Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Seurakuntavaalit 2018

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018 teemalla Minun kirkkoni. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen yli 400 seurakunnan tulevaisuudesta.

Mitä kirkko sinulle merkitsee, mitä se voisi merkitä ja mihin suuntaan sinä haluaisit kirkkoa ohjata? Asettumalla ehdokkaaksi omassa seurakunnassasi ja äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestää voivat kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Vaalitietoa tulee sivuille www.seurakuntavaalit.fi.

Teijosta tuli suosittu tiekirkko

Teijon kirkko oli viime kesänä ensimmäistä kertaa tiekirkkona ja näin avoinna koko kesän 10.6. – 13.8. Kirkkoon tutustui kaikkiaan 1560 vierasta, eikä lukuun vielä ole laskettu mukaan erikseen sovittuja ryhmäopastuksia. Tiekirkkoaukiolosta huolehti yhdeksän ”kirkkoväärtiä”. Teijon kyläyhdistys toivoo tiekirkkoyhteistyön Salon seurakunnan kanssa jatkuvan ensi kesänä.

Henkilöstöuutisia

Seurakuntapastori Ville Väänänen aloitti marraskuun alussa koulupapin työt Salon seurakunnassa.

Sari Rämö toimii osa-aikaisena diakoniatyöntekijänä Perniön alueella vuoden loppuun.

Kohennusta kiinteistöihin

Perniön Pyhän Laurin kirkossa on meneillään paanukaton etelälappeen korjaus. Sen yhteydessä uusitaan noin 2000 paanua.

Kuusjoella uusitaan vanhan hautausmaan valaistusta ja Suomusjärvellä on korjattu kirkon ulkomaalausta.

Kiikalassa on alkamassa hautausmaan huoltokatoksen rakentaminen.

Mainiota talkootyötä

Suomusjärvellä talkooväki korjasi viime vuonna vanhan huoltorakennuksen hautausmaan laidalla. Menneenä kesänä samat miehet jatkoivat viereisen rakennuksen parissa. Siitä korjattiin katto, ja rakennusta oikaistiinkin hiukan.

Talkoolaiset ovat ahertaneet myös Kuusjoella, jossa on korjattu uuden hautausmaan vanhaa ruumishuonetta. Tämä urakka on nyt saatu talkoolaisten osalta valmiiksi.

Iso kiitos kaikille talkoolaisille!

Rippikoulu pitää pintansa

Salon seurakunnan ensi vuoden rippikouluihin ilmoittautui 485 nuorta eli noin 95 % kirkkoon kuuluvasta ikäluokasta. Rippileirejä järjestetään 18. Leirittömän päivärippikoulun voi käydä entiseen tapaan hiihtolomaviikolla tai nyt myös kesällä.

Rippikouluista vastaa pastori Anna Knuutila puh. 044 774 5378, **@**.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli viime vuoden päättyessä 41390 jäsentä. Se on 689 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Jäsenmäärän lasku johtuu osittain kirkosta eroamisista, osittain kuolleisuudesta ja muuttoliikkeestä.

Kirkkoon kuuluu 77,3 % salolaisista. Koko Suomen vastaava luku on 71,9 %.

Salon seurakuntaan liittyi viime vuonna 120 henkilöä ja siitä erosi 375 henkilöä. Molemmat luvut ovat edellisvuotta pienemmät. Aivan kuten koko Suomessa, myös Salossa aktiivisimpia kirkkoon liittyjiä olivat 30−39-vuotiaat miehet ja 20−29-vuotiaat naiset. Kirkosta erosivat eniten 20−29-vuotiaat.

Kastettuja kirjattiin viime vuodelta 263 ja kuolleita 523, joten tämä epäsuhta vähensi jäsenmäärää 260:llä. Paikkakunnalta muuttaneita oli 127 enemmän kuin tänne tulleita.

Avioliittoja solmittiin kirkollisesti 82 ja siviilisti 63 eli yhteensä 145. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin yhdeksän. Eroon päättyi 104 avioliittoa.

Seurakunnan jäsenistä 526 on ruotsinkielisiä ja 173 ulkomaiden kansalaisia.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Piispantarkastuksen raportti

pdf liite

Salon seurakunnan selvitys tuomiokapitulille piispantarkastuksen lausuntoihin

Seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän 2008–2011 loppuraportti

Marraskuussa 2018 järjestettävien seurakuntavaalien teema on Minun kirkkoni.

Kuusjoella on syksyllä 2017 uusittu valaistusta hautausmaalla kirkon kupeessa.

Uskelan kirkon sankarihautausmaa kunnostettiin. Kuvassa Petri Haapaniemi ja Jukka Ståhlström.

Kuva Kai Fagerström.

Matias Kuisma urkupilleistä valmistamansa taideteoksen vierellä Helisnummen kappelissa.

Kuva Kai Fagerström.