Siirry suoraan sisältöön.
Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu, lähimmäisenrakkauden kansanliike

Yhteisvastuukeräys keräsi tänä vuonna kaksi miljoonaa euroa vanhemmuuden ja perheiden tukemiseen Suomessa ja maailmalla. Koronakevät keskeytti hyvin startanneen kampanjan lähikeräykset ja tiputti keräystuloksen yli miljoonalla eurolla viimevuotisesta.

”Vaikka Yhteisvastuun keskeinen tehtävä on kerätä varoja vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten auttamiseen, halusimme toimia vastuullisesti ja minimoida keräystoimien aiheuttamat riskit”, toteaa keräysjohtaja Tapio Pajunen.

Keräystuotoilla rahoitetaan vuonna 2021 starttaava Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n perheitä tukeva hanke. Seurakunnat toteuttavat tuotoilla monipuolisia tapahtumia ja toimintoja perheiden hyväksi ympäri Suomen. Suurin osa tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun ruohonjuuritason työhön kehittyvissä maissa.

Keräystuotto luovutettiin 13.11. keräyksen suojelijalle tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Vuonna 2021 Yhteisvastuukeräys tukee taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä. 7.2.2021 alkavaa keräystä suunniteltaessa on jo monin tavoin valmistauduttu siihen mahdollisuuteen, ettei lähikeräyksiä voitaisi ensi keväänäkään tehdä.

Lisätietoa yhteisvastuu.fi

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.