Siirry suoraan sisältöön.

Naarila 5

Tervetuloa rippikouluun!

Seuraavaksi

Helmikuun aikana tutustumme diakoniaan ja lähetykseen!

Katso linkin takana oleva video ja vastaa alla oleviin kysymyksiin. Lähetä vastauksesi alla mainituille työntekijöille ja lisää vastaukseen myös nimesi ja ripariryhmäsi.

Diakoniatehtävä

Diakonia on kristillistä palvelutyötä, jonka tarkoituksena on tuoda toivoa toivottomuuden keskelle. Diakoniatyö pyrkii auttamaan kaikkia, jotka apua tarvitsevat. Linda Kouvan piti tulla diakoniaralliin kertomaan tarinaansa. Nyt voit katsoa hänen tarinansa netistä

Katso video ja vastaa lyhyesti kysymyksiin

1. Mitkä olivat päällimmäiset ajatukset ja tunteet, joita sinulla oli katsoessasi tätä videota?
2. Millaisia haasteita Lindan elämässä on ollut?
3. Mikä on auttanut häntä selviämään haasteistaan?
4. Miten omasta mielestäsi erilaisuuteen olisi hyvä suhtautua niin yksilön tasolla kuin yhteiskunnan tasolla?
5. Millaisista syistä mielestäsi sille voi olla, että ihmiset kohtelevat toisiaan ikävästi?

Lähetä vastauksesi ryhmämme diakonille Annelle Whatsappilla numeroon 044 7745386.

Lähetystehtävä

Lähetystyön tehtävä on kertoa hyvää sanomaa Jumalasta, jonka avulla ihmiset voivat löytää elämäänsä uuden suunnan ja tarkoituksen. Elämän vaikeimpina hetkinä monet löytävät Jumalalta avun elämäänsä ja siinä Jumala käyttää usein meitä ihmisiä!

Marika Lähteenmäen piti tulla ralliin kertomaan kokemuksistaan lähetystyössä. Nyt hän on tehnyt videon ystävistään Etelä-Amerikassa

Vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Mikä oli Nooran ja Miltonin koiran nimi?
2. Mistä syystä Miltonin elämä lähti alamäkeen?
3. Miksi Miltonin oli vaikea päästä eroon huumeista?
4. Mitkä asiat olivat Miltonin mielestä vaikeinta muuttaa hänen elämässään?
5. Mitä Miltonin tarina omasta mielestäsi kertoo lähetystyöstä?
6. Millä tavalla omasta mielestäsi Jumala vaikutti Miltonin elämässä?

Lähetä vastauksesi ryhmämme toiselle papille Marikalle numeroon 040 1416867!

Riparimme etukäteisjakso toteutetaan etätehtävinä ainakin toukokuuhun asti

Näistä takanapäin on jo itsenäinen etäosallistuminen joulukirkkoon.

Lisää on tulossa tuota pikaa!

- Palvelutehtävä

- Diakonia ja lähetystehtävä

- Gospelkeikan striimi tai musatehtävä

- Jumistehtävä

Leirin kaupunkipäivä Uskelan kirkolla ja Salon seurakuntatalolla 13.7.

Leiri Naarilan leirikeskuksessa 14.7. - 21.7.2021

Konfirmaatio 25.7.2021

Riparipassi

Riparipassia ei tarvitse täyttää. Pidä se kuitenkin tallessa. Tarvitset sitä leirillä.

Palvelutehtävä

Maalis-huhtikuun aikana palvelemme lähimmäisiämme. Pohdi jonkinlainen tapa auttaa tai tukea jotakuta toista, kuten vanhempiasi, isovanhempiasi, kummiasi, naapuriasi. Kun keksit tavan auttaa, kerro ideasi whatsapp-viestillä diakoni-Annelle. Ota selfie auttamasi ihmisen kanssa ja lähetä sekin Annelle ja kerro miltä tuntui auttaa.

Ulkoa oppiminen

Palan kristinuskon ydintä saat opetella ulkoa rippikoulun aikana. Opeteltavat tekstit löytyvät riparipassista. Niistä ei kuitenkaan kannata huolestua, ne saadaan yhdessä käytyä läpi.

Rippileirin maksut

Rippileiri maksaa 80 euroa ja lasku siitä lähetetään sähköpostilla ennen leiriä. Maksusta voi taloudellisista syistä hakea vapautusta seurakunnan diakoniatoimesta. Tällöin ole yhteydessä ryhmämme diakoniin.

Entä jos jotain jää välistä?

Mikäli et pääse johonkin yhteiseen tilaisuuteen, ole siitä hyvissä ajoin yhteydessä ryhmäsi ohjaajaan. Jos jokin yhteinen tilaisuus jää välistä, tulee se korvata osallistumalla toiseen. Kerran kuussa on myös rippikoulujen korvauspäivä Salon kirkossa kello 15, jossa voi korvata poissaoloja. Korvaavuuksista tulee aina sopia etukäteen ohjaajan kanssa.

Nuorisotyönohjaaja Timo Sjöblom 044 774 5294 **@**
Pappi: Lasse Lindberg 044 7745378 **@**
Pappi: Marika Lähteenmäki 040 1416867
Diakoni: Anne Kössi 044 7745386
Kanttori: Matti Rantatalo

pdf liite

Tästä voit ladata kastetehtävän...
Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.