Matkaohjelma

Matkaohjelma

Paavalin jalanjälkiä seuraten matkataan Ateenasta ja Korintista aina Kreikan pohjoisosiin asti.

Pe 9.10.

Aegean Airlinesin lento Helsingistä Ateenaan, jossa suomalainen opas on ryhmää vastassa. Kuljetus hotelliin Ateenan keskustaan, ja majoittuminen kolmeksi yöksi.

La 10.10.

Lähdemme bussilla Bysanttilaiseen ja Kristilliseen museoon. Sen kokoelmiin kuuluu mm. varhaiskristillistä esineistöä sekä suuri määrä ikoneita ja muuta kirkkotaidetta, kuten kirkkojen seinämaalauksia ja mosaiikkeja, kirkkotekstiilejä ja veistoksia sekä käsikirjoituksia. Museokäynnin jälkeen teemme oppaan kanssa kävelykierroksen Akropoliin juurelle ja Areiopagin kalliolle, jolla apostoli Paavali puhui tuntematto­masta jumalasta. Yhteinen lounas. Loppupäivä vapaa lomarentoutumiseen.

Su 11.10.

Ajamme Ateenasta noin 100 km:n matkan Peloponnesokselle ylittäen kuuluisan Korintin kanavan. Tutustumme arkeologiseen alueeseen antiikin Korintissa, jossa apostoli Paavali aikoinaan saarnasi lähes kahden vuoden ajan. Myöhemmin hän kirjoitti Raamatun Korinttilaiskirjeet. Yhteinen lounas, paluu takaisin Ateenaan. Kierros päättyy messuun Merimieskirkossa.

Ma 12.10.

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme bussilla kohti Keski-Kreikan jylhässä vuoristossa sijaitsevaa Delfoita. Matkalla pysähdymme lounaalle viehättävässä Livadian kylässä vehreiden puiden katveessa. Majoittuminen Delfoissa yhdeksi yöksi.

Ti 13.10.

Aamiaisen jälkeen tutustumme antiikin ajan ”maailman napaan”, Delfoihin. Näemme Delfoin arkeologisen alueen ja vierailemme sen museossa. Jatkamme matkaa kohti Meteoraa Thessalian tasangon, Kreikan vilja-aitan, halki. Majoittuminen hotelliin Kalambakassa yhdeksi yöksi. Yhteinen illallinen.

Ke 14.10.

Aamupäivällä tutustumiskierros Meteoran ”ilmassa leijuvien” luostareiden alueeseen. Meteoran luostarivuoret ovat Unescon maailmanperintökohde. Henkeäsalpaavat maisemat ovat jokaiselle kävijälle unohtumaton kokemus. Osaan luostareita pääsee teitä ja siltoja pitkin. Käymme tutustumassa kahteen luostariin,

ja kuulemme koko alueen ja yhä toiminnassa olevien luostareiden historiasta.

Matka Meteorasta jatkuu Verian (Raamatun Berea) ohi Thessalonikiin, jossa majoittuminen kahdeksi yöksi ja yhteinen illallinen lähitavernassa.

To 15.10.

Koko päivän retki vanhaan Filippiin sekä viehättävään Kavalan kaupunkiin

(muinainen Neapolis), jonne apostoli Paavali ensimmäiseksi Euroopassa saapui. Käymme ensiksi pienellä joella, jonka ääreltä Paavali aikanaan löysi naisia istumassa. Yksi heistä oli purppurakauppias Lyydia, josta tuli ensimmäinen Euroopan kristitty. Käymme paikalle rakennetussa Lyydian kastekirkossa. Jatkamme matkaa Filippiin, jossa apostoli Paavali kävi lähetysmatkoillaan ja saarnasi vuonna 49 tai 50 jKr. Kyseessä oli hänen ensimmäinen saarnansa Euroopan maaperällä. Kaupunkiin

syntyi pieni kristillinen yhteisö, mistä todistaa mm. Paavalin Filippiläiskirje. Seurakuntaa pidetään koko Euroopan ensimmäisenä. Jatkamme matkaa Kavalaan, jossa meillä on vapaata aikaa esim. syödä lounasta (omakustanteisesti). Iltapäivällä lähdemme ajamaan takaisin Thessalonikiin. Yhteinen illallinen tavernassa.

Pe 16.10.

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Lähtö Thessalonikin lentokentälle, josta lento Ateenan kautta Helsinkiin.

Huom!

Normaali liikuntakyky on tarpeen. Matkan aikana on paljon kävelyä, portaita (mm. Meteoran luostarialueella), epätasaisia raunioalueita ja mukulakivikujia.

Matkalla käydään mm. Meteoran luostarivuorten henkeäsalpaavissa maisemissa.