Siirry suoraan sisältöön.
Ruokarukous
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Ruokarukouksen ihmeitä

Kun olin pieni, olin usein mummini kanssa samassa ruokapöydässä. Mummilla oli omituinen tapa. Kun ruoka kannettiin pöytään, minä ja perheeni hyökkäsimme surutta ruoan kimppuun, mutta mummi painoi päänsä pieneksi hetkeksi, kädet sylissä. Hetki oli lyhyt, aivan huomaamaton, ja heti sen jälkeen mummi poimi pöydältä haarukan ja veitsen ja liittyi meidän iloiseen ruokajoukkoomme.

En tiennyt, mistä oli kyse, enkä koskaan tullut kysyneeksi. Päättelin, että varmaankin mummi tuli aina surulliseksi juuri ennen ruokaa, ikävöi ehkä isoisää. Vasta paljon myöhemmin oivalsin, että mummi luki ruokarukouksen. Minkälaisen, sitä en tiedä. Niin lyhyt mummin hiljainen hetki oli, että siihen mahtui ehkä vain muutama sana.

Ruokarukous on kiitosta ja siunaamista. Kiitos siitä, että meillä on ruokaa. Kiitos siitä, että meillä on nämä rakkaat ihmiset, joiden kanssa syödä yhdessä. Ruokarukouksessa pyydetään siunausta Taivaan Isältä, että hän varjelisi meitä tänään ja tulevina päivinä. Ja että ruokaa riittäisi silloinkin.

Tuntuisiko hurjalta lausua ruokarukous omassa pöydässä? Amerikkalaisissa elokuvissa nähdään ruokarukouksia, jossa kaikki perheenjäsenet pitävät ruokapöydässä toisiaan käsistä kiinni ja käyttävät hienoja ja kauniita sanoja. Ruokarukous voi kuitenkin olla ihan minkälainen vain.

Laulaminen on ihana ja hauska tapa rukoilla. Tuttu ruokavirsi on Nyt silmäin alla Jeesuksen. Jos laulaminen ei ole meidän perheen juttu, Kotien rukouskirjassa on monta lyhyttä rukousta, esimerkiksi ”Siunaa Jeesus ruokamme, ole aina luonamme”. Vai olisiko ihan pelkkä ”kiitos Taivaan Isä” paras?

Monet muuten kertovat, että siunattu ruoka maistuu paremmalta. Ei muuta kuin kokeilemaan! Pieni kiitos, laulu tai rukousvärssy ennen ruokaa ja sitten vain pöydän antimista nauttimaan.

Make-pappi

 

Kuva ClipArt

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.