Kartonkikirkot
Halikko Kiikala Kisko Kuusjoki Muurla Perniö Pertteli Salo-Uskela Suomusjärvi Särkisalo

Pienoismalleja Salon keskiaikaisista kirkoista

Seurakunta on teettänyt kartonkimalliarkit
Halikon Pyhän Birgitan, Perttelin Pyhän Bartholomeuksen
ja Perniön Pyhän Laurin kirkosta.

Miika Rosendahl kokosi niistä kaksi
ja kirjasi muistiin ohjeita tuleville kokoajille.

Kartonkikirkkojen esikuvista lisää täällä.

Ohjeet ja kuvat apuna

Kartonkimallien rakentaminen on halpaa, kivaa ja helppoa, mutta kiirettä siinä ei kannata pitää. Parempi jatkaa seuraavana päivänä kuin yrittää väkisin heti valmista.

Rakentaminen alkaa ohjeitten lukemisella ja rakennussarjan eri osiin tutustumisella. Jatkovaiheita voi seurata tämän sivun kuvasarjasta.

Mistä näitä saa?

Kartonkimalliarkkeja tulee saataville Halikon, Perniön ja Perttelin kirkkoon sekä Salon kirkkoherranvirastoon heti, kun tiloja taas voidaan pitää avoinna. Mallit maksavat 3 €/arkki.

Oman seurakunnan kartonkikirkkoja odotellessa voi hyödyntää netin tarjontaa. Sieltä löytää kartonkimalleja mm. hakusanoilla paper model ja kartonmodelle.