntöön. Parhaillaan ovat myynnissä Angelniemen seurakuntatalo ja Suomusjärven seurakuntatalo.

Purkutyö etenee

Salo-Uskelan seurakuntatalon vanhan osan asbestipurku on ohi ja purkutyö on edennyt seuraavaan vaiheeseen. Nyt puretaan sisätiloja käsityönä, jotta purkujäte saadaan asianmukaisesti lajitelluksi. Samalla saadaan talteen esimerkiksi sähkö- ja lvi-laitteita, joilla on käyttöä myöhemmin.

Led-hautakynttilät

Led-hautakynttilöiden yleistyminen on hautausmailla sekä ymmärrettävää että ongelmallista. Ledit ovat talven säissä varmatoimisempia kuin tuulelle ja sateelle alttiit kynttilät, mutta ledien hävittäminen ei käy noin vain. Niitä ei saa laittaa sekajätteeseen, vaan patterit kuuluvat paristokeräykseen, sähköosat ovat sähköromua ja muovikuori polttokelpoista jätettä. Kaikille näille lajeille ei hautausmailla ole keräysastioita. Siksi on tärkeää, että ledin tuonut myös hakee sen aikanaan pois.

Tavallisen muovikuorisen hautakynttilän hattu on metallijätettä ja muun osan voi laittaa hautausmaan sekajäteastiaan. Ympäristöystävällisin vaihtoehto on kynttilälyhdyssä palava tavallinen kynttilä.

Kirkkovaltuuston päätöksiä 11.12.2019

Rakennushankkeelle otetaan lainaa

Keskustan seurakuntatalon rakentaminen päätettiin rahoittaa Lounaismaan Osuuspankilta otettavalla 8 miljoonan euron lainalla.

Taas pyritään hallitusti huomiseen

Kirkkovaltuusto hyväksyi Hallitusti huomiseen -strategian näyttämään seurakunnan toiminnalle suuntaa seuraavien kolmen vuoden ajan.

Ensi vuoteen mennään varovaisin talousluvuin

Kirkkovaltuuston hyväksymä ensi vuoden talousarvio on 794.000 euroa alijäämäinen, mutta vuosikate on noin 285.000 euroa plussalla. Talousarvion ohella valtuuston hyväksyttävänä oli toiminta- ja taloussuunnitelma vuosiksi 2020–2022.

Organisaatio muuttuu 1.1.2020

Kirkkovaltuusto hyväksyi uutta organisaatiota varten laaditun tukipalvelujen johtosäännön ja päivitetyn taloussäännön. Uudessa organisaatiossa tukipalvelujen päälliköt toimistopäällikkö, henkilöstöpäällikkö ja kiinteistöpäällikkö oat kirkkoherran alaisia ja kullakin on oma vastuualueensa.

Kaksi virkaa lakkautettiin

Kirkkovaltuusto lakkautti yhden seurakuntamestarin viran 1.5.2020 lukien ja talousjohtajan viran 1.7.2020 lukien.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.