Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lähetystyö on esillä monissa seurakuntamme tilaisuuksissa. Seuraa internetsivujen pääsivua sekä alueiden omia sivuja!

Lasten turvakoti Dikonia Viipurissa laajennetaan Lasten Pankin tuella

Dikonia laajennetaan ja remontoidaan Suomen Lähetysseuran Lasten Pankin tuella. Samalla rakennetaan Dikonin piha-alueelle leikkikenttä, joka on avoin kaikille ympäristön lapsille. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 50 000 euroa.

Dikonissa asuu ympärivuorokautisesti 25 lasta. Tämän lisäksi päivätoimintaan osallistuu kymmenkunta lasta. Dikoni tukee myös perheitä, joista lapset turvakotiin tulevat. Sitä kautta lasten asemaa on pystytty auttamaan kestävämmin.

Turvakoti on auki ympäri vuorokauden. Siellä olevat ja käyvät lapset ovat 1,5–18-vuotiaita. Ongelmia lasten perhetaustoissa aiheuttavat esimerkiksi köyhyys, alkoholismi ja asunnottomuus. Lisäksi omat erityisongelmansa on siirtolaisperheillä, joista monet asuvat Viipurissa ilman virallisia dokumentteja.

Dikonin nykyisten tilojen vieressä, kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa, on kaupungin tyhjillään olevia huonokuntoisia huoneistoja. Kaupunki on luvannut ne Dikonin käyttöön kymmeneksi vuodeksi ilmaiseksi, jos Dikoni huolehtii itse remontoinnista. Näin tilanpuutteesta kärsivän turvakodin tilat kaksinkertaistuvat ja se voi tarjota suojaa useammalle lapselle.

Lasten turvakoti Dikoni on Salon seurakunnan nimikkokohde.

Voit tukea Dikonia lahjoittamalla Lasten Pankkiin

Lasten Pankki on Suomen Lähetysseuran rahasto, joka tukee lasten ja nuorten hyvinvointia sekä edistää lasten oikeuksien toteutumista.

Lahjoita: www.suomenlahetysseura.fi/lastenpankki tai  tilille IBAN: FI38 8000 1400 161130; BIC: DABAFIHH, viestiksi Lasten Pankki /Dikoni

pdf liite

Raamattu- ja lähetysristeily 9.5.2017