Lasketteluripari

Lasketteluripari

Tervetuloa vuoden luistavimmalle riparille! Aurinko paistaa ja hanki hohtaa valkoisena. Rinteet kutsuvat...

Yhteiset tapaamiset

la 16.11. Aloituspäivä Mahlakankareen seurakuntakodissa klo 10-16.

su 15.12. Nuorten kauneimmat joululaulut Uskelan kirkossa klo 18.

ke 18.12. Draamallinen nuorten messu Uskelan kirkossa klo 17, jos et pääse tähän, tule vasta to 19.12. klo 17, sama paikka.

pe 17.1. Nuorten messu Salon kirkossa klo 18

Viikonloppuleiri Naarilassa 18.-19.1. Lähtö bussilla Salon seurakuntatalolta lauantaina klo 10. Kutsumme vanhemmat Naarilaan sunnuntaina klo 17, siellä saatte paljon tietoa itse leirijaksosta, laskettelusta, opetuksesta. Päättyy noin klo 19, paluu kotiin vanhempien kyydeillä.

su 26.1. Diakonia-lähetysralli ja jumisopetuspäivä Salon seurakuntatalo & Salon kirkko. Aloitamme seuriksella klo 12.30 ja päätämme klo 17 Salon kirkossa alkavaan messuun, johon vanhemmat ovat myös lämpimästi tervetulleita. Ruokaa saamme noin klo 14.30.

ti 11.2. viimeiset treffit ennen leiriä Uskelan kirkossa klo 18 - 20

Palvelutehtävä suoritetaan itsenäisesti. Tee jotain mukavaa jonkun yksinäisen ihmisen kanssa, ilahduta häntä jollain tavalla. Sukulainen, naapuri, ystävä... Käy juttelemassa, tai auta jollain tavoin, tarjoudu seuraksi! Ota itsestäsi kuva hänen kanssaan.

Kysy kohtaamaltasi henkilöltä seuraavat asiat:

1. Mitä teitte

2. Miltä hänestä tuntui saada apua

3. Miltä sinusta tuntui

4. Terveiset kohtaamaltasi henkilöltä meidän ripariporukalle

Lähetä vastauksesi ja kuva Sanna-diakonille **@** tai WhatsAppina 044 774 5291

14.-23.2. leiri Åressa.

la 7.3. konfirmaatioharjoitus Uskelassa klo 17

su 8.3. konfirmaatio Uskelan kirkossa klo 10. Rippikoululaiset tulevat paikalle jo klo 9.

Mikäli et sairauden tai jonkin muun syyn tähden pääse oman ryhmän kokoontumiseen, niin ota ajoissa yhteyttä, jotta voimme sopia miten asian suhteen toimitaan.

Yhteydenotot ensisijaisesti Kaisalle, puh 044 774 5291, **@****@**

Vetäjätiimi

Pappi Marika Lähteenmäki, nuorisotyönohjaaja Timo "Sönde" Sjöblom, kanttori Kaisa Suutela-Kuisma, teologi Sanni Frisk

Isoset

Lisäksi pari laskettelevaa keittiöapulaista

Seurakunta tutuksi!

Aloituspäivässä saat rippikoulupassin, jonka avulla voit seurata edistymistäsi seurakuntaan tutustumisessa. Ennen hiihtoloman leiriä tulisi sinun olla tutustunut toimintaan käymällä neljässä evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksessa ja kolmessa seurakuntatilaisuudessa.Yhteisistä tapahtumistamme saat kolme jumismerkintää ja yhden seurakuntatilaisuuden. Loput sitten omatoimisesti. Muista ottaa riparipassisi myös mukaan ryhmän yhteisiin tapaamisiin.

Jumalanpalveluksissa ja muissa kirkkotilaisuuksissa tuo passisi ennen tilaisuuden alkua koriin. Uskelan kirkossa kori on saarnatuolin alla ja Salon kirkossa etuosassa oikealla. Muissa kirkoissa kysele asiasta suntioilta, papeilta ja kanttoreilta. Ota itsellesi kirkkoon sappuessasi virsikirja sekä mahdollinen käsiohjelma, älä jää ihan taakse istumaan, edempää on mukavampi seurata tilaisuuden kulkua.

Seurakuntatilaisuuksissa pyydä merkintä passiin seurakunnan työntekijältä tilaisuuden päätyttyä. Jos osallistut kirkossa pidettävään kirkolliseen toimitukseen (kaste, häät, hautajaiset) käy istumaan urkuparvelle. Pyydä passiisi merkintä kanttorilta tai suntiolta parvella. Muista superhyvät käytöstavat toisten juhlissa

Koulukirkoista ei saa rippikoulupassimerkintää, koska ne kuuluvat koulun ohjelmaan.

Uskomme ydin

Palan kristinuskon ydintä saat rippikoulun aikana opetella niin hyvin, että se säilyy muistisi sopukoissa koko lopun elämääsi. Kristinuskon ydintekstit löydät riparipassistasi ja syvällinen tutustuminen niihin kannattaa aloittaa heti.

Riparipäivä vanhemmille

su 9.2. on rippikoululaisten huoltajille ja kummeille järjestetty päivän mittainen leiri Kesä-Angelassa, jossa eletään yksi päivä rippikoulua. Ilmoittautumiset ja lisätiedot näiltä sivuilta. Jos huoltaja osallistuu tähän päivään, riparilainen saa merkinnän riparipassin seurakuntatilaisuuksiin!

Rippikoulun maksut

Ensimmäinen erä rippikoulumaksusta laskutetaan lokakuussa, toinen erä tammikuussa. Ilmoittautuminen on sitova, mikä merkitsee, että rippikoululaisen vanhempi tai huoltaja on sitoutunut maksamaan koko rippikoulun hinnan. Maksusta voi hakea vapautusta taloudellisista syistä diakoniatoimiston kautta. Vapautusta myönnetään enintään 80 euroa. Tästä yhteyden otot diakoniimme Sanna Saramoon.

Tietyissä tilanteissa palautetaan toki rippikoulumaksu ennakkomaksua (ensimmäinen laskutusosa) lukuunottamatta. Sairastapauksissa lääkärintodistuksella tai harkinnanavaraisesti silloin, kun rippikoululainen muista kuin itsestä johtuvista syistä ei koe voivansa jatkaa rippikoulua teemarippikouluryhmässään.

Yhteydenotot

Ensisijaisesti Kaisalle, 044 774 5291, **@****@**