Naarila 1

Naarila 1

Rippikoulu koronavirusepidemian aikana

Riparien leirijaksojen osalta varaudutaan kahteen vaihtoehtoon sen mukaisesti, miten viranomaiset antavat luvan leirien järjestämiseen.

Ensimmäinen vaihtoehto on se, että viranomaiset antavat luvan järjestää leirejä heinäkuun alusta lähtien. Tällöin kaikkia leirejä lyhennetään ja leirit ja konfirmaatiot siirretään heinä-elokuulle. Ryhmien aikataulut löydät täältä.

Toinen vaihtoehto on se, että lupaa leirien järjestämiseen heinäkuun alusta lähtien ei anneta. Tällöin rippikoulu toteutetaan kesäkuun alussa järjestettävänä etätoteutuksena ja viikonloppuleireinä elo-syys-lokakuussa. Tällöin myös konfirmaatioita vietetään syksyllä. Ryhmien aikataulut löydät täältä

Rippikoulu jatkuu myös koronaviruksesta aiheutuvan poikkeustilan aikana. Kevään yhteiset tapaamiset on kuitenkin peruttu, mutta niiden aiheita käsitellään etätehtävien kanssa.

Rippikoulu saadaan käytyä tänä vuonna. Tavalla tai toisella.

Tervetuloa Naarila 1 rippikouluun!

Rippikoulu jatkuu nyt etätehtävien kanssa. Gospel, Jumalanpalvelus ja diakonia-lähetysralli tehtävinä. Olet saanut ne vanhempasi sähköpostin kautta. Ajankohtaisen tilanteen uutiset löydät rippikoulu -osaston alkusivulta.

Lisäksi rippikoululaisella on itsenäinen palvelutehtävä. Tehtävän suorituksesta tehtävän antaja merkitsee passiin allekirjoituksensa ja puhelinnumeronsa. Rippikoululainen ottaa myös selfien tehtävän ääreltä.

Yhteydenotot ensisijaisesti Päiville

paivi.pulkkinen-watson**@**, 0447745265

Vetäjätiimi

Papit Päivi Pulkkinen-Watson, Mari Vihinen, kanttori Jari Parviainen, nuorisotyönohjaaja Kai Ruha, lähetyssihteeri Henna Seppälä, diakoni Sanna Saramo

Seurakunta tutuksi!

Aloituspäivässä saat rippikoulupassin, jonka avulla voit seurata edistymistäsi seurakuntaan tutustumisessa. Ennen leiriä tulisi sinun olla tutustunut toimintaan käymällä neljässä evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksessa ja kolmessa seurakuntatilaisuudessa.Yhteisistä tapahtumistamme saat kolme jumismerkintää ja 3 seurakuntatilaisuutta, neljäs merkintä tulee  itsenäisesti hoidettavasta palvelutehtävästä. Huomaa että tarvitset yhden itsenäisesti käydyn jumalanpalveluksen. Muista ottaa riparipassisi myös mukaan ryhmän yhteisiin tapaamisiin.

Jumalanpalveluksissa ja muissa kirkkotilaisuuksissa tuo passisi ennen tilaisuuden alkua koriin. Uskelan kirkossa kori on saarnatuolin alla ja Salon kirkossa etuosassa oikealla. Muissa kirkoissa kysele asiasta suntioilta, papeilta ja kanttoreilta. Ota itsellesi kirkkoon sappuessasi virsikirja sekä mahdollinen käsiohjelma, älä jää ihan taakse istumaan, edempää on mukavampi seurata tilaisuuden kulkua.

Seurakuntatilaisuuksissa pyydä merkintä passiin seurakunnan työntekijältä tilaisuuden päätyttyä. Jos osallistut kirkossa pidettävään kirkolliseen toimitukseen (kaste, häät, hautajaiset) käy istumaan urkuparvelle. Pyydä passiisi merkintä kanttorilta tai suntiolta parvella. Muista superhyvät käytöstavat toisten juhlissa

Koulukirkoista ei saa rippikoulupassimerkintää, koska ne kuuluvat koulun ohjelmaan.

Uskomme ydin

Palan kristinuskon ydintä saat rippikoulun aikana opetella niin hyvin, että se säilyy muistisi sopukoissa koko lopun elämääsi. Kristinuskon ydintekstit löydät riparipassistasi ja syvällinen tutustuminen niihin kannattaa aloittaa heti.

Riparipäivä vanhemmille

su 2.2. on rippikoululaisten huoltajille ja kummeille järjestetty päivän mittainen leiri Kesä-Angelassa, jossa eletään yksi päivä rippikoulua. Ilmoittautumiset ja lisätiedot näiltä sivuilta. Jos huoltaja osallistuu tähän päivään, riparilainen saa merkinnän riparipassin seurakuntatilaisuuksiin!

Rippikoulun maksut

Rippikoulu maksaa 70 euroa. Tästä voi hakea vapautusta taloudellisin perustein. Ota tarvittaessa yhteyttä diakoniimme Sanna Saramoon.

Yhteydenotot

Ryhmään liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä pastori Päivi Pulkkinen-Watsoniin