VI Vireä linja
Halikko Kiikala Kisko Kuusjoki Muurla Perniö Pertteli Salo-Uskela Suomusjärvi Särkisalo

VI Salon seudun vireä linja ehdokaslista

Ehdokaslistan vaaliohjelma

Vireän Linjan ehdokkaille ovat tärkeitä vihreät arvot: vastuu, vapaus ja välittäminen.

Kirkon tehtävä on varjella luomakuntaa. Mielestämme kirkon tulee olla osallistava, yhdenvertainen, resurssiviisas ja avoin. Vireä kirkko on läsnä tässä ajassa ja toimii siellä missä ihmisetkin. Meidän kirkkomme huolehtii kaikista.

Kirkon on oltava paikka, jonne kaikki taustastaan, sukupuolestaan, seksuaalisuudestaan tai muusta riippumatta kokevat olevansa tervetulleita. Seurakuntien tilaisuuksien tulee olla esteettömiä. Yhdenvertaisessa kirkossa ymmärretään monimuotoisuuden rikkaus.

Kirkon tulee lisätä nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Seurakunnan toiminnan tulee olla nuoria kiinnostavaa. Nuoret ovat tulevaisuuden kirkko.

Ilmastonmuutos on aikamme vakavimpia uhkia, ja myös kirkon merkittävänä instituutiona on kannettava oma vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Seurakunnan tulee suunnitella toimintansa mahdollisimman ympäristöystävälliseksi. Kristinusko on vastavoima kulutuskulttuurille.

Ehdokkaat