Siirry suoraan sisältöön.
Kolmas päivä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Kolmas päivä

Maanantai 30.10.


Maanantaina siirrymme Jerusalemista eteenpäin. Ensimmäinen pysäkkimme on Laupiaan samarialaisen majatalo. Edellisenä iltana jaoimme roolit ja harjoittelimme näytelmän, nyt saamme eläytyä tapahtumiin autenttisella paikalla. Ryhmäläisistä löytyi ilmiömäisiä näyttelijöitä.

Hämmästelymme jatkuu, kun käymme Qumranin kääröjen löytöpaikalla. Pieni beduiinipoika heitti kiven luolaan, josta kuului outo kilahdus. Ei hän voinut arvata, että kivi osui saviruukkuun, josta löytyivät tähän asti kaikkein vanhimmat Vanhan testamentin käsikirjoitukset. Näin Jumala on vartioinut ja valvonut Sanaansa kautta vuosisatojen! Qumranin löydöt paljastivat viimeistään meille, kuinka tarkkaan Raamatun käsikirjoituksia on kopioitu vuosien saatossa.

Kävelemme hetkisen kuluttua Ein Gedin luonnonpuistossa Daavidin putoukselle. Käsittämätön, virvoittava vesi autiomaan keskellä. Jumalalla riittää keitaita meille ihmisille erämaavaelluksemme aikana.

Jatkamme maailman vanhimpaan kaupunkiin, Jerikoon. Sieltä avautuu näkymä Kiusausten vuorelle. Vuorella sielunvihollinen koetteli Jeesusta, joka paastosi 40 päivää ja yötä valmistautuen tehtäväänsä.

Illaksi saavumme Ron beach -hotelliin Tiberiakseen, joka sijaitsee Galileassa, aivan Gennesaretinjärven rannalla.


Matka jatkuu...

Ryhmäläiset valmistivat näytelmän laupiaan samarialaisen tarinasta.

Qumranin kääröjen löytöpaikka on luola karussa maastossa.

Vuorikauriita Ein Gedin luonnonpuistossa.

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.