Työelämän ja työyhteisöjen kehittämiskeskus

KIRKON YHTEISKUNTATYÖ TYÖELÄMÄSSÄ OLEVILLE

Osoite:

Rummunlyöjänkatu 5, 4. krs.
Avoinna sopimuksen mukaan (ma-pe)
24100 Salo
puh. 044 727 8604

Salon keskustassa toimiva Työelämän ja työyhteisöjen kehittämiskeskuksen palvelut ovat osa kirkon yhteiskunnallista työtä työelämässä oleville. Se tarjoaa Salossa asuville ammatillista apua ja tukea työelämän ja työyhteisöjen kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Näin seurakunta voi olla mukana ylläpitämässä seurakuntalaisten työkykyä tukemalla niitä yksilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä, joiden työelämässä on kehittämistarpeita.

Palvelut ovat vastinetta Salon seurakuntalaisten jäsenmaksuille l. kirkollisveroille ja salolaisten yritysten maksamille yhteisöveroille. Palvelut ovat maksuttomia Salon alueella toimiville työyhteisöille ja alueen asukkaille.

Kohti hyvää ja toimivaa työyhteisöä

Kehittämistarpeita voi olla monelaisia. Taustalla eivät suinkaan aina ole erilaiset työelämän ristiriidat. Usein koetaan, että työpaikka polkee paikallaan, halutaan kehittyä työyhteisönä tai kaivataan uusia ideoita. Voi olla että jokin keskeinen työntekoon liittyvä prosessi kaipaa tehostamista. Myös näissä asioissa ulkopuolinen apu voi olla tarpeen.

Ristiriitatilanteiden ilmeneminen aika ajoin työyhteisöissä ei kuitenkaan ole harvinaista. Ongelmat ja ristiriidat kuuluvat työelämän arkeen. On tärkeää, että työyhteisöissä opitaan keinoja ongelmien ja ristiriitojen ratkaisemiseksi, niin ettei vakavia ristiriitoja synny. Aina eivät opitut keinotkaan riitä, vaan tarvitaan ulkopuolista apua ja asiantuntemusta. Avun pyytämistä ei kannata turhaan siirtää tuonnemmaksi. Silloin ongelman ratkaisu on joka tapauksessa edessä, usein nykytilannetta pahempana.

Seurakunnan työelämän ja työyhteisöjen kehittämiskeskusta johtaa TM Ari Oinas. Ole häneen yhteydessä ja kerro työyhteisön kehittämistarpeista. Ari on koulutukseltaan työnohjaaja, työyhteisökonsultti, johdon coach ja prosessikonsultti (Turun yliopisto). Hänellä on myös laaja johtamiskoulutus sekä kokemus esimies- ja johtamistyöstä niin liike-elämässä kuin kirkon tehtävissä.

Kehittämiskeskuksen palvelujen avulla työyhteisö, esimiehet ja työntekijät voivat saada uusia eväitä selvitä työn vaatimusten ristiaallokossa. Työelämän ja työyhteisöjen kehittämiskeskus nähdään seurakunnassa osana henkistä työsuojelua ja kristillistä elämänkatsomusta, jonka mukaan tulee tukea ihmisiä siellä missä he tekevät työtä arjen keskellä. Kaikki seurakunnan tarjoama apu on koulutettujen ammattilaisten antamaa ja luottamuksellista.

Viereisestä Työelämä -palkista saat lisätietoja eri palveluista. Pienen historiikin kirkon työpaikkatyöstä löydät täältä. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.