Siirry suoraan sisältöön.
Ihmettely
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Ihmettely

Tuo pieni vauva kuvassa on nimeltään Lahja. Isoveljet Usko ja Toivo osaavat ihmettelyn taidon. He ehkä ajattelevat: Kuka tuo pieni oikein on? Ihme tapaus! Mitä hän täällä tekee? Mitä hän haluaa? Mitä hän tarvitsee? Voimmeko me isoveljet jotenkin auttaa ja hoitaa häntä? Eikö olekin hienoa kun meillä on pikkusisko?

Vastasyntynyt lapsi on aina suuri ihme. Elämän liekki itsessään, sykkivä sydän, kehoa kiertävä veri, hengittämisen taito. Suurin ihme: elämän henki, elämän lahja. Jouluna juhlitaan sitä erästä tiettyä vastasyntynyttä, mutta myös kaikkia maailman lapsia!

Voi kunpa osaisikin ihmettelyn taidon, sen mikä on lasten erityislahja. Sitä nimittäin tarvitaan jouluna ja vähän muulloinkin. Osaisipa elää aistit avoinna: nähden, kuullen, vahvasti tuntien ja kokien, elämän lahjoja ihmetellen ja niistä ammentaen.

Joulun kertomuksessa riittää ihmeteltävää. Olisiko ihmettely hyvä asenne vähän kaikkeen, myös hengellisen elämän kysymysten ja uskonasioiden äärellä. Taitaa olla niinkin, että ihmettelyssä itse usko on jo läsnä.

Vauva ja kaksi lasta sängyn päällä
Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.