Lasketteluripari

Lasketteluripari

No nyt se vihdoin alkaa!

Aloitamme lasketteluriparin kokoontumalla lauantaina 28.10. klo 10 Mahlakankareen seurakuntakodille (Palomäenkatu 2).

Rippikoululaisille on päivän aikana tarjolla lounas (ilmoitathan erityisruokavalioista etukäteen Kaisalle).

Te lasketteluriparilaisten vanhemmat olette tervetulleita mukaan päivään klo 15 alkaen ja kaikkien kanssa lopetamme 16 mennessä.

Yhteiset tapaamiset

La 28.10. Aloituspäivä Mahlakankareen seurakuntakodissa klo 10-16.

Su 19.11. Jumisopetuspäivä Salon seurakuntatalo & Salon kirkko. Aloitamme seuriksella klo 13 ja päätämme klo 17 Salon kirkossa alkavaan messuun, johon vanhemmat ovat myös lämpimästi tervetulleita.

To 14.12. Draamallinen nuorten messu Uskelan kirkossa klo 17.

Su 17.12. Nuorten kauneimmat joululaulut Uskelan kirkossa klo 18.

Viikonloppuleiri Naarilassa 13.-14.1. Lähtö bussilla Salon seurakuntatalolta lauantaina klo 10. Kutsumme vanhemmat Naarilaan sunnuntaina klo 18, siellä saatte paljon tietoa itse leirijaksosta, laskettelusta, opetuksesta. Päättyy noin klo 19.30, paluu kotiin vanhempien kyydeillä.

La 20.1. Diakonia- ja lähetysralli Salon seurakuntatalolla klo 12.30 - 14.30. Sen jälkeen toteutamme vielä palvelutehtävän eli Yhteisvastuukeräyksen. Lippaiden kanssa kierrämme muutamassa kaupassa keräämässä rahoja hyvään tarkoitukseen. Settimme päättyy viimeistään 16.30.

Su 11.2. Kokoonnumme Uskelan kirkkoon klo 14, tutustumme kirkkorakennukseen, symboleihin, urkuihin, tarkistamme, että kaikilla on riparipassissa jumiskäynnit ja seurakuntatilaisuudet hoidettuna. Viimeiset kysymykset ennen leirijaksoa. Välipalaa. Kävelemme Salon kirkkoon ja osallistumme yhdessä Tuomasmessuun. Yhteinen päivämme päättyy noin klo 18.30.

16.-25.2. leiri Åressa.

La 3.3. konfirmaatioharjoitus Uskelassa klo 16.30

Su 4.3. konfirmaatio Uskelan kirkossa klo 10. Rippikoululaiset paikalla jo klo 9.

Mikäli et sairauden tai jonkin muun syyn tähden pääse oman ryhmän kokoontumiseen, niin ota ajoissa yhteyttä, jotta voimme sopia miten asian suhteen toimitaan.

Yhteydenotot ensisijaisesti Kaisalle, puh 044 774 5291, **@**

Vetäjätiimi

Pappi Anne Sippola, nuorisotyönohjaajat Timo "Sönde" Sjöblom ja Monika Hakala, kanttori Kaisa Suutela-Kuisma.

Isosiakin mukanamme on kuusi.

Keittiöapulaiset Niklas ja Matias.

Seurakunta tutuksi!

Aloituspäivässä saat rippikoulupassin, jonka avulla voit seurata edistymistäsi seurakuntaan tutustumisessa. Ennen hiihtoloman leiriä tulisi sinun olla tutustunut toimintaan käymällä neljässä evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksessa ja neljässä seurakuntatilaisuudessa.Yhteisistä tapahtumistamme saat kolme jumismerkintää ja kaksi seurakuntatilaisuutta. (vanhempasi ja kummisi voivat myös kerätä sinulle yhden seurakuntatilaisuuden osallistumalla vanhempien ja kummien riparipäivään!) Loput sitten omatoimisesti. Muista ottaa riparipassisi myös mukaan ryhmän yhteisiin tapaamisiin.

Sivun alalaidassa on tiedosto, josta löydät ehdotuksia sellaisista tilaisuuksista, jotka voisivat olla mukavia juuri sinulle.

Jumalanpalveluksissa ja muissa kirkkotilaisuuksissa tuo passisi ennen tilaisuuden alkua koriin. Uskelan kirkossa kori on saarnatuolin alla ja Salon kirkossa etuosassa oikealla. Otathan itsellesi kirkkoon sappuessasi virsikirjan sekä käsiohjelma, niin sinun on helpompi olla mukana tilaisuudessa.

Seurakuntatilaisuuksissa pyydä merkintä passiin seurakunnan työntekijältä tilaisuuden päätyttyä. Jos osallistut kirkossa pidettävään kirkolliseen toimitukseen (kaste, häät, hautajaiset) käy istumaan urkuparvelle. Pyydä passiisi merkintä kanttorilta tai suntiolta parvella. Muista superhyvät käytöstavat toisten juhlissa

Koulukirkoista ei saa rippikoulupassimerkintää, koska ne kuuluvat koulun ohjelmaan.

Uskomme ydin

Palan kristinuskon ydintä saat rippikoulun aikana opetella niin hyvin, että se säilyy muistisi sopukoissa koko lopun elämääsi. Kristinuskon ydintekstit löydät sivun alalaidan liitteestä ja syvällinen tutustuminen niihin kannattaa aloittaa heti.

Riparipäivä vanhemmille

Su 11.2. on rippikoululaisten vanhemmille ja kummeille järjestetty päivän mittainen leiri, jossa eletään yksi päivä rippikoulua. Ilmoittautumiset ja lisätiedot näiltä sivuilta. Jos huoltaja osallistuu tähän päivään, riparilainen saa merkinnän riparipassin seurakuntatilaisuuksiin! Myös kummit voivat osallistua tähän.

Rippikoulun maksut

Toinen erä lasketteluriparin maksuista laskutetaan tammikuussa. Ilmoittautuminen on sitova, mikä merkitsee, että rippikoululaisen vanhempi tai huoltaja on sitoutunut maksamaan koko rippikoulun hinnan. Maksusta voi hakea vapautusta taloudellisista syistä diakoniatoimiston kautta. Vapautusta myönnetään enintään 80 euroa.

Tietyissa tilanteissa palautetaan toki rippikoulumaksu ennakkomaksua (ensimmäinen laskutusosa) lukuunottamatta. Sairastapauksissa lääkärintodistuksella tai harkinnanavaraisesti silloin, kun rippikoululainen muista kuin itsestä johtuvista syistä ei koe voivansa jatkaa rippikoulua teemarippikouluryhmässään.

Yhteydenotot

Ensisijaisesti Kaisalle, 044 774 5291, **@**