Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Kyselytutkimus puhelinhaastatteluna

Salon seurakunta on mukana kyselytutkimuksessa, joka käsittelee evankelisluterilaisia seurakuntia koskevia mielikuvia ja seurakuntien tunnettavuutta. Tutkimuksen tekee Norstat Finland Oy. Tutkimus toteutetaan puhelinhaastatteluina ja Salon seurakunnassa haastateltavien määrä on 500. Puhelinhaastattelut toteutetaan lokakuun loppuun mennessä.

Veroprosentti ennallaan

Kirkkovaltuusto on päättänyt, että Salon seurakunnan veroprosentti on 1,4 % myös vuonna 2019.

Puolet talosta purkuun

Salo-Uskelan seurakuntatalon vanha osa puretaan, koska korjaaminen tulisi kohtuuttoman kalliiksi. Kirkkovaltuusto päätti asiasta syyskuussa, ja purkutyö alkaa syksyllä 2019.

Vanhan osan tilalle tehtävän rakennuksen luonnossuunnittelijaksi on kutsuttu Optiplan Oy, joka suunnitteli seurakuntatalon v. 2006 valmistuneen uuden osan. Tavoitteena on, että kaikki tarvittavat toiminnot – myös ne, jotka nyt sijaitsevat kerrostalossa Torikadun ja Rummunlyöjänkadun kulmauksessa – voidaan siirtää rakennettavaan uudisosaan.

Seurakuntatalon tiloilla on muitakin käyttäjiä kuin seurakunnan oma toiminta. Jotta tämä yhteistyö voisi jatkua, seurakunta tarjoaa mahdollisuuksien mukaan korvaavia tiloja Mahlakankareen, Ollikan ja Paunalan seurakuntakodeista.

Invaluiska ja ilmastointia

Kiskon kirkon invaluiska uusitaan loppuvuoden aikana nykyistä toimivammaksi. Loppusyksyn korjaustöihin kuuluu myös Halikon seurakuntatalon ilmanvaihtoremontti.

Kitulan uudet tilat käytössä

Suomusjärvellä otettiin 2.9. käyttöön Kitulan seurakuntakeskuksen uudet tilat osoitteessa Kitulantie 7. Päiväkerho pääsi uusiin tiloihin jo elokuulla kerhokauden alkaessa.

Rakennuksessa on päiväkerhon lisäksi iso sali, hyvinvarusteltu keittiö, diakonian vastaanottotilat ja alakerrassa hulppeasti tilaa nuorille.

Kahvila-kukkakauppa toimii entiseen tapaan talon toisessa päässä.

Kohennusta kiinteistöihin

Kitulan uuden seurakuntakeskuksen muutostöiden ohella kesän 2018 aikana on kohennettu kiinteistöjä muuallakin. Halikon Pikkupappilan peltikatto on uusittu ja seinien maalaus on loppusuoralla. Katto maalataan vasta vuoden tai parin päästä, kun se on riittävästi hapettunut. Maalia on kulunut myös Kesä-Angelassa, jossa maalattiin päärakennuksen katto ja seinät. Kesän isoihin urakoihin on lisäksi kuulunut seurakuntatalojen ilmanvaihtokanavien nuohous eri puolilla seurakuntaa. Helisnummen kappelin ympäristö on saanut uuden asvaltin.

Salossa syksyllä piispantarkastus

Turun arkkihiippakunnan alueella on käynnissä tai suunnitteilla useita seurakuntaliitoksia. Tuomiokapituli haluaa kartoittaa kokemuksia aiemmista liitoksista ja tekee siksi piispantarkastuksen Salon seurakuntaan 24.–26.10. ja 28.10.2018.

Kohennusta kiinteistöihin

Perniön kirkon paanukaton etelälappeen korjaus jatkui kesällä 2018, koska jäi edellisen syksyn kehnoissa keleissä hiukan kesken.

Suomusjärven kirkko on saanut lisälämmöneristyksen yläpohjaan ja myös lämmönsäätöjärjestelmän. Molemmilla tavoitellaan energian säästöä.

Muurlan alahautausmaan huonokuntoinen ja aukkoinen kuusiaita on kaadettu ja uusi istutetaan syksyllä. Kuusiaidan istutus on edessä myös Kiikalassa, josta vanha aita kaadettiin jo viime vuoden lopulla.

Avioliiton esteiden tutkinta verkossa

Kirkko on avannut palvelun, jossa avioliiton esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisesti osoitteessa www.esteidentutkinta.fi. Palvelu on käytettävissä verkossa joka päivä vuorokauden ympäri. Tutkinnan voi entiseen tapaan hoitaa myös asioimalla sulhasen tai morsiamen kotiseurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Induktiosilmukat testattu

Kirkkojen ja Helisnummen kappelin induktiosilmukoiden toimivuus on saatu testatuksi. Laitteet ovat kunnossa lukuun ottamatta Muurlan kirkkoa, jossa vahvistin uusitaan. Testattuihin tiloihin on tulossa näkyville kuuluvuuskartta, osassa sellainen on jo paikoillaan. – Angelniemen, Teijon ja Yliskylän kirkossa ei ole äänentoistoa, joten niissä ei ole induktiosilmukoitakaan.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Piispantarkastuksen raportti

pdf liite

Salon seurakunnan selvitys tuomiokapitulille piispantarkastuksen lausuntoihin

Seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän 2008–2011 loppuraportti

Marraskuussa 2018 järjestettävien seurakuntavaalien teema on Minun kirkkoni. Lue lisää.