Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Teijon kirkosta tiekirkko

Teijon kirkosta on tulossa tiekirkko. Kirkkoneuvosto päätti asiasta 26.4. kokouksessaan. Salon kirkoista kaksi on ollut aiemmin tiekirkkoja; Halikon kirkko ja Perniön Pyhän Laurin kirkko.

Terveisiä puutarhurilta

Hautausmailla kävijöitä kiinnostanee näin keväällä se, milloin siistimiset aloitetaan, milloin hanoista tulee vettä ja milloin kukat istutetaan. Seurakuntapuutarhuri Markku Johanssonin kalenterissa on näille asioille päivämäärät:

18.4. Kausityöntekijät, joita on kaikkiaan 38, ovat aloittaneet reilun puolen vuoden työrupeamansa. Yleisten alueiden kunnostus alkaa.

14.5. Äitienpäivään mennessä istutetaan orvokit haudoille, joille tämä palvelu on seurakunnalta tilattu. Myös vesipisteet avataan äitienpäiväksi, jos säät suinkin sallivat.

15.5. Seurakunnan hoidettavaksi annettujen hautojen hoitokausi alkaa.

29.5. Seurakunnan istuttamia orvokkeja aletaan poistaa haudoilta.

22.6. Tilatut kesäkukat istutetaan hoitohaudoille juhannukseksi.

Henkilöstöuutisia

Kiikalan ja Suomusjärven alueen diakoniatyöntekijä Laura Masih on jäänyt virkavapaalle. Hänen sijaisenaan toimii elokuun loppuun saakka Jari Huhtasalo ja sen jälkeen Railimaria Lehto.

Kiinteistökauppaa

Kirkkovaltuusto hyväksyi 15.3. kokouksessaan yksimielisesti kaupat, joilla Salon seurakunta myi Halikon Kanttorilan ja Muurlan Rantamajan sekä noin 80 aarin tontin Kiikalasta. Kaupat menevät vielä kirkkohallituksen vahvistettavaksi, kuten kaikki seurakuntien kiinteistömyynnit.

Salon seurakunnalla on edelleen myynnissä asuinkäyttöön muutettavissa oleva kerhohuoneisto Hähkänältä sekä yksi tontti Kiikalasta.

Vaatekammari toimii taas

Diakoniatyön Vaatekammari on muuttanut toiseen päähän diakoniataloa Kirkkokatu 5:ssä. Samalla toiminta sai entistä yhtenäisemmät tilat. Muuton takia lahjoitusvaatteiden vastaanotto oli maaliskuun ajan tauolla, mutta nyt Vaatekammari on taas avoinna maanantaisin klo 10–14.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli viime vuoden päättyessä 41390 jäsentä. Se on 689 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Jäsenmäärän lasku johtuu osittain kirkosta eroamisista, osittain kuolleisuudesta ja muuttoliikkeestä.

Kirkkoon kuuluu 77,3 % salolaisista. Koko Suomen vastaava luku on 71,9 %.

Salon seurakuntaan liittyi viime vuonna 120 henkilöä ja siitä erosi 375 henkilöä. Molemmat luvut ovat edellisvuotta pienemmät. Aivan kuten koko Suomessa, myös Salossa aktiivisimpia kirkkoon liittyjiä olivat 30−39-vuotiaat miehet ja 20−29-vuotiaat naiset. Kirkosta erosivat eniten 20−29-vuotiaat.

Kastettuja kirjattiin viime vuodelta 263 ja kuolleita 523, joten tämä epäsuhta vähensi jäsenmäärää 260:llä. Paikkakunnalta muuttaneita oli 127 enemmän kuin tänne tulleita.

Avioliittoja solmittiin kirkollisesti 82 ja siviilisti 63 eli yhteensä 145. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin yhdeksän. Eroon päättyi 104 avioliittoa.

Seurakunnan jäsenistä 526 on ruotsinkielisiä ja 173 ulkomaiden kansalaisia.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ohjausryhmän loppuraportti

Seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän 2008–2011 loppuraportti on luettavissa pdf-muodossa tämän sivun alareunassa olevasta linkistä.

Piispantarkastuksen raportti

pdf liite

Salon seurakunnan selvitys tuomiokapitulille piispantarkastuksen lausuntoihin

Seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän 2008–2011 loppuraportti

Teijon kirkosta on tulossa tiekirkko.

Esteetöntä perusparannusta

Perttelin Juvankosken kesäkodille on rakennettu ramppi, jotta sisälle pääsevät nekin, joilta portaiden kipuaminen ei onnistu. Luiskan kaltevuutta koskevien säännösten vuoksi rakennelmista tulee pakostakin melko kookkaita.

Kuva Kai Fagerström

Sukat lahjaksi

Suomusjärven käsityöpiiri kutoi sukat kaikille alueensa veteraaneille ja lotille Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.