Uutisia seurakunnasta

Uutisia seurakunnasta

Birgitoilta lahjakortteja vähävaraisille

LC Salo Birgitat lahjoittaa joulun alla varoja hyviin tarkoituksiin. Viime vuoden tapaan yhteistyökumppanina on Salon seurakunnan diakoniatyö. Lahjoitettavat varat klubi kokoaa muun muassa järjestämällä vuosittain Naisex-messut. Tällä kertaa on käytettävissä 3000 euroa. Sillä on hankittu 50 kappaletta 60 euron lahjakortteja, jotka diakoniatyö jakaa vähävaraisille eri puolille seurakuntaa. Birgittojen lahjoitus täydentää diakonian muita jouluavustuksia, joita jaetaan entiseen tapaan.

Seurakuntavaalit 2018

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18.11.2018. Aikaisemmin vaalit järjestettiin isänpäivänä, marraskuun toisena sunnuntaina.

Ennakkoäänestys on tiistaista lauantaihin 6.–10.11. Ennen ennakkoäänestettiin maanantaista perjantaihin.

Muutoksia on tulossa myös vaalilautakunnan jäsenen, vaalitoimitsijan ja vaaliavustajan kelpoisuuteen. Kirkkolakiin ehdotetaan lisäystä, joka rajoittaisi vaalien ehdokkaan tai hänen läheisensä osallistumista edellä mainittuihin tehtäviin. Kirkolliskokous on muutokset jo käsitellyt, mutta niihin vaaditaan vielä eduskunnan hyväksyntä.

Mitä kirkko sinulle merkitsee, mitä se voisi merkitä ja mihin suuntaan sinä haluaisit kirkkoa ohjata? Asettumalla ehdokkaaksi ja äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestää voivat kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Vaalitietoa tulee sivuille www.seurakuntavaalit.fi.

Teijosta tuli suosittu tiekirkko

Teijon kirkko oli viime kesänä ensimmäistä kertaa tiekirkkona ja näin avoinna koko kesän 10.6. – 13.8. Kirkkoon tutustui kaikkiaan 1560 vierasta, eikä lukuun vielä ole laskettu mukaan erikseen sovittuja ryhmäopastuksia. Tiekirkkoaukiolosta huolehti yhdeksän ”kirkkoväärtiä”. Teijon kyläyhdistys toivoo tiekirkkoyhteistyön Salon seurakunnan kanssa jatkuvan ensi kesänä.

Henkilöstöuutisia

Samuli Takkula palaa vuodenvaihteessa virkavapaalta takaisin Halikon kanttoriksi, ja samalla Sanna Räisäsen sijaisuus päättyy.

Virkavapaalta palaa tammikuussa myös nuorisotyönohjaaja Anette Wikström, jota sijaisti Kirsi Peltonen.

Kolme työntekijää siirtyy viettämään eläkepäiviä: Leila Poutanen kirkkoherranvirastosta 1. joulukuuta, emännät Tuulikki Hiilovaara ja Kaarina Virtanen tammikuun alusta.

Kiikalan seurakuntamestari Perttu Tiilikainen on virkavapaana huhtikuun loppuun.

Kohennusta kiinteistöihin

Perniön Pyhän Laurin kirkossa on meneillään paanukaton etelälappeen korjaus. Sen yhteydessä uusitaan noin 2000 paanua.

Kuusjoella uusitaan vanhan hautausmaan valaistusta ja Suomusjärvellä on korjattu kirkon ulkomaalausta.

Kiikalassa on alkamassa hautausmaan huoltokatoksen rakentaminen.

Mainiota talkootyötä

Suomusjärvellä talkooväki korjasi viime vuonna vanhan huoltorakennuksen hautausmaan laidalla. Menneenä kesänä samat miehet jatkoivat viereisen rakennuksen parissa. Siitä korjattiin katto, ja rakennusta oikaistiinkin hiukan.

Talkoolaiset ovat ahertaneet myös Kuusjoella, jossa on korjattu uuden hautausmaan vanhaa ruumishuonetta. Tämä urakka on nyt saatu talkoolaisten osalta valmiiksi.

Iso kiitos kaikille talkoolaisille!

Rippikoulu pitää pintansa

Salon seurakunnan ensi vuoden rippikouluihin ilmoittautui 485 nuorta eli noin 95 % kirkkoon kuuluvasta ikäluokasta. Rippileirejä järjestetään 18. Leirittömän päivärippikoulun voi käydä entiseen tapaan hiihtolomaviikolla tai nyt myös kesällä.

Rippikouluista vastaa pastori Anna Knuutila puh. 044 774 5378, **@**.

Seurakuntaa numeroina

Salon seurakunnassa oli vuoden 2016 päättyessä 41390 jäsentä. Se on 689 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Jäsenmäärän lasku johtuu osittain kirkosta eroamisista, osittain kuolleisuudesta ja muuttoliikkeestä.

Kirkkoon kuuluu 77,3 % salolaisista. Koko Suomen vastaava luku on 71,9 %.

Salon seurakuntaan liittyi viime vuonna 120 henkilöä ja siitä erosi 375 henkilöä. Molemmat luvut ovat edellisvuotta pienemmät. Aivan kuten koko Suomessa, myös Salossa aktiivisimpia kirkkoon liittyjiä olivat 30−39-vuotiaat miehet ja 20−29-vuotiaat naiset. Kirkosta erosivat eniten 20−29-vuotiaat.

Kastettuja kirjattiin viime vuodelta 263 ja kuolleita 523, joten tämä epäsuhta vähensi jäsenmäärää 260:llä. Paikkakunnalta muuttaneita oli 127 enemmän kuin tänne tulleita.

Avioliittoja solmittiin kirkollisesti 82 ja siviilisti 63 eli yhteensä 145. Avioliiton kirkollisia siunaamisia toimitettiin yhdeksän. Eroon päättyi 104 avioliittoa.

Seurakunnan jäsenistä 526 on ruotsinkielisiä ja 173 ulkomaiden kansalaisia.

Kokousten pöytäkirjat

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouspöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Piispantarkastuksen raportti

pdf liite

Salon seurakunnan selvitys tuomiokapitulille piispantarkastuksen lausuntoihin

Seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän 2008–2011 loppuraportti

Marraskuussa 2018 järjestettävien seurakuntavaalien teema on Minun kirkkoni.

Kuusjoella on syksyllä 2017 uusittu valaistusta hautausmaalla kirkon kupeessa.

Uskelan kirkon sankarihautausmaa kunnostettiin. Kuvassa Petri Haapaniemi ja Jukka Ståhlström.

Kuva Kai Fagerström.

Matias Kuisma urkupilleistä valmistamansa taideteoksen vierellä Helisnummen kappelissa.

Kuva Kai Fagerström.