Kuudes päivä
Halikko Kiikala Kisko Kuusjoki Muurla Perniö Pertteli Salo-Uskela Suomusjärvi Särkisalo

Kuudes päivä

Torstai 2.11.

Torstaina pidän aamuhartauden Autuuksien vuorella. Kuulemme autuaaksijulistukset, kaivan komppikitaran esille, Leena viulun ja tempaisemme virren Soi kunniaksi Luojan.

Singahdamme toiseen Jeesuksen kotikaupungeista, Kapernaumiin. Tutustumme hyvin säilyneeseen Pietarin kotiin, jossa Jeesuskin on asunut. Beit Zaidassa kävelemme samoja polkuja, joita Jeesuksen ensimmäiset oppilaat taapersivat.

Vierailemme Ein Gevin kibbutsilla, jossa syömme Pietarin kalalounaan. Pietari oli näköjään saalistanut ison kalan, sillä kala täyttää melkein koko lautasen. Hyvänmakuinen kala on, tuumaan.

Ariel Livson vie meidät paikkaan, jossa ruokkimisihme on tapahtunut. Bussi kulkee kapeassa rinteessä mangopuiden välissä. Lopulta nousemme autosta. Merja jakaa Suomesta asti kuljettamansa pitaleivät kansalle ja kaikki tulevat ravituiksi.

Päivähartaudessa kerron aikamme köyhistä. Kaikki kuuntelevat hartaina eikä kukaan räpellä kännykkäänsä. Sanoma Jumalan valtakunnasta kolahtaa paikan päällä julistetussa Sanassa.

Vielä vierailemme Jardenit-nimisessä kastepaikassa Jordan-virran varrella. Ihailemme Magdalan arkeologisia kaivauksia, ja päiväretkemme päättyy Herran ehtoollisen viettoon vuonna 2014 rakennetussa katolisessa kirkossa Magdalassa.

Matka jatkuu...

Autuuksien vuorella on autuaallisen kaunista.

Kapernaum oli Jeesuksen toinen kotikaupunki.

Pietarin koti, jonka päälle on rakennettu kirkko.