Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lähetystyö on esillä monissa seurakuntamme tilaisuuksissa. Seuraa internetsivujen pääsivua sekä alueiden omia sivuja!

Neuleita Venäjän Karjalaan ja Viroon

Jos haluat lahjoittaa villasukkia Karjalaan Inkerin kirkon ev. lut. seurakuntiin tai Viroon, onnistuu se Salosta Evankelisen Lähetysyhdistyksen (ELY) välityksellä. Kuljetus tapahtuu ELYn työntekijöiden toimesta. Karjalassa paikalliset seurakunnan työntekijät vievät sukkia tarvitseville ja niitä laitetaan myös joulupaketteihin. Virossa ELYn yhteistyökumppani on Tarton perhekeskus, jonka kautta sukat jaetaan eteenpäin.

Sukkien lisäksi lapaset ja pipot tulevat tarpeeseen. Kaikki koot, vauvasta vaariin, ovat tervetulleita sekä Karjalaan että Viroon.

Pussien päälle tulee selkeästi merkitä, halutaanko neuleet lahjoittaa Karjalaan vai Viroon.

Neuleita voi toimittaa lähetystoimistoon (Torikatu 6, A-rappu) tai kirkkoherranvirastoon (Torikatu 6) syksyn aikana. Salosta ne kulkeutuvat eteenpäin useammassa erässä.

Lasten turvakoti Dikonia Viipurissa laajennetaan Lasten Pankin tuella

Dikonia laajennetaan ja remontoidaan Suomen Lähetysseuran Lasten Pankin tuella. Samalla rakennetaan Dikonin piha-alueelle leikkikenttä, joka on avoin kaikille ympäristön lapsille. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 50 000 euroa.

Dikonissa asuu ympärivuorokautisesti 25 lasta. Tämän lisäksi päivätoimintaan osallistuu kymmenkunta lasta. Dikoni tukee myös perheitä, joista lapset turvakotiin tulevat. Sitä kautta lasten asemaa on pystytty auttamaan kestävämmin.

Turvakoti on auki ympäri vuorokauden. Siellä olevat ja käyvät lapset ovat 1,5–18-vuotiaita. Ongelmia lasten perhetaustoissa aiheuttavat esimerkiksi köyhyys, alkoholismi ja asunnottomuus. Lisäksi omat erityisongelmansa on siirtolaisperheillä, joista monet asuvat Viipurissa ilman virallisia dokumentteja.

Dikonin nykyisten tilojen vieressä, kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa, on kaupungin tyhjillään olevia huonokuntoisia huoneistoja. Kaupunki on luvannut ne Dikonin käyttöön kymmeneksi vuodeksi ilmaiseksi, jos Dikoni huolehtii itse remontoinnista. Näin tilanpuutteesta kärsivän turvakodin tilat kaksinkertaistuvat ja se voi tarjota suojaa useammalle lapselle.

Lasten turvakoti Dikoni on Salon seurakunnan nimikkokohde.

Voit tukea Dikonia lahjoittamalla Lasten Pankkiin

Lasten Pankki on Suomen Lähetysseuran rahasto, joka tukee lasten ja nuorten hyvinvointia sekä edistää lasten oikeuksien toteutumista.

Lahjoita: www.suomenlahetysseura.fi/lastenpankki tai  tilille IBAN: FI38 8000 1400 161130; BIC: DABAFIHH, viestiksi Lasten Pankki /Dikoni

Vuoden 2017 juhlia:

Lähetysjuhlat Turussa 19.–21.5.2017

Suomen Lähetysseura järjestää Valtakunnalliset Lähetysjuhlat ensi kesänä Turussa ensimmäistä kertaa yhdessä Kirkkopäivien kanssa.

Lähetysjuhlat on lähetyksen ystävien tuttu kohtaamispaikka kaikenlaisen muun ohjelman keskellä. Lähetysjuhlien tilaisuudet ovat maksuttomia.

Valtaosa ohjelmasta sijoittuu Logomoon, jossa esimerkiksi on lauantaina iltapäivällä luvassa Lähetysseuran taide- ja musiikkiryhmien 50-vuotisjuhlakavalkaadi.

Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2017.

Lähetysseuran vuosikokous pidetään lauantaina 20.5. klo 13–16.

Evankeliumijuhlat 30.6.-2.7.2017 Helsingissä

Helsingin jäähalissa.