V Sosialidemokraatit
Halikko Kiikala Kisko Kuusjoki Muurla Perniö Pertteli Salo-Uskela Suomusjärvi Särkisalo

V Sosialidemokraattinen ehdokaslista

Ehdokaslistan vaaliohjelma

Seurakunta – yhteisvastuun yhteisö

KIRKKO, JOSSA

• ketään ei jätetä yksin
  • kaikista pidetään huolta
  • kaikki ihmiset ovat samanarvoisia

Seurakunta toimii sekä paikallisesti että kantaen kansainvälistä vastuuta ja toimien vuorovaikutuksessa muun maailman kanssa.

Diakonian peruslähtökohtana on niiden ihmisten kohtaaminen ja auttaminen, joita muu apu ei tavoita. Diakoniatyöllä, perheneuvonnalla ja sairaalasielunhoidolla kirkko auttaa ja tukee kaikkia ihmisiä.

Kuntien ja seurakuntien toiminta erityisesti lasten ja nuorten parissa avaa mahdollisuuksia yhteistyöhön. Näin on myös koulujen, päiväkotien ja -kerhojen kanssa. Koulujen ei tule sulkeutua, vaan käydä aktiivista keskustelua seurakuntien ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Jokaisen seurakunnan tulee hakea kirkon ympäristödiplomia ja pitää sen velvoitteista kiinni. Seurakunnat vaikuttavat ympäristö- ja ilmastokysymyksiin omalla toiminnallaan, mutta myös esimerkein ja opetuksen kautta.

Tutustu koko vaaliohjelmaan

Ehdokkaat