Laitetaanpa tassut ristiin!

Laitetaanpa tassut ristiin!

Rukous on jokaisen lapsen etuoikeus. Rukous on jutustelua Jumalan kanssa, ikään kuin Jumalan ja ihmisen välinen puhelin. Se on sydämen puhetta Jumalan kanssa. Voimme rukoilla missä ja milloin vain, yksin tai yhdessä toisten kanssa.

Koti on paikka, jossa lapsi oppii parhaiten rukoilemalla yhdessä vanhempiensa kanssa. Lapsi oppii tarkkailemalla, osallistumalla, toistamalla ja matkimalla.

Lapsen rukous on usein minäkeskeinen ja selvä pyyntörukous. Jeesus on luvannut, että Jumala kuulee kaikki rukouksemme. Aina vastaus ei tule heti tai se ei ole sellainen kuin haluamme. Jumala tietää, mikä on meille parasta.

On hyvä muistaa, että Jumalan puoleen voi aina kääntyä, myös vaikeissa tilanteissa. Elämäniloista voi kiittää tai rukous voi olla pelkkä sanaton huokaus.

Rukoukseen ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Käsien ristiminen auttaa keskittymään rukoukseen. Joku lapsi on kertonut, että sormet ovat lomittain toistensa välissä ristissä niin kuin risti merkkinä. Yksi nuori on selittänyt käsien ristimisen, että siinä on rukoilija kahdestaan Jumalan kanssa käsi kädessä, toinen oma käsi ja toinen Jumalan.

Iltarukous

Minä lapsi pienoinen
aamuin illoin rukoilen.
Pienet kädet yhteen liitän
taivaan Isää aina kiitän.
Aamen. Lue lisää

Ruokarukouksen ihmeitä

”Siunaa Jeesus ruokamme, ole aina luonamme”. Lue lisää

Esirukous

Esirukous on toisten puolesta rukoilemista. Lue lisää

Rukous omin sanoin

Taivaan Isä kuulee pienen huokauksenkin. Lue lisää

Rukous on silta luokse Jumalan.
Rukous on polku luokse auttajan.
Rukous on lintu, joka lentää taivaaseen.
Rukous tuo rauhan sydämeen.

Kuva: Kirkon kuvapankki, Maria Manelius, Kirkon tiedotuskeskus

Teksti: Anna-Mari Kaskinen