Siirry suoraan sisältöön.
Konsertteja

Konsertteja ja muuta musiikkia

Harmonikkakonsertti "Eri tavalla samanlainen"

La 24.10. klo 17 Kuusjoen kirkossa.

Renja Alijoki, harmonikka.

Konsertissa kuullaan, minne 15-vuotinen polku harmonikansoittajana on johtanut. Luvassa on sekä klassista ohjelmistoa että omia sovituksia pop- ja rock-musiikin saralta.

Vapaaehtoinen maksu käsiohjelmasta.

Sävelretriitti

Ke 28.10. klo 19–20 Perttelin kirkossa.

Sävelretriitti kutsuu hetkeksi hiljentymään, hengähtämään ja rauhoittumaan. Puhetta tai laulua ei ole, vaan sellolla soitettu elävä musiikki ja hengellisistä lauluista tutut melodiat saavat puhutella kuulijan sisintä ja herätellä ajatuksia ja tunteita, joiden juuri sillä hetkellä on tarpeen nousta esiin.

Sellon sävelet ja kirkon käytävien varrelle kiinnitetyt mietelmätekstit, raamatunlauseet ja kuvat johdattelevat illan teemaan, joka on rauha. Musiikkia kuunnellessaan voi omaan tahtiin kiertää kirkon käytävien "pysäkeillä" tai istahtaa penkille rauhoittumaan, lepäämään, kenties rukoilemaan.

Sävelretriittiin voi poiketa lyhyeksi hetkeksi tai viipyä pitempään. Illan musiikista ja pysäkeistä vastaa sellisti Anna-Maaria Varonen.

Halikon Musiikkiyhdistyksen 40-vuotisjuhlakonsertti

La 7.11. klo 15 Halikon kirkossa.

Halikon musiikkiyhdistys juhlii 40-vuotista taivaltaan konsertissa, jonka ohjelmassa on G. Rossinin Petite Messe Solennelle, teos kahdelle pianolle, harmonille, kuorolle ja solisteille.

Esiintymässä on yhdistyksen toiminnassa 40 vuotta mukana olleita, matkan varrella mukaan tulleita ja aivan uusiakin ystäviä. Solisteina laulavat sopraanot Heli Koskinen, Pirjo Rajalin-Tymura ja Saara Rauvala, altot Hanna Leena Keinänen ja Peppi Laine, tenorit Roope Pelo ja Antero Törhönen sekä basso Jussi Vänttinen. Pianisteina toimivat Henni Isojunno, Angela Saarinen ja Laura Kuisma.

Kuoron äänenmuodostajana ja taiteellisena johtajana on alusta asti toiminut Matti Pelo, joka nyt laulaa mukana kuorossa. Kuoroa johtaa konsertissa yhdistyksen perustaja dir.mus. Helinä Rinne.

Petite Messe Solennelle valikoitui juhlaan kokoonpanonsa ansiosta, sillä Halikon Musiikkiyhdistys on profiloitunut pianonsoiton ja kuorolaulun opetukseen. Yhdistyksestä on ponnistannut kymmeniä musiikin ammattilaisia, joista pieni osa on mukana konsertissa. Halikko Enseble menestyi aktiivisina vuosinaan kansainvälisestikin ja on esittänyt monia suuria teoksia kuten Vivaldin Glorian, Bachin Johannes-passion ja Fauren Requiemin. Kuoro on esiintynyt kaikissa Pohjoismaissa, Virossa ja Maltalla.

Halikon Musiikkiyhdistys on perustettu 26.10.1980 musiikinopetuksen tarjoamiseen halikkolaisille lapsille ja nuorille. Yhdistyksen toiminta alkoi muskarista, mutta hyvin pian käynnistyi myös pianonsoitonopetus ja kuorolaulu. Parhaimmillaan kuoroissa lauloi 60 laulajaa. Kuoroja on tälläkin hetkellä kolme: Pikku-Helinäiset pienimmille laulajille, Helinäiset ja Halikko Ensamble, joka nykyään kootaan vain harvakseltaan toteuttamaan yhteisiä suuria konsertteja.

