Vaatekammari

Diakoniatyön Vaatekammari

Vaatekammari toimii vapaaehtoisvoimin. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille vaate- ja tavaralahjoituksia. Sinun avullasi Vaatekammari mahdollistaa salonseutulaisille tasa-arvoista arkea rakkauden kaksoiskäskyn mukaisesti: "Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." (Matt.22:34-40)

Tämän hetkisten tietojen mukaan olemme avaamassa Vaatekammarin syyskuussa.

Voimme ottaa lahjoituksia vastaan aikaisintaan silloin.

Vaatekammarin toiminta poikkeustilan aikana

Koronavirustilanteen vuoksi Vaatekammari on kiinni. Palvelemme sinua kuitenkin keräämällä tarvitsemiasi vaatteita, kenkiä, kodin tekstiilejä, kodin tavaroita ja astioita kasseihin, jotka voit käydä hakemassa Diakoniatalolta osoitteesta Kirkkokatu 5, Olohuone Saloton ovelta (keskimmäinen ovi) sovittuna aikana. Jos tarvitset vaateapua, otathan yhteyttä diakoniatyön päivystysnumeroon 044 774 5216 ti–to klo 10–13. Voit valmistautua puheluun keräämällä valmiiksi listan tarvittavista tavaroista ja vaatteista kokoineen. Soita rohkeasti!

LAHJOITUKSIA EI OTETA TOISTAISEKSI VASTAAN.

Vaatekammarin esittelyä Facebookissa

Ohjeita Vaatekammarissa asioiville

Vaatekammarista voivat vähävaraiset hakea omiin tarpeisiinsa vaatteita, kenkiä, kodintekstiilejä, astioita yms. Vähävaraisuuden määrittelee jokainen itse.

Ota mukaan henkilökortti. Mikäli sinulla on lapsi(a), ota myös koko perheen kelakortit mukaan. Teemme tilastointia kävijämääristä.

Vaatekammarista voit hakea 10 kassia vuodessa yhdelle hengelle (esim. 5 hengen perhe saa 50 kassia vuodessa) tai halutessasi voit maksaa 0,50 €/tuote diakoniatyön hyväksi.

Huomioithan, että vuoden 2020 alusta kenkiä voit ottaa kaksi paria kerralla ja takkeja kaksi kappaletta kerralla. Rajoitus tehty, koska näitä lahjoitetaan vähiten.

Ohjeita Vaatekammariin lahjoittaville

Kaikki lahjoitukset tuodaan Olohuone Salottoon.

Lahjoitathan vain ehjiä, puhtaita ja hyväkuntoisia vaatteita, kodintekstiilejä, kenkiä, astioita, leluja ja pientavaraa.

Emme vastaanota minkäänlaisia huonekaluja, lasten turvaistuimia tai kaukaloita säilytystilojen puutteen vuoksi!

Ajankohtaista Vaatekammarissa

Tällä hetkellä toivotaan lahjoituksena:

• Aikuisten kevättakkeja, erityisesti isoja kokoja!
  • Aikuisten vaatteita, erityisesti isoja kokoja!
  • Aikuisten juhlavaatteita, erityisesti isoja kokoja!
  • Aikuisille pipoja, hanskoja, käsineitä
  • Aikuisten syys- ja talvikenkiä, lenkkareita
  • Lasten ja aikuisten huppareita / fleecejä / kollareita / verkkareita
  • Lasten kevättakkeja, vedenpitäviä housuja, hanskoja, kuravaatteita
  • Poikien vaatteita 80 cm ylöspäin ja kenkiä
  • Tyttöjen trikoomekkoja- ja hameita
  • Paistinpannuja, kattiloita
  • Villalankoja
  • Pyyhkeitä
  • Peittoja ja tyynyjä
  • Pussilakanoita, lakanoita, tyynyliinoja
  • Ajanmukaisia leluja
  • Ovellinen vaatekaappi - soitto puh. 050 381 1717

Lisätiedot ja kyselyt:

puh. 050 381 1717, diakoniatyöntekijä Laura Masih / **@**

Vaatekammarin kuulumisia

Tutustumisillassa 11.3 kävijämäärä oli 34 henkilöä. Kiitos kaikille kävijöille!

Perniön Vaatenurkka

LAHJOITUKSIA EI OTETA TOISTAISEKSI VASTAAN.

Tiesitkö, että Sinulla on mahdollisuus lahjoittaa/vastaanottaa hyväkuntoisia vaatteita ja kodintarvikkeita/tekstiilejä Perniön seurakuntatalolta, Lupajantie 9. Lahjoitukset jaetaan diakoniatyön kautta vähävaraisille Perniössä.

Asiointia varten otathan yhteyttä Perniön diakoniatyöntekijöihin;

Anne Kössi puh. 044 774 5386; **@**

Hanna Hannula puh. 044 735 8624; **@**