Neljäs päivä
Halikko Kiikala Kisko Kuusjoki Muurla Perniö Pertteli Salo-Uskela Suomusjärvi Särkisalo

Neljäs päivä

Tiistai 31.10.

Tiistaina käymme Jeesuksen ajan mallin mukaan rakennetussa Nasaretin Raamattukylässä, Nasaret Villagessa. Meille avautuu aivan erikoinen maailma: kuljemme rinteessä, jossa yhtäkkiä tulee vastaan Abraham lampaineen.

Tutkimme yhdessä, miten 2000 vuotta sitten ehkä Jeesuskin on muiden lasten tavoin polkenut jaloillaan rypäleitä viiniksi. Havaitsemme vartiotornin, jossa vartija tähystää mahdollisia vihollisia.

Kuulemme Ariela-nimistä suomalaista opasta, joka kertoo ilosanomaa Jumalan muuttavasta voimasta ja rakkaudesta. Lopuksi saamme maistella ruokaa, joka oli tyypillistä Jeesuksen aikana: teetä, oliiveja, leipää, dippikastiketta ja muuta herkkua.

Tutustumme paikkaan, jossa perimätiedon mukaan Maria sai kuulla raskaudestaan ja jossa Joosef, Maria ja Jeesus asuivat Nasaretissa. Tämä Ilmoituksen kirkko tekee kauneudellaan vaikutuksen moniin matkaajiin.

Retkipäivämme päättyy Kinneretin Moshaviin, jonne Aapeli Saarisalo aikanaan saapui. Ostelemme tuliaisiksi mm. mausteita ja taateleita.

Matka jatkuu...

Raamattukylän "Aabraham".

Aasi on koneenkäyttäjänä, kun oliiveja murskataan öljyksi.

Maria, Joosef ja Jeesus ovat perimätiedon mukaan kulkeneet taustalla näkyviä portaita Ilmoituksen kirkossa.