Seurakuntalaisen monimuotokoulutus

Seurakuntalaisen monimuotokoulutus

Paikkani seurakunnassa

Seurakunnissa voi toimia monin eri tavoin, mutta miten löytää oma paikkansa ja tehtävänsä? Siihen tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden tammikuussa käynnistyvä monimuotokoulutus, joka toteutetaan Muurlan opiston, Bergvikin Säätiön ja Salon seurakunnan yhteistyönä. Koulutus sopii niin seurakuntien jäsenille, luottamushenkilöille kuin työntekijöille.

Monipuoliseen kokonaisuuteen kuuluu mm. Kairos-lähetyskurssi ja yleiskatsaus Raamattuun sekä logoterapian, esiintymistaidon ja johtamisen perusteita. Käytännönläheinen kurssi rohkaisee osallistumiseen, vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen. Osioihin voi osallistua myös erikseen suorittamatta koko pakettia.

Lähijaksot

11.–12.1.2020 Bergvikin toimintakeskus (60 €)

Seurakuntalaisuus
- seurakuntalaisen identiteetti
- yhteisöllisyys
- opetuslapseus ja siihen varustaminen
- seurakunnan olemus ja toiminta
- terveen seurakunnan piirteitä
- seurakunnan toimintamuodot

Suuri kuva – yleiskatsaus Raamattuun
- Millainen kirja (kokoelma) Raamattu on?
- Vanha testamentti: lain kirjat, historiakirjat, runolliset kirjat, profeetalliset kirjat
- Uusi testamentti: evankeliumit, apostolien teot, kirje filippiläisille, ilmestyskirja

8.–9.2.2020 Muurlan opisto (290 €)

Elämän mielestä ja tarkoituksesta – Logoterapian perusteita
- mielekkäitä selviytymiskeinoja, voimavaroja ja henkistä kasvua
- johdatusta sielunhoitoon

13.–15.3. ja 28.–29.3.2020
Salon seurakuntakeskus ja Bergvikin toimintakeskus
(Salon ev.lut. seurakunnan jäseniltä 80 e, muilta 150 e)

Kairos-kurssi
- kaikille kristityille tarkoitettu opetuslapseuttava lähestysaiheinen intensiivikurssi
- alkaa pe 13.3. Salon seurakuntakeskuksessa, Kirkkokatu 6 ja jatkuu la–su 14.–15.3. ja 28.–29.3. Bergvikissä, Bergvikintie 43.

18.–19.4.2020 Bergvikin toimintakeskus (60 €)

Oma paikkani seurakunnassa
- armolahjat ja niiden käyttö seurakunnassa
- miten löydän omat lahjani ja käytän niitä yhteisössäni
- viestintä, vuorovaikutus ja esiintymistaito
- johtamisen perusteita
- kurssin päättäjäiset, kahvit ja todistusten jako

Kouluttajat

Pastori, TL Yrjö Rossi, VTM, työnohjaaja, logoterapeutti LIF Pirjo Möller, KTM, TM Tero Vaarna, pastori Ari Vehosmaa ja raamattukouluttaja Tomi Stenvall.

Kustannukset

Koulutuksen voi suorittaa kokonaisuutena hintaan 560 € (ohjelma, oppimateriaalit ja ruokailut) tai osallistua vain yksittäisiin viikonloppuihin. Salon ev.lut. seurakunnan jäsenille Kairos-osuus on halvempi, joten kokonaisuuden hinnaksi tulee 490 €.

Koulutuksen täydennykseksi sopii toukokuinen opintomatka Tukholman Sankta Claraan. Matka ei sisälly koulutuksen hintaan.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Ilmoittautumiset Muurlan opistoon.

Lisätiedot: Yrjö Rossi p. 045 324 3290, **@**.