Helluntai

Helluntai

Ilmapalloja voi puhallella milloin vain. Mutta vuodessa on erityisesti yksi päivä, jolloin tuntuu siltä, että elämä on keveää ja ihanaa. Se on syntymäpäivä.

Syntymäpäivä on iloinen asia ja sitä kannattaa juhlia. Se muistuttaa, miten tärkeitä olemme. Ja miten ihana asia elämä on.

Myös kirkolla on syntymäpäivä. Kirkon syntymäpäivää kutsutaan helluntaiksi.

Helluntaina Jeesuksen ystäville tapahtui jotakin tärkeää. Ennen helluntaita he olivat yksinäisiä ja pelokkaita. Helluntaina Jumala antoi heille Pyhän hengen, rohkeuden, toivon ja rakkauden hengen.

Silloin he ymmärsivät, että Jumala ei ole poissa, vaan elää heissä ja heidän keskellään. He saivat rohkeuden lähteä kertomaan muille Jeesuksesta ja hänen rakkaudestaan.

Silloin syntyi kirkko. Kirkko muodostuu ihmisistä, joissa Jumalan Henki asuu, siis meistä kaikista.

Teksti: Aulikki Mäkinen ja Eero Jokela: Salaisuuslaatikko - Toiminnallisia hartauksia kirkkovuoteen