Siirry suoraan sisältöön.
Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Tilastotietoa vuodelta 2020

Salon seurakunnassa oli vuoden 2020 päättyessä 38238 jäsentä. Vuotta aikaisemmin luku oli 38895. Kirkkoon kuuluu nyt 74 % salolaisista. Koko Suomessa vastaava luku on noin 68 %.

Edellisvuoden tapaan jäsenmäärää vähensi eniten se, että kuolleita (531) oli paljon enemmän kuin kastettuja (alle 200). Kirkosta eroajia oli 353 ja kirkkoon liittyjiä 153, joten tästä kertyi miinusta 200 henkilön verran. Seurakuntaan muutti 1049 henkilöä ja pois 1139, vähennystä 90. Muuttotappio oli kuitenkin puolta pienempi kuin edellisvuonna.

Seurakuntalaiset solmivat avioliittoja kirkollisesti 75 ja siviilisti 63. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin kaksi. Eroon päättyi 90 avioliittoa.

Vuoden 2021 alkaessa seurakunnan jäsenistä oli ruotsinkielisiä 463, venäjänkielisiä 173 ja vironkielisiä 44. Jäsenistöön kuuluu myös parinkymmenen muun kielen edustajia yhteensä 92 henkilön verran.

Kirkkovaltuuston päätöksiä 27.1.2021

Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkovaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikautensa ensimmäisen ja kolmannen vuoden ensimmäisessä kokouksessa. Samalla aikataululla valitaan myös kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja muut jäsenet.

Kirkkovaltuuston kokouksessa 27.1. päätettiin, että puheenjohtajana jatkaa Kari Niinistö. Varapuheenjohtajaksi valittiin Marika Hietanen.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana jatkaa Jouko Siivo. Neuvoston kokoonpano muuttui vain vähän.
Kirkkoneuvosto 2021–22, jäsenet ja varajäsenet

Kiinteistökuulumisia

Kuusjoen pappilasta on saatu ostotarjous. Kauppa tulee kirkkoneuvoston käsittelyyn 10.2. ja edennee siitä kirkkovaltuustoon.

Keskustan seurakuntatalon laajennus on urakkakilpailutusvaiheessa. Maaliskuussa toivotaan olevan selvillä, kuka minkäkin osuuden rakentamisesta urakoi ja mihin hintaan.

Testamenttivaroja Kiikalaan

Salon seurakunta vastaanotti kesän kynnyksellä Matti Sirenin testamentin, joka on kohdennettu diakoniatyöhön Kiikalan alueella. Koska varoja on lähes 200.000 euroa, niistä tehdään noin kymmenen vuoden mittainen käyttösuunnitelma. Sen laatimisen kirkkoneuvosto antoi kristillisen palvelun ja maahanmuuttajatyön johtokunnan tehtäväksi.

Maalausta ja tervausta

Angelniemen ja Suomusjärven kirkot ovat saaneet uuden ulkomaalin, samoin Kiikalan ja Suomusjärven kellotapulit. Myös Naarilan rantasauna on maalattu ja isompi saunoista peruskorjattu. Perniössä tervattiin kirkon katon pohjoislape, ja syksyn aikana kirkon ullakolle rakennetaan huoltosillat. Loppuvuoden työlistalla on myös jätevesijärjestelmän rakentaminen Lammenjärven leirikeskukseen. Korjauksiin käytetään kiinteistöjen myynneistä saatuja tuloja.

Kirkkoihin maalämpöä

Lähivuosien suunnitelmissa on vaihtaa öljylämmitys maalämpöön useissa seurakunnan kiinteistöissä. Ensimmäinen kohde on ensi vuonna Perttelin kirkko, jonka lämmitysjärjestelmän vaihdosta on jo tehty selvitys ja kustannusarvio. Seuraavina ovat jonossa Kiikalan ja Muurlan kirkot.

Kuopan kuulumiset

Moni ohikulkija on uteliaana kurkkinut suurenpuoleiseen kuoppaan, jonka paikalla ennen oli Salo-Uskelan seurakuntatalon vanha osa. Rakentamista ennakoiden kuopassa on nyt tehty maaperätutkimus. Savea on 50 metrin paksuudelta, joten aika pitkät paalut tarvitaan uudisrakennuksen perustukseen. Kaupunki on myöntänyt hankkeelle rakennusluvan, urakka kilpailutetaan ensi vuoden alussa ns. jaettuna urakkana ja rakentamaan päästäneen toukokuussa. Sitä ennen pitää vielä purkaa pois maanalainen autohalli.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Kaksi arboristiopiskelijaa kiipeää karsimaan huonokuntoisia puita, kaksi varmistaa alhaalla

4.11.2020 Uskelan kirkkohautausmaalla karsittiin huonokuntoisia puita. Monenlaista varovaisuutta vaativan työn hoitavat ammattiopisto Livian toisen vuoden arboristiopiskelijat, joille tämä on samalla kiipeillenkaadon näyttökoe.

Mies ja saha puussa, josta on jäljellä enää osa runkoa

Puu lyhenee puolen metrin palanen kerrallaan, jotta hautakivet eivät vahingoitu.

Reilun kaupan seurakunta -logo
Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.