Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu - lähimmäisenrakkauden kansanliike

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lisätietoa yhteisvastuu.fi.

Ruokatarvikkeita ja yhteisiä ruokailuja
Salon seurakunnassa

Syödään yhdessä

• Maksuton lounas vähävaraisille, yksinäisille ja työttömille pe 6.4. klo 12 Perttelin seurakuntatalossa.
  • Maksuton lounas työttömille ja vähävaraisille to 19.4. ja 17.5. klo 12 Salo-Uskelan seurakuntatalossa.
  • Työttömien aamupala pe 27.4. klo 10 Kuusjoen seurakuntatalossa.
  • Kaikille avoin ruokailu to 12.4. ja 17.5. klo 12.15 Perniön seurakuntatalossa.

Ruokatarvikkeiden jakelu

Kauppojen lahjoittamaa ruokaa jaetaan
diakoniatalosta (Kirkkokatu 5)
parillisilla viikoilla maanantaina klo 14:

* 16.4. * 30.4. * 14.5. * 28.5.