Rippikoulukesän 2020 järjestelyt

Rippikoulukesän 2020 järjestelyt

Kesällä 2020 rippikoulut tullaan järjestämään ensisijaisesti lyhennettyinä leireinä heinäkuussa. Seurakunta järjestää myös päiväriparin kaikille, jotka eivät halua osallistua leirille.

Joidenkin ryhmien ryhmäkokoja joudutaan pienentämään, sillä ne ylittää ohjeistetun 50 hengen rajan. Sen vuoksi järjestetään yksi uusi leiri, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan leirille.

Leireille tullaan laatimaan turvallisuussuunnitelma ja toimintasuunnitelma poikkeuksellisten sairastapausten varalta. Leireille ei saa osallistua sairaana. Leireillä tullaan välttämään ylimääräistä fyysistä kontaktia, esimerkiksi suosimalla ulkona toteutettavia työskentelyjä. Käsihygieniaan tullaan kiinnittämään erityistä huomiota, ja leirikeskuksia tullaan siivoamaan perusteellisesti, erityisesti leirien välillä.

Virustilannetta tarkkaillaan läpi kesän ja seurakunta tekee yhdessä kokonaiskirkon kanssa yhteistyötä aluehallintovirastojen kanssa. Mikäli tilanne muuttuu, olemme valmiina muun muassa muuttamaan kaikki rippikoulut järjestymään päivätoteutuksella. Tällöin kuitenkin pyrimme pitämään kiinni sovituista päivämääristä.

Jotta mahdollistamme perheiden ja seurakunnan yhteisen juhlan, siirrämme kaikki konfirmaatiot syyskuulle. Konfirmaatioissamme on usein ollut yli 500 osallistujaa, ja syyskuussa mahdollisesti pystymme varmemmin mahdollistamaan useamman osallistujan konfirmaatiot. Otamme tässä esimerkkiä muun muassa lakkaisjuhlien siirtymisestä elokuun loppuun. Ohjeita konfirmaation toteutumisesta annetaan viimeistään elokuussa.

Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteydessä rippikoulupastoriin

Lasse Lindberg

docx liite

Lue tästä koteihin sähköpostilla lähetetty turvallisuustiedote