Siirry suoraan sisältöön.
Kukkia sinulle

Kukkia sinulle

Narsisseja kahdessa ämpärissä pöydällä

Kevät ja auringon lämpö. Kevät ja elämän ihme, kasvit ja kukat. Horros päättyy. Siemenet ja talvehtineet kasvit havahtuvat kasvuun ja elämään. Kun aika on tullut, puhkeavat kukat. Aikanaan siementen synnyttämät kasvit kantavat hedelmää, ihan vain luonnostaan tai ihmisen avulla.

Keväällä kotipuutarhurit heräävät innokkaaseen toimintaan. On hienoa saada seurata kasvun ihmettä ja itsekin tehdä jotakin sen eteen. Kuinka paljon vaikkapa rairuohon nopean kasvun seuraaminen tuokaan iloa ja ihmetystä.

Entäpä leikkokukat? Tulppaanit, ruusut, neilikat, krysanteemit, freesiat, narsissit ja muut. Niillä halutaan ilahduttaa toisia, koristella koteja ja muita tiloja, välittää viestejä. Ei ole ihan samantekevää, minkä kukan tai minkälaisen kimpun tuliaisiksi viet tai saat. Moni tuntee kukkiin liittyvän vertauskuvallisuuden ja merkityssisällön hyvinkin tarkkaan.

Kirkkojen alttareilla on aina tilaisuuksien aikana kukkia. Niillä on sielläkin oma viestinsä ja symboliikkansa. Paastonaikana suositaan vaikkapa violetteja tulppaaneja ja pajunkissoja, Marianpäivänä valkoisia liljoja, pitkäperjantaina alttarilla on viisi tummanpunaista ruusua. Pääsiäisenä kirkkoon tuodaan runsaasti keltaisia pääsiäisnarsisseja. Kesäaikaan pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luonnonkukkia.

On aina omaakin mieltä ilahduttavaa antaa toiselle kukkia. Eikä siihen aina mitään erityistä syytä tarvita. Kukkia voi antaa ihan muuten vain.

Seurakunnissa on monin paikoin tapana antaa kukka jokaiselle pääsiäismessusta lähtijälle. Edellä kuvassa on pääsiäisnarsisseja Kiskon kirkon eteisessä. Ne odottavat nyt siinä virtuaalista vastaanottajaansa.

Tuosta keltaisten kukkien runsaudesta riittää sinullekin! Ota siitä omasi tai koppaa syliisi isompikin määrä. Sinä olet sen ansainnut. Olet arvokas. Ota siitä kukkia vaikkapa sen tähden, että Sinä olet!

Raamatussa on tällainenkin sana: ”Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta” (Sef. 3:17)

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.