Talven päiväripari

Talven päiväripari

Tervetuloa Salon seurakuntatalossa 15.2.-21.2.2020 järjestettävän riparin nettisivuille. Mukana menossa myös isoset!

Rippikoulun tärkeitä päivänmääriä

Meillä on muutamia yhteisiä tapaamisia, mihin kaikki osallistuvat, mutta muuten voit valita tilaisuudet passiisi itsenäisesti.

Aloituspäivä pidetty.

• Kauneimmat joululaulut nuorille Uskelan kirkossa su 15.12. klo 18. Saat tästä passimerkinnän.
  • Draamamessu Uskelan kirkossa to 19.12. klo 17. Saat tästä myös passimerkinnän.
  • Su 26.1. klo 15-17 diakonia- ja lähetystapatuma Salo-Uskelan seurakuntatalossa.

Talvilomaviikko (15.-21.2.) Salo-Uskelan srk-talossa:

la 15.2. klo 12-15, su klo 13-18, ma-pe klo 9.30-15.30.

Kaikkiin päiviin kuuluu ruokailu. Sunnuntaina ryhmämme on mukana jumalanpalveluksessa Salon kirkossa klo 17.

Lauantaina sekä parina muuna päivänä ulkoilemme, huomioi se vaatetuksessa. Tarvitset riparille itsellesi mukaan myös kirjoitusvälineet.

Tutustuminen seurakuntaan

Aloituspäivässä sait rippikoulupassin, jonka avulla voit seurata edistymistäsi seurakuntaan tutustumisessa. Ennen riparia sinun tulisi olla tutustunut toimintaan käymällä:

• neljässä evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksessa
  • kolmessa seurakuntatilaisuudessa
  • Muista ottaa riparipassisi mukaan kaikkiin tapaamisiin ja tilaisuuksiin. :)

Jumalanpalveluksissa ja muissa kirkkotilaisuuksissa tuo passisi ennen tilaisuuden alkua koriin. Uskelan kirkossa kori on saarnatuolin alla ja Salon kirkossa etuosassa oikealla. Muissa kirkoissa kysele asiasta suntioilta, papeilta ja kanttoreilta. Ota itsellesi kirkkoon saapuessasi virsikirja sekä mahdollinen käsiohjelma. Ei kannata jäädä ihan taakse istumaan, edempänä on mukavampi osallistua.

Seurakuntatilaisuuksissa pyydä merkintä passiin seurakunnan työntekijältä tilaisuuden päätyttyä. Muista hyvät käytöstavat kaikissa tilaisuuksissa. Seurakuntatilaisuuksia ovat myös kirkolliset toimitukset.

Uskomme ydin

Palan kristinuskon ydintä saat rippikoulun aikana opetella niin hyvin, että se voi säilyä muistissasi koko lopun elämääsi. Kristinuskon ydintekstit löydät riparipassistasi ja syvällinen tutustuminen niihin kannattaa aloittaa heti. Tästä ei kuitenkaan tarvitse ottaa ylimääräistä stressiä :)

Riparipäivä vanhemmille

Su 2.2. on rippikoululaisten huoltajille ja kummeille järjestetty päivän mittainen leiri Kesä-Angelassa, jossa eletään yksi päivä rippikoulua. Ilmoittautumiset ja lisätiedot täältä. Jos huoltaja osallistuu tähän päivään, riparilainen saa merkinnän riparipassin seurakuntatilaisuuksiin!

Konfirmaatio

Konfirmaatio on Uskelan kirkossa 23.2. klo 10, nuoret tulevat paikalle klo 9.05 pukemaan alboja, kuvaus on n. klo 9.15.

Kirkkoon mahtuu hyvin väkeä. Konfirmaatiojumalanpalveluksen kesto on noin 1,5 t. Kuvan hankkiminen on vapaaehtoista. Sen halutessaan laittaa etukäteen 10 euroa osoitteella ja postimerkillä varustettuun kuoreen ja tuoda kirkkoon konfirmaatioaamuna.

Ryhmän opettajille voi soittaa tai laittaa sähköpostia jos kysyttävää tai muuta asiaa tulee:

pastori Elina Joutsiniemi, 0447745298, **@**

kanttori Kirsi Laakkonen, 0400884699, **@**