Siirry suoraan sisältöön.
Naarila 4
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Naarila 4

Tervetuloa rippikouluun!

Hei

koronatilanteen jatkuessa myös maaliskuun kokoontumiset diakonia- ja lähetysralli 14.3. ja jumalanpavelusopetuspäivä  28.3. on peruttu. Korvaavat tehtävät jatkuvat.

Rippikoulua ei kuitenkaan ole peruttu! Kokoontumisrajoitusten jatkuessa muutoksia voi tulla vielä lisää, mutta rippikoulu ja konfirmaatio järjestetään joka tapauksessa.

Maaliskuun aikana korvataan diakonia- ja lähetysrallli. Siinä oli tarkoitus tutustua seurakunnan ja kaikkien kristittyjen perustehtävään: diakoniaan ja lähetykseen.Tehtävien vastaukset lähetetään maaliskuun loppuun mennessä sähköpostiin **@** tai whatsappiin 0447745265. Muista kirjoittaa nimesi tehtävään.

Diakoniatehtävä:

Diakonia on kristillistä  palvelustyötä, jonka tarkoituksena on tuoda toivoa toivottomuuden keskelle. Diakoniatyö pyrkii auttamaan kaikkia, jotka apua tarvitsevat. Linda Kouvan piti tulla diakoniaralliin kertomaan tarinansa. Nytvoit katsoa tarinan  netistä

http://areena.yle.fi/1-3794730

katso video ja vastaa lyhyesti kysymyksiin

1. Mitkä olivat päällimmäiset ajatukset ja tunteet, joita sinulla oli katsoessasi tätä videota?  2. Millaisia haasteita Lindan elämässä on ollut? 3. Mikä on auttanut häntä selviämään haasteistaan? 4. Miten omasta mielestäsi erilaisuuteen olisi hyvä suhtautua niin ykslön kuin yhteisön tasolla? 5.Millaisia syitä sille voi mielesäsi olla, että ihmiset kohtelevat toisiaan ikäväsi?

Lähetystehtävä

Lähetystyön tehtävä on kertoa hyvää sanomaa Jumalasta, jonka avulla ihmiset voivat löytää elämäänsä uuden suunnan ja tarkoituksen. Elämän vaikeimpina hetkinä monet löytävät Jumalalta avun elämäänsä ja siinä Jumala käyttää usein meitä ihmisiä!

Marika Lähteenmäen piti tulla ralliin kertomaan kokemuksistaan lähetystyössä. Hän on tehnyt videon ystävistään Etelä- Amerikasta

https://www.youtube.com/watch?v=NojsfMrHCg&t=29s

Vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Mikä oli Nooran ja Miltonin koiran nimi? 2. Mistä syystä Miltonin elämä lähti alamäkeen? 3. Miksi Miltonin oli vaikea päästä eroon huumeistä? 4. Mitkä asiat olivat Miltonin mielestä vaikeinta muuttaa hänen elämässään? 5. Mitä Miltonin tarina omasta mielestäsi kertoo lähetystyöstä? 6. Millä tavalla omasta mielestäsi Jumala vaikutti Miltonin elämässä?

 

 

 

Yhteisvastuukeräyksen korvaava  palvelutehtävä:

Palvelutehtävä suoritetaan itsenäisesti koronarajoitukset huomioon ottaen. Tee jotain mukavaa jonkun yksinäisen ihmisen kanssa, ilahduta häntä jollain tavalla. Sukulainen, naapuri, ystävä...  Käy juttelemassa, auta jollain tavalla, tarjoudu seuraksi! Ota itsestäsi kuva hänen kanssaan, muistaen turvaväli. Vastatkaa seuraaviin kohtiin yhdessä kohtaamasi henkilön kanssa:

1. Mitä teitte yhdessä?

2. Miltä avun saaminen tuntui?

3. Miltä avun antaiminen tuntui?

4. Mitä sinä toivot omalta rippikouluajalta?

5. Terveiset kohtaamaltasi henkilöltä meidän ripariporukalle.

Lähetä kuva ja  vastaukset helmikuun loppuun menenssä diakoniatyöntekijä Maija-Liisa Ristola-Niskalalle sähköpostiin

**@** tai whatsappiin 0447745272.

Iloa tehtävän tekemiseen! Jos sinulla on tästä kysyttävää, ota yhteyttä Maija-Liisaan.

 

 

 

 

Aikataulumme

PERUTTU ke 3.2. klo 17 draamallinen messu Uskelan kirkossa. Saat riparipassiin jumismerkinnän.

PERUTTU to 11.2. klo 16 - 19 yhteisvastuukeräys, tästä saat palvelumerkinnän

PERUTTU su 14.3. klo 10 - 12 diakonia- ja lähetysralli Salon seurakuntatalossa.

PERUTTU su 28.3. klo 14 jumalanpalvelusopetuspäivä Salon kirkossa, valmistelemme ja toteutamme yhdessä klo 17 alkavan messun. Saat riparipassiin jumismerkinnän.

huhtikuussa Gospelkonsertti Uskelan kirkossa. Saat riparipassiin seurakuntatilaisuusmerkinnän.

pe 7.5. klo 16 veisukinkerit Uskelan kirkossa. Saat riparipassiin seurakuntatilaisuusmerkinnän.

su 16.5. klo 15 - 19 riparipäivä Salon kikrossa, osallistumme klo 17 alkavaan messuun ja sen jälkeen noin klo 18 jatkamme seurakuntatalolla yhdessä huoltajien kanssa. Infoa leiristä! Saat riparipassiin jumismerkinnän. 

ma 5.7. klo 10 - 15 kaupunkipäivä Uskelan kirkossa

Leirijakso Naarilassa 6 - 13.7. 

Konfirmaatio Uskelan kirkossa su 18.7. klo 10. 

Riparipassi

Riparipassin avulla voit seurata edistymistäsi seurakuntaan tutustumisessa. Ota riparipassi mukaan yhteisiin tapaamisiin. Riparipassin kanssa kuitataan läsnäolo riparipolkumme tapaamisissa. Anna siis riparipassisi ryhmäsi ohjaajalle sitä pyydettäessä. Jumalanpalveluksissa vieraillessa riparipassi tiputetaan kirkossa olevaan koriin, johon suntio laittaa niihin merkinnän jumalanpalveluksen aikana. Muista hakea passisi jumalanpalveluksen jälkeen suntiolta. Riparipassin tulee olla täynnä ennen leirijaksoa.

Jos pääset kaikkiin yhteisiin tapahumiimme, saat niistä kolme jumalanpalvelusmerkinättä ja kaksi seurakuntatilaisuusmerkintää. Itsenäisesti sinun tulee käydä yksi jumalanpalvelus ja yksi seurakuntatilaisuus (ja jos huoltaja tulee heidän omaan riparipäivään, saat tästä sen yhden seurakuntatilaisuuden)

Riparipäivä huoltajille ja kummeille (ei riparilaisille)

PERUTTU 30.1.2021. Naarilan leirikeskuksessa

Tule elämään yksi riparipäivä uudelleen!

Ohjelmassa yhteistä tekemistä, leirijumiksen viettoa, syömistä ja kahvia, keskusteluja, leikkejä jne. Voit myös halutessasi ottaa myös sauna-/uintivarusteet mukaan.
Tarjoamme ruoat ja kahvit. Tarvittaessa järjestämme yhteiskyytejä.

Ilmoittautumiset seurakunnan nettisivujen kautta.

Ulkoa oppiminen

Palan kristinuskon ydintä saat opetella ulkoa rippikoulun aikana. Opeteltavat tekstit löytyvät riparipassista. Niistä ei kuitenkaan kannata huolestua, ne saadaan yhdessä käytyä läpi.

Rippileirin maksut

Rippileiri maksaa 80 euroa ja lasku siitä lähetetään sähköpostilla ennen leiriä. Maksusta voi taloudellisista syistä hakea vapautusta seurakunnan diakoniatoimesta. Tällöin ole yhteydessä ryhmämme diakoniin.

Entä jos jotain jää välistä?

Mikäli et pääse johonkin yhteiseen tilaisuuteen, ole siitä hyvissä ajoin yhteydessä ryhmäsi ohjaajaan. Jos jokin yhteinen tilaisuus jää välistä, tulee se korvata osallistumalla toiseen. Kerran kuussa on myös rippikoulujen korvauspäivä Salon kirkossa kello 15, jossa voi korvata poissaoloja. Korvaavuuksista tulee aina sopia etukäteen ohjaajan kanssa.

Yhteystiedot

Päivi Pulkkinen-Watson, pappi, **@**

puh. 044 774 5265

Simone Koivisto, nuorisotyönohjaaja, **@**

puh 044 774 5249

Kaisa Suutela-Kuisma, kanttori, **@**

puh 044 774 5291

Maija-Liisa Ristola-Niskala, diakoni, **@**

puh 044 774 5272

Ja tiimiimme liittyy kesällä vielä kesätyöntekijä.

 

Yhteydenotot ja kyselyt leiristä ensisijaisesti Päivi-papille!

 

 

 

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.