Naarila 3
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Naarila 3

Tervetuloa Naarila 3 rippikouluun 24.6.-1.7

YHTEISET TAAPAMISET

Heippa ihanat nuoret! Corona on tuonut muutoksia suunnitelmiin ja myös rippikoulutapaamiset ja siihen liittyvät tilaisuudet on peruttu 13.5 asti. Ei kuitenkaan syytä huoleen! Onneksi me voimme tavata myös verkossa! :) Parhaillaan kehittelemme luovia ratkaisuja ja tehtäviä, jotta rippikoulu voi jatkua. :) Pysykää siis kanavalla! Jotakin jännittävää on luvassa :)

  • PERUTTU su 5.4. klo 13 Jumalanpalveluspäivä Salon srk-talo, valmistelemme Salon kirkossa klo 17 alkavaan messuun.
  • PERUTTUpe 24.4 Nuortenmessu, 
  • PERUTTU to 7.5 klo 18.30 Veisukinkerit Salon kirkossa, jos et pääse tähän, tule jo klo 17 alkavaan samaan tilaisuuteen
  • PERUTTUke 13.5. klo 16.30 Riparipäivä ja vanhempainilta klo 18 Salon srk-talo
  • ti 23.6. klo 10 Aamupäivä Uskelan kirkossa ja Salon srk-talolla, päättyy klo 15
  • Rippileiri 24.6-1.7 Naarilan leirikeskus
  • ke 1.7. Konfirmaatioharjoitukset leirin perään Uskelan kirkossa
  • su 5.7 klo 10 Konfirmaatio Uskelan kirkossa

 

Mikäli et sairauden tai jonkin muun syyn tähden pääse oman ryhmän kokoontumiseen, niin ota ajoissa yhteyttä, jotta voimme sopia, miten asian suhteen toimitaan.

Yhteydenotot ensisijaisesti Tarjalle, puh 0447745293 tarja.laurila **@**@evl.fi

 

Gospeltehtävä

 

Nyt koronaviruksen aikana on hyvä kuunnella musiikkia! Musiikki on yksi ihmiskunnan vanhimpia kulttuurin muotoja. Musiikin kautta voi käsitellä vaikeasti avautuvia ajatuksia ja tunteita. Musiikilla on myös aina ollut merkittävä rooli osana kristillistä uskoa. Virsilaulun tuntee kaikki, mutta sen lisäksi monet muusikot ovat tehneet erilaista kristillistä musiikkia eri tyylilajeilla. Myös monet radiossa soivat jokapäiväiset kappaleet voivat pitää sisällään hengellisiä sisältöjä ja merkityksiä. 

1. Vastaa seuraaviin kysymyksiin 

a. Millaisissa tilanteissa sinä kuuntelet musiikkia? 

b. Mieti jotain kappaletta, joka on sinulle tärkeä, tai joka on herättänyt sinussa jonkin ajatuksen tai erityisen tunteen. Kerro mikä kappale ja kuvaile hieman minkälaisia ajatuksia tai tunteita se sinulle tuo. 

2. Kuuntele Youtubesta Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan (virsi 600 Samuli Edelmanin versio) 

  • Mitä tämä virsi kertoo Jumalasta? 

  • Mikä oli mielestäsi paras säkeistö ja miksi 

3. Vieraile sivustolla www.hengenveto.fi 

a. Valitse yksi teema ja kuuntele yksi kappale. Jos sinulla ei ole Spotifyta, voit etsiä kappaletta myös Youtubesta. 

b. Minkä kappaleen kuuntelit. Mitä pidit siitä? Mistä se mielestäsi kertoi? 

 

Palvelutehtävä

 
Palvelutehtävä suoritetaan itsenäisesti. Tee jotain mukavaa jonkun yksinäisen ihmisen kanssa, ilahduta häntä jollain tavalla. Sukulainen, naapuri, ystävä... Käy juttelemassa, auta jollain tavoin, tarjoudu seuraksi! Ota itsestäsi kuva hänen kanssaan.
Vastatkaa seuraaviin kohtiin yhdessä kohtaamasi henkilön kanssa.
 
1. Mitä teitte yhdessä?
2. Miltä avun saaminen tuntui?
3. Miltä avun antaminen tuntui?
4. Mitä sinä toivot omalta rippikouluajaltasi?
5. Terveiset kohtaamaltasi henkilöltä meidän ripariporukalle.
 
Lähetä vastauksesi kuvan ja nimesi kanssa Niina-diakonille **@** tai whatsappina 0414424747 PÄÄSIÄISEEN MENNESSÄ Tästä saat merkinnän riparipassin palvelutehtäväosioon.

Vetäjätiimi

Papit Tarja Laurila ja Marika Lähteenmäki, diakoni Niina Jyllilä

Seurakunta tutuksi!

Aloituspäivässä saat rippikoulupassin, jonka avulla voit seurata edistymistäsi seurakuntaan tutustumisessa. Ennen leiriä tulisi sinun olla tutustunut toimintaan käymällä neljässä evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksessa ja kolmessa seurakuntatilaisuudessa.Yhteisistä tapahtumistamme saat kolme jumismerkintää ja kaksi seurakuntatilaisuutta. Loput sitten omatoimisesti. Muista ottaa riparipassisi myös mukaan ryhmän yhteisiin tapaamisiin.

Jumalanpalveluksissa ja muissa kirkkotilaisuuksissa tuo passisi ennen tilaisuuden alkua koriin. Uskelan kirkossa kori on saarnatuolin alla ja Salon kirkossa etuosassa oikealla. Muissa kirkoissa kysele asiasta suntioilta, papeilta ja kanttoreilta. Ota itsellesi kirkkoon sappuessasi virsikirja sekä mahdollinen käsiohjelma, älä jää ihan taakse istumaan, edempää on mukavampi seurata tilaisuuden kulkua.

Seurakuntatilaisuuksissa pyydä merkintä passiin seurakunnan työntekijältä tilaisuuden päätyttyä. Jos osallistut kirkossa pidettävään kirkolliseen toimitukseen (kaste, häät, hautajaiset) käy istumaan urkuparvelle. Pyydä passiisi merkintä kanttorilta tai suntiolta parvella. Muista superhyvät käytöstavat toisten juhlissa

Koulukirkoista ei saa rippikoulupassimerkintää, koska ne kuuluvat koulun ohjelmaan.

Uskomme ydin

Palan kristinuskon ydintä saat rippikoulun aikana opetella niin hyvin, että se säilyy muistisi sopukoissa koko lopun elämääsi. Kristinuskon ydintekstit löydät riparipassistasi ja syvällinen tutustuminen niihin kannattaa aloittaa heti.

Riparipäivä vanhemmille

su 2.2. on rippikoululaisten huoltajille ja kummeille järjestetty päivän mittainen leiri Kesä-Angelassa, jossa eletään yksi päivä rippikoulua. Ilmoittautumiset ja lisätiedot näiltä sivuilta. Jos huoltaja osallistuu tähän päivään, riparilainen saa merkinnän riparipassin seurakuntatilaisuuksiin!

Rippikoulun maksut

Rippikoulu maksaa 70 euroa. Tästä voi hakea vapautusta taloudellisin perustein. Ota tarvittaessa yhteyttä diakoniimme Niina Jyllilään.

Yhteydenotot

Ryhmään liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä pastori Tarja Laurilaan.

044 774 5293
**@**