Siirry suoraan sisältöön.
Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Testamenttivaroja Kiikalaan

Salon seurakunta vastaanotti kesän kynnyksellä Matti Sirenin testamentin, joka on kohdennettu diakoniatyöhön Kiikalan alueella. Koska varoja on lähes 200.000 euroa, niistä tehdään noin kymmenen vuoden mittainen käyttösuunnitelma. Sen laatimisen kirkkoneuvosto antoi kristillisen palvelun ja maahanmuuttajatyön johtokunnan tehtäväksi.

Maalausta ja tervausta

Angelniemen ja Suomusjärven kirkot ovat saaneet uuden ulkomaalin, samoin Kiikalan ja Suomusjärven kellotapulit. Myös Naarilan rantasauna on maalattu ja isompi saunoista peruskorjattu. Perniössä tervattiin kirkon katon pohjoislape, ja syksyn aikana kirkon ullakolle rakennetaan huoltosillat. Loppuvuoden työlistalla on myös jätevesijärjestelmän rakentaminen Lammenjärven leirikeskukseen. Korjauksiin käytetään kiinteistöjen myynneistä saatuja tuloja.

Kirkkoihin maalämpöä

Lähivuosien suunnitelmissa on vaihtaa öljylämmitys maalämpöön useissa seurakunnan kiinteistöissä. Ensimmäinen kohde on ensi vuonna Perttelin kirkko, jonka lämmitysjärjestelmän vaihdosta on jo tehty selvitys ja kustannusarvio. Seuraavina ovat jonossa Kiikalan ja Muurlan kirkot.

Kuopan kuulumiset

Moni ohikulkija on uteliaana kurkkinut suurenpuoleiseen kuoppaan, jonka paikalla ennen oli Salo-Uskelan seurakuntatalon vanha osa. Rakentamista ennakoiden kuopassa on nyt tehty maaperätutkimus. Savea on 50 metrin paksuudelta, joten aika pitkät paalut tarvitaan uudisrakennuksen perustukseen. Kaupunki on myöntänyt hankkeelle rakennusluvan, urakka kilpailutetaan ensi vuoden alussa ns. jaettuna urakkana ja rakentamaan päästäneen toukokuussa. Sitä ennen pitää vielä purkaa pois maanalainen autohalli.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli viime vuoden päättyessä 38 895 jäsentä; vuosi sitten jäseniä oli 39 697. Kirkkoon kuuluu nyt 75 % salolaisista. Koko Suomessa vastaava luku jää alle 70 prosentin. Jäsenmäärää vähensi eniten se, että kuolleita (542) oli 339 enemmän kuin kastettuja.

Kirkosta erosi 424 henkilöä ja kirkkoon liittyi 137. Seurakuntaan muutti toistatuhatta henkilöä, mutta pois vielä enemmän, vähennystä 172.

Seurakuntalaiset solmivat avioliittoja kirkollisesti 82 ja siviilisti 65. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin yhdeksän. Eroon päättyi 107 avioliittoa.

Kirkollisten vihkimisten sesonkia olivat jälleen kesäkuukaudet. Yli 80 % vihkimisistä ajoittui kesä-syyskuulle. Suosituin oli elokuu (27). Maaliskuussa kukaan ei halunnut mennä naimisiin.

Seurakunnan jäsenistä oli vuoden 2020 alkaessa ruotsinkielisiä 458 ja venäjänkielisiä 172. Muu kuin suomi, ruotsi tai venäjä oli äidinkielenä 123:lla. Viimeksi mainittuun joukkoon sisältyy lähes parinkymmenen kielen edustajia.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Kaksi arboristiopiskelijaa kiipeää karsimaan huonokuntoisia puita, kaksi varmistaa alhaalla

4.11.2020 Uskelan kirkkohautausmaalla karsittiin huonokuntoisia puita. Monenlaista varovaisuutta vaativan työn hoitavat ammattiopisto Livian toisen vuoden arboristiopiskelijat, joille tämä on samalla kiipeillenkaadon näyttökoe.

Mies ja saha puussa, josta on jäljellä enää osa runkoa

Puu lyhenee puolen metrin palanen kerrallaan, jotta hautakivet eivät vahingoitu.

Reilun kaupan seurakunta -logo
Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.