Tekoja ja toimintaa

Tekoja ja toimintaa lähetyksen hyväksi

Adressit

Suomen Lähetysseuran surunvalitteluadresseja myydään kirkkoherranvirastossa, Torikatu 6, Salo.

Kahvilat

Kaffemuki

Lähetyskahvio Kaffemuki Salon kirkon päädyssä toimii vapaaehtoisvoimin syyskuusta toukokuuhun maanantaisin klo 13–15.30. Ohjelmaa on tarjolla klo 14.

Tulisitko emännäksi Kaffemukiin järjestämään kahvitarjoilun yksin tai jonkun parina? Pirkko Lönnqvist, p. 050 548 1060, kertoo mielellään lisää.

Kesäkahvio

Kesällä kahvitellaan kerran kuussa Kirkkokadun seurakuntatalossa.

Kitulan adventti- ja kesäkahvila

Kahvila on avoinna adventin aikaan ja keskikesällä lauantaisin Kitulan seurakuntakeskuksessa. Kahvilan tuotolla tuetaan nimikkolähetti Sari-Johanna Kuittilon työtä Israelissa.

Kauneimmat Joululaulut

Jo perinteeksi muodostuneet Kauneimmat Joululaulut kajahtavat eri puolilla Saloa. Tilaisuuksissa kerättävä kolehti tilitetään Suomen Lähetysseuran työn tukemiseen.

Kirpputori

Lähetyskirppis Halikossa on auki elokuusta kesäkuuhun lauantaisin. Kirpputorille voi tuoda puhdasta ja ehjää tavaraa myyntiin, tehdä edullisia löytöjä ja nauttia kahvista ja hyvästä seurasta.

Kummilapset & Lasten Pankki

Kummina voit tukea vähävaraisten lasten koulunkäyntiä kehitysmaissa usean lähetysjärjestön kautta. Kummitoimintaan voi tutustua näistä linkeistä:

Lasten Pankki on Suomen Lähetysseuran kummityön rahasto, joka täydentää kummiohjelmien antamaa apua. Lisätietoa tästä.

Langat

Lahjoita itsellesi tarpeettomat villalangat lähetystyölle. Vapaaehtoiset taikovat langoista tuotteita, jotka myydään lähetystyön hyväksi. Sukkia ja muita neuleita lahjoitetaan myös jaettavaksi tarvitseville nimikkolähettien välityksellä.

Lähetyspiirit

Lähetyspiireissä saat tietoa lähetystyöstä ja lähettien kuulumisista. Lähetystyön asialla ovat myös muutamat käsityöpiirit. Piirit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille, ja niissä voi käydä säännöllisesti tai silloin tällöin.

Halikon lähetyspiirit

Katso tästä!

Perniön lähetyspiiri

Joka toinen torstai klo 13 Perniön seurakuntatalossa.
Tiedustelut pastori Pirkko Koivunen 044 735 8622.

Anjala-Haukkalan lähetyspiiri

Kokoontuu kodeissa Salo-Uskelan alueella.

Lämmintä lähimmäiselle -käsityöpiiri

Piiri kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 18 Särkisalon seurakuntakodissa.

Piirissä kudotaan sukkia ja nuttuja Särkisalon nimikkolähetin Arja Koskisen työalueelle Latinalaiseen Amerikkaan. Arja toimittaa neuleet perille. Sukat lämmittävät esim. lapsityöläisiä Boliviassa.

Markkinat

Perniön Laurin markkinoilla elokuussa ja Salon syysmarkkinoilla syyskuussa myydään hernekeittoa ja pannukakkua lähetystyön hyväksi.

Merkkipäivälahja

Lisätietoa täältä.

Myyjäiset & talkoot

Myyjäisiin voi osallistua tulemalla talkoisiin tai lahjoittamalla elintarvikkeita tai valmiita tuotteita.

Myös markkinoilla ja muissa tapahtumissa tarvitaan talkoolaisia. Tehtäviä on monenlaisia, ja yhdessä tekeminen on mukavaa. Talkoista tiedotetaan muun muassa vapaaehtoistyön sivuilla.

Onnen lahja

Mitä lahjaksi ystävälle, sukulaiselle tai yhteistyökumppanille? Hyvä vaihtoehto on Suomen Lähetysseuran eettinen ja ekologinen Onnen lahja. Tutustu lahjavaihtoehtoihin tästä.

Postimerkit

Käytetyt postimerkit voi toimittaa Suomen Lähetysseuraan, joka huutokauppaa merkit ja käyttää saadut rahat lähetystyöhön. Postimerkkien lähettämiseen tarkoitettuja kuoria saa Kaffemukista ja lähetystoimistosta.

Rukous

Muista nimikkolähettejä ja -kohteitamme rukouksissasi.

Testamentti

Anna hyvän periytyä! Lisätietoa saa verkkosivulta Hyvä testamentti ja lähetysjärjestöistä.

Toivoa naisille

Medialähetys Sanansaattajien Toivoa naisille -työ kokoaa naiset ympäri maailman rukoilemaan toistensa puolesta. Yli 120 maassa käytettävään Toivoa naisille -rukouskalenteriin on koottu rukousaihe kuukauden jokaiselle päivälle. Suomen Toivoa naisille/Hanna-työ on osa kansainvälistä TWR Women of Hope -rukousliikettä. Täältä voit ladata kuukauden rukouskalenterin.

Sytytä kynttilä lähetyskynttelikköön kirkossa käydessäsi.

Tämä kynttelikkö on Kiskon kirkossa.

Tervetuloa Kaffemukiin, Salon kirkon sivusaliin joka maanantai klo 13-15.30. Ohjelmaa klo 14.

Talkoissa on mukavaa - ja tulostakin syntyy!!

Salon syysmarkkinoilla seurakunta myy hernesoppaa ja pannukakkua lähetystyön hyväksi.