Siirry suoraan sisältöön.
Toimitusten poikkeusjärjestelyt

Toimitusten poikkeusjärjestelyt

Varsinais-Suomen koronaryhmä on antanut 1.12.2020 uusia suosituksia henkilörajoituksista ja toimenpiteistä, joilla pyritään rajaamaan koronaviruksen leviämistä. Suositukset astuvat voimaan 3.12. ja päättyvät 23.12.2020.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa suurin sallittu osallistujamäärä on Varsinais-Suomessa 10 henkilöä. Tähän määrään eivät sisälly pappi, suntio ja kanttori.

Jos tila on riittävän väljä, voidaan hautaan siunauksessa pastoraalisista syistä ylittää sallittu maksimimäärä, jotta vainajan kaikkein läheisimmät ihmiset pääsevät mukaan. Väkimäärät tulee kuitenkin pyrkiä aina pitämään mahdollisimman pieninä.

Kotikasteita ei suositella. Kasteet on mahdollisuuksien mukaan pyrittävä järjestämään seurakuntien väljemmissä tiloissa.

Seurakunnan työntekijöiden osallistumista kastekahveille tai muistotilaisuuksiin ei suositella.

Kaikille osallistujille suositellaan vahvasti maskin käyttöä.

Tiedustelut:

Kirkkoherranvirasto puh. 02 774 5207.

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.