Joulukonsertteja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Joulukonsertteja

Konsertteihin on vapaa pääsy,
ellei toisin mainita.

Käsiohjelman ostolla voi tukea konserttien
järjestämistä ja hyväntekeväisyyttä.

Matkalla jouluun

Su 1.12. klo 16 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Konsertin toteuttavat Perniön lukion toisen vuoden opiskelijat. Ohjelmassa on musiikkia Ellinoorasta perinteisiin joululauluihin. Konsertissa kuullaan Ainoa, Saaraa, Alinaa, Kaisaa ja Saaraa. Konsertin väliajalla maksullinen kahvio. Rahat menevät Barcelonan luokkaretken toteuttamiseen.

Ohjelma 10 €.

Leticia-kuoron joulukonsertti

Ti 3.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Kuorojen joulu

Ke 4.12. klo 18 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Jo perinteiseksi muodostunut perniöläisten kuorojen yhteinen joulukonsertti kerää tänäkin vuonna kymmenittäin eri-ikäisiä kuorolaulun harrastajia Perniön kirkon holvien alle. Tule sinäkin kuuntelemaan, miten laulu kajahtaa hämärtyvässä joulukuun illassa. Saat myös osallistua yhteiseen laulamiseen.

Mukana ovat Laulusiskot, Laurin lapset, Leticia, Nuorisokuoro, Perniön Laulukuoro ja Perniön mieskuoro.

Vapaa pääsy.

Tarja Turunen – Yhdessä jouluna

Ke 4.12. klo 19 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Tarja Turunen oli maailmankuulun Nightwish-yhtyeen solisti 1996–2005 ja on sen jälkeen esiintynyt sooloartistina. Joulukonserttikiertueella Suomen kirkoissa Tarja Turusta säestää sellistin, kosketinsoittajan ja kitaristin muodostama akustinen trio.

Konsertissa kuullaan mm. Jouluyö, juhlayö, Walking in the Air, Sylvian joululaulu, Sydämeeni joulun teen ja Have Yourself a Merry Little Xmas, kaikki uusina sovituksina.

Maksullinen! Liput Ticketmaster 39,90 €

Netta Skog - Christmas Time II

La 7.12. klo 18 Perttelin kirkossa, Kaivolantie 150

Digihaitarin maailmanmestari Netta Skogin viime vuonna alkunsa saaneen Christmas Time -joulukiertueen toisessa osassa kuullaan tuttuja ja tuntemattomiakin joululauluja digiharmonikalla ja laululla säestettynä. Netta Skog on tehnyt itse sovitukset digiharmonikalle ja laululle. Tervetuloa kokemaan erilainen joulutunnelma ihanien joululaulujen parissa!

Ohjelma 10 €.

Elvis Presleyn joulu –
Christmas with Elvis Presley Songs

La 7.12. klo 18.30 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Elvis Presleyn esittämään joulumusiikkiin perustuvan konsertin ohjelmistossa korostuu Elviksen mieltymys hengelliseen gospelmusiikkiin. Konsertissa kuullaan Elviksen kauneimpia joululauluja ja hartaita balladeja. Laulut esittää arvostettu yhdysvaltalainen Elviksen tributoija Victor Trevino, jota säestävät pianisti ja kitaristi.

Maksullinen! Liput ennakkoon Lippu.fi 25 € ja ovelta 30 €.

Henri Jussila & Isiemme Pojat

Su 8.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Konsertissa joulumusiikkia esittävät bassobaritoni Henri Jussila & trio Isiemme Pojat, jonka muodostavat harmonikkataiteilija Tarvo Kantola, sellisti/pianisti Aki Yrjä ja lyömäsoittaja Aleksi Putkinen, kaikki nuoria ammattimuusikkoja.

Laulusolistin syvä ja puhutteleva ääni yhdistettynä soitinyhtyeen raikkaaseen ja monipuoliseen sointiin takaa yleisölle koskettavan kuunteluelämyksen niin herkkien klassikoiden kuin hieman viihteellisempienkin joululaulujen parissa.

Ohjelma 15 €.

Joululauluni sinulle –
suomalaisen musiikin konsertti

Su 8.12. klo 18 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Suomalaisen musiikin päivänä Perniön Pyhän Laurin kirkossa kuullaan suomalaista joulumusiikkia eri laulajien esittämänä. 
Kyseessä on jouluinen versio Laulan lauluni sinulle -konsertista.

Vapaa pääsy.

Uskelan koulun Lucia-konsertit

To 12.12. Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Konsertti klo 9.30 koulun oppilaille ja klo 18 muulle yleisölle.

Uskelan koulun musiikkikylpy- ja musiikkiluokkien perinteinen Lucia-konsertti. Luvassa jotain uutta, osin vanhaa. Viidesluokkalaisten Lucia-kulkue. Kaikkiaan yli 120 musiikkikylpyläisen tai musiikkiluokkalaisen laulua ja soittoa.

Ohjelma 10 € ovelta (mielellään tasaraha) tai ennakkoon lippuautomaatti.fi/samut. Ennakkomyynti avautuu 12.11.

Joulun tarina

To 12.12. klo 19 Vaskion kirkossa, Puutaivaantie 21

Ma 16.12. klo 19 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Lauluyhtye Valo Koskelta tarjoaa kuulijoilleen tunnelmallisen joulun tarinan. Taiteellisena johtajana ja säestäjänä toimii Hannu Ilola. 

Ohjelma 10 €.

Jumala kuiskaa joulun

La 14.12. klo 18 Kiskon kirkossa, Kirkonkyläntie 31

Jyrki Korhonen, basso, Maria Kettunen, mezzosopraano, ja Hannu-Pekka Heikkilä esittävät perinteisiä ja tunnelmallisia joululauluja sekä uudempia joulunajan helmiä. Mukana on raikkaita sovituksia ja hetken improvisaatioita.

Maria Kettunen aloitti laulajauransa Sibelius-Akatemiassa Anita Välkin oppilaana. Hän on opiskellut laulua myös Irene Lenskyn, Ingrid Hauboldin, Ingrid Bjonerin ja Irina Gavrilovicin johdolla. 
Maria Kettunen on kuulunut Aachenin oopperan solistikuntaan ja vieraillut monissa eurooppalaisissa oopperataloissa. Vuodesta 2001 hän on vieraillut Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla.

Jyrki Korhonen opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1988–92 Jorma Elorinteen ja Tom Krausen oