Vihkiyö 18.8.18

Vihkiyö 18.8.18

Uskelan kirkossa klo 17–23

Uskelan kirkossa järjestetään jälleen vihkiyö, jossa hääparina voitte astella vihille ilman ennakkovarausta ja suuria valmisteluja.

Jos kuitenkin haluatte vihkimisen juuri tiettyyn kellonaikaan, voitte esittää toiveenne puhelimitse 044 774 5207 tai sähköpostitse **@**.

Kahden kesken tai isommalla joukolla

Kirkkoon voitte tulla kaksin tai ottaa mukaan koko suvun ja kaverit. Tarvittaessa kaksi todistajaa järjestyvät henkilökunnasta.

Pappi käy vihkimisen alussa kanssanne lyhyen vihkikeskustelun. Kanttorit tarjoilevat urkuparvelta häämarsseja, virsiä ja lauluja toiveidenne mukaan.

Etukäteisvalmisteluja

Ennen vihkimistä vaaditaan etukäteisvalmisteluja. Kirkollisesti vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Jos tämä ehto ei täyty, kannattaa ottaa pikaisesti yhteys kirkkoherranvirastoon.

Ennen vihkimistä teidän tulee teettää avioliiton esteiden tutkinta joko oman seurakuntanne kirkkoherranvirastossa tai maistraatissa. Tutkinta pitää hoitaa vähintään seitsemän päivää ennen vihkimistä, mieluiten jo muutamaa viikkoa aikaisemmin. Tutkinta on voimassa neljä kuukautta. Salon kirkkoherranvirastosta tutkintapaperit voidaan toimittaa suoraan Uskelan kirkkoon, muualla hoidetusta tutkinnasta teidän pitää tuoda todistus mukananne.

Siunausta jo solmitulle

Jos olette jo solmineet avioliiton siviiliviranomaisen edessä tai muun kuin ev.lut. kirkon käytännön mukaisesti, avioliittonne voidaan siunata. Tämäkin onnistuu vihkiyötapahtumassa. Tällöin teidän täytyy ottaa mukaanne todistus avioliittoon vihkimisestä.

Leppoisia häävalmisteluja!

Avioliittoon vihkiminen on aina suuri juhla, vaikka häätilaisuus voi olla yksinkertainen.

Kirkollinen vihkiminen on pyhä toimitus, jossa yhteiselle liitolle pyydetään Jumalan siunausta.