Pulisevat patalaput

Pulisevat patalaput

Salon seurakunnan lasten musiikkiin keskittynyt kokoonpano sai alkunsa vuonna 2012, kun seurakunnan lapsityöltä tuli pyyntö järjestää konsertti keskustan alueen esikouluikäisille lapsille.

Alusta alkaen ryhmän ideana oli luoda konserteista lapsilähtöinen ja toiminnallinen sekä juonellinen kokonaisuus. Salon seurakunnan monipuolisista työntekijöistä saatiinkin räväkkä ja muuntautumiskykyinen tiimi hoitamaan koko konsertin suunnittelu ja toteutus. Päävastuu konserttien toteutuksista on kuulunut Pirjo Lahdelle ja Simone Koivistolle. Konserttien käsikirjoitus on ollut Simonen päätehtävä, Pirjo on valinnut aiheen ja musiikit. Konsertin varsinainen musiikillinen toteutus on luotu yhdessä koko tiimin kanssa.

Pulisevat patalaput tiimiin kuuluvat Simone ”Simppa” Koivisto, Pirjo Lahti, Kaisa Suutela-Kuisma, Maria Rainio-Alaranta ja Maria Sirèn. Mukana ovat myös olleet Sanna Räisänen ja Johannes Alaranta sekä teknisenä apuna Jari Parviainen.

Pulisevien patalappujen konsertit ovat kiertäneet kaikilla Salon alueilla ja konsertoineet yhteensä tuhansille esi- ja alakouluikäisille lapsille. Konserteissa on koettu yhdessä lasten kanssa niin hassuja kuin hieman jänniäkin tilanteita Patalappujen koheltaessa ympäri lavaa.

Pulisevien patalappujen ensimmäisellä kiertueella pohdittiin yhdessä lasten kanssa, millainen on kiva kaveri. Toisella kiertueella seikkailtiin viidakossa etsien leijonaa ja samalla miettien erilaisuutta ja kiusaamista. Kiertue jatkunee tulevaisuudessa kohti uusia seikkailuja. Se, mihin Pulisevat patalaput seuraavaksi matkaavat, on vielä arvoitus :)