Halikon kirkon kattoremontti
Halikko Kiikala Kisko Kuusjoki Muurla Perniö Pertteli Salo-Uskela Suomusjärvi Särkisalo

Halikon kirkon kattoremontti

Halikon kirkon kivipaanukattoa
remontoitiin syyskuusta 2014
kesään 2015.

Remontin vaiheita voi tarkastella kuvagalleriasta, jossa on kuvia syyskuulta, lokakuulta, marraskuulta, joulukuulta, tammikuulta, helmikuulta,maaliskuulta, huhti-toukokuulta ja kesä-heinäkuulta.

-----------

Halikon kirkon kattoremontti pääsi vauhtiin syyskuun toisella viikolla 2014, kun telineiden pystytys alkoi. Telineiden valmistuttua koko kirkko huputettiin sateelta suojaan.

Vanhat kivipaanut irrotettiin, jotta päästiin uusimaan kattorakenteita, jotka olivat paljon ennalta arvioituakin huonommassa kunnossa. Vanhat paanut puhdistettiin ja kaikki käyttökelpoiset pantiin takaisin paikalleen. Niitä riitti suurimpaan osaan kattoa. Sakastin kattoa varten tilattiin uudet paanut Ruotsista.

Kattoremontin osalta työ valmistui heinäkuussa 2015. Loppukesällä remontti jatkui vielä julkisivukorjausten parissa.

Halikon kirkon kattoremontti oli mittava urakka. Katon 50.000 satavuotiasta kivipaanua irrotettiin, puhdistettiin ja pantiin takaisin paikoilleen. Kirkko oli koko talvikauden järeiden telineiden ja valkoisten sääsuojien peitossa.