Toimitusten poikkeusjärjestelyt

Toimitusten poikkeusjärjestelyt

Kirkolliset toimitukset

Piispojen ohjeistus 1.6.2020 alkaen

Kirkollisia toimituksia hoidetaan edelleen osittain poikkeusjärjestelyin. Kirkkotilassa ja muissa tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1-2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- ja hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.

Tiedustelut:

Kirkkoherranvirasto puh. 02 774 5206.