Salon seurakunnan työelämätyö

Työelämän ja työyhteisöjen kehittämiskeskus

Rummunlyöjänkatu 5, 4. krs
24100 Salo

Avoinna sopimuksen mukaan (ma-pe)
puh. 044 727 8604

Salon keskustassa toimiva Työelämän ja työyhteisöjen kehittämiskeskuksen palvelut ovat osa kirkon perustehtävää ja kirkon yhteiskunnallista työtä Salossa työskenteleville. Seurakunnan työyhteisökehittäjä toimii sekä Salon seurakunnan sisäisenä henkilöstökonsulttina että on käytettävissä kaikille Salon alueen asukkaille ja työyhteisöille.

Keskus tarjoaa ammatillista apua ja tukea työelämän ja työyhteisöjen kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Tavoitteena on tukea Salossa työtä tekevien jatkuvaa oppimista ja kehittymistä, jaksamista työpaikalla ja ihmissuhdeverkostossa sekä elämän eri haastavissa tilanteissa. Lyhyesti ilmaistuna, tavoitteena on tukea vastuullista elämäntapaa työpaikoilla.

Maksuttomat palvelut ovat vastinetta Salon seurakuntalaisten jäsenmaksuille eli kirkollisveroille ja salolaisten yritysten maksamille yhteisöveroille, joista osa ohjataan myös Salon seurakunnalle.

Kohti hyvää ja toimivaa työyhteisöä

Kehittämistarpeita voi olla monenlaisia, taustalla eivät suinkaan aina ole erilaiset työelämän ristiriidat. Usein koetaan, että työpaikka polkee paikallaan, halutaan kehittyä työyhteisönä tai kaivataan uusia ideoita. Voi olla että jokin keskeinen työntekoon liittyvä prosessi kaipaa tehostamista. Myös näissä asioissa ulkopuolinen apu voi olla tarpeen.

Ristiriitatilanteiden ilmeneminen aika ajoin työyhteisöissä ei kuitenkaan ole harvinaista. Ongelmat ja ristiriidat kuuluvat työelämän arkeen. On tärkeää, että työyhteisöissä opitaan keinoja ongelmien ja ristiriitojen ratkaisemiseksi, niin ettei vakavia ristiriitoja synny. Aina eivät opitut keinotkaan riitä, vaan tarvitaan ulkopuolista apua ja asiantuntemusta. Avun pyytämistä ei kannata turhaan siirtää tuonnemmaksi. Silloin ongelman ratkaisu on joka tapauksessa edessä, usein nykytilannetta pahempana.

Kehittämiskeskuksen palvelujen avulla työyhteisö, esimiehet ja työntekijät voivat saada uusia eväitä selvitä työn vaatimusten ristiaallokossa. Työelämän ja työyhteisöjen kehittämiskeskus nähdään seurakunnassa osana henkistä työsuojelua ja kristillistä elämänkatsomusta, jonka mukaan tulee tukea ihmisiä siellä missä he tekevät työtä arjen keskellä. Kaikki seurakunnan tarjoama apu on koulutettujen ammattilaisten antamaa ja luottamuksellista.

Työyhteisökehittäjänä olen kumppani kaikille niille, jotka haluavat kehittää omaa työtään.

Viereisestä Työelämä -palkista saat lisätietoja eri palveluista. Pienen historiikin kirkon työpaikkatyöstä löydät myös. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.