Siirry suoraan sisältöön.
Viides päivä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Viides päivä

Keskiviikko 1.11.


Keskiviikkona ajamme Hula-laakson kautta Danin kansallispuistoon opas Ariel Livsonin johdolla. Ihmettelemme kansallispuiston kauniita pensaita, kukkia ja puita. Riikinkukot ja kissatkin näköjään viihtyvät täällä.

Katselemme hiljaisina Jerobeamin aikaista uhripaikkaa. Täällä on uhrattu lehmiä lehmäepäjumalalle. Kuinka toisenlainen olikaan uhripaikka Jerusalemissa. Siellä eräs vanhurskas uhrasi itsensä, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen meidät Jumalan tykö, Pietarin kirjettä mukaillen.

Nousemme Golanin kukkuloille, kolmen valtion kulmaan. Kuulemme oppaaltamme runsaasti sotajuttuja. Näillä seuduilla on ollut kovia kahakoita.

Matkamme jatkuu Syyrian rajaseutua pitkin Katzrinin kaupunkiin. Pääsemme museoon, jossa on esillä iso arkeologinen löytö, Jeesuksen-aikainen vene. Päivän lopuksi pääsemme purjehdukselle Genesaretinjärvellä.

Maalla, meressä ja ilmassa – sitähän se Israelin pyhiinvaellus nykyään on. Ensin lennetään Tel Aviviin, kohta kiivetään bussilla Golanin huipuille ja pian jo sukelletaan Gennesaretiin tai mennään veneellä veden päällä niin kuin Jeesus aikanaan.


Matka jatkuu...

Danin kansallispuistossa virtaa yksi Jordanin alkulähteistä.

Vene on Jeesuksen ajoilta asti. Se löytyi hiekkaan hautautuneena ja on nyt museossa.

Gennesaretinjärvi.

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.