Retriitit

Retriitit

Retriitti on muutaman päivän – usein viikonlopun – mittainen vetäytyminen pois arjen rutiineista ja kiireestä. Se on paikka levähtää ja kuunnella itseään ja Jumalaa kaikessa rauhassa.

Retriittejä Naarilan leirikeskuksessa

Taideretriitti 12.–14.4.2019

Taideretriitissä kuuntelemme sisäisiä tuntojamme hiljaisuudessa maalaten, kirjoittaen ja luonnossa liikkuen. Mitään taiteellisia taitoja ei tarvita. Pääpaino on siinä, mitä Sinun ja Jumalan välillä tapahtuu. Koko viikonloppu toteutuu hiljaisuudessa eikä töitä tulkita tai jaeta muiden kanssa. Olet kokonaan itseäsi varten.

Viikonlopussa voit osallistua rukoushetkiin ja saunomiseen. Halutessasi sinulla on mahdollisuus keskustella ohjaajan kanssa. Palmusunnuntain viikonloppuna myös pääsiäisen tekstit voivat puhutella meitä.

Käytämme seurakunnan nestemäisiä peitevärejä ja  öljypastelliliituja. Jokainen tuo omat siveltimet ja paperin. Voit ottaa mukaasi myös oman päiväkirjan, johon voit kirjoittaa runoja, rukouksia tai ajatuksia siitä, mitä Sinulle tapahtuu hiljaisuudessa. Kenties löydät uusia oivalluksia elämääsi tai niitä, joita on unohtunut. Kaiken mitä teemme tai olemme hiljaisuudessa on tarkoitus olla voimaannuttavaa, eheyttävää.

Retriitin hinta

• työssä käyviltä 75 €
  • eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä 55 €
  • muilta kuin Salon seurakuntalaisilta 100 €

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 21.1.2019 alkaen:
Liisi Kärkkäinen 044 774 5266

Bibliodraamaretriitti 20.–22.9.2019

Tämä retriitti koostuu hiljaisuudesta ja eläytyvästä raamattutyöskentelystä, jossa draaman ja jakamisen aikana voi puhua. Bibliodraamatyöskentelyn ulkopuolella palataan hiljaisuuteen. Hiljaisuudessa voi kuulostella lisää, mitä minulle tapahtui työskentelyn aikana ja mihin se minua kutsuu.

Raamattutyöskentelyn menetelmiä ovat kuvat, maalaaminen, piirtäminen, musiikki, liike, draama ja jakaminen. Draamassa eläytymällä ei näytellä kenellekään toiselle vaan itselle, ja draamassa on lupa samaistua toisten rooleihin, jos ei halua itse ottaa Raamatun henkilöiden rooleja.

Retriittiin tulijalla ei tarvitse olla etukäteen kokemusta bibliodraamasta eikä tarvitse osata mitään erityistä. Jokainen saa osallistua omalla tavallaan ja mikä itselle on sillä hetkellä mahdollista. Bibliodraamasta sanotaan, että se ei ole terapiaa, mutta vaikutukset voivat olla terapeuttisia.

Retriitin hinta

• työssä käyviltä 75 €