Juhlakonsertissa huomioidaan turvallisuus kaikin tavoin. Käytössä on yleisölle vain joka toinen penkkirivi, seurueiden väliin jätetään turvavälit ja yleisölle suositellaan kasvomaskien ja käsidesin käyttöä. Muistutamme yleisöä turvaväleistä myös kirkkoon tultaessa ja sieltä poistuttaessa. Toivomme yleisön siirtyvän kirkossa rauhallisesti ja jonottamatta.

Konserttiohjelma 20 €.

Brahmsia ja Beethovenia

Ti 10.11. klo 19 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7.

Pianotaiteilija Mikko Heinisen konsertissa kuullaan Johannes Brahmsin seitsemän fantasiaa pianolle sekä Beethovenin E-duuri-sonaatti.

Ohjelma 10 €.

Mikko Heininen (1972 Rauma) soitti pianonsoiton jatkotutkintonsa Turun konservatoriossa vuonna 1996 ja valmistui musiikin maisteriksi (Master of Music) professori Vitalij Margulisin luokalta Kalifornian yliopistosta Los Angelesista vuonna 1999. Opiskeluaikoinaan hän täydensi opintojaan useilla mestarikursseilla, opettajinaan Risto Kyrö, Eero Heinonen ja Liisa Pohjola, sekä kursseilla Saksassa ja Espanjassa, professorit Vitalij Margulis ja Émile Naoumoff.

Heininen on työskennellyt pianomusiikin ja kamarimusiikin lehtorina Lahden Musiikkiopistossa 1996–1997 ja 2000–2002, pianomusiikin ja säestyksen lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa 2002–2017 ja sen jälkeen vapaana taiteilijana.

Lehtorin työnsä lisäksi Heininen on vuodesta 2003 lähtien työskennellyt läheisessä yhteistyössä Oulu Sinfonian (Oulun Kaupunginorkesteri) kanssa sinfoniakonserttien vakituisena kosketinsoitinavustajana sekä pianistina orkesterin koesoitoissa ja kamarimusiikkisarjassa. Vuonna 2006 hän esiintyi myös Oulu Sinfonian sinfoniakonserttisolistina, teoksena C. Saint-Saensin Pianokonsertto g-molli, op. 22. Keväästä 2018 lähtien hän on tehnyt orkesteripianistin työtä myös Kuopion Kaupunginorkesterissa, syksyllä 2019 Kymi Sinfoniettassa ja syksystä 2020 Turun Filharmonisessa Orkesterissa. Hän on toiminut pianistina useissa suomalaisissa laulukilpailuissa, kuten Lappeenrannan, Pohjanmaan ja Otto Vallenius -laulukilpailuissa. Resitaali- ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt, paitsi laajasti Suomessa, myös Baltiassa, Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä Yhdysvalloissa.

Mikko Heininen on toiminut vierailevana opettajana ulkomaisissa musiikkikorkeakouluissa Ruotsissa, Norjassa, Slovakiassa, Sveitsissä ja Italiassa, sekä vuonna 2006 kansainvälisillä oopperamusiikin mestarikursseilla 'Vocalissimo' Firenzessä Italiassa.

Syksyllä 2016 ilmestyi Heinisen ensimmäinen CD-levy, joka sisältää Claude Debussyn pianomusiikkia, ja syksyllä 2018 toinen CD, jolle on taltioituna Franz Lisztin Sonaatti h-molli ja Maurice Ravelin virtuoosinen pianosarja Gaspard de la Nuit.

Halikon musiikkiyhdistyksen juhlakonsertin mainos, jossa teksti Petite Messe solennelle Halikon kirkossa 7.11. klo 15
Pianisti Mikko Heinisen pressikuva

Mikko Heininen esittää Brahmsia ja Beethovenia Salon kirkossa ti 10.11.

.

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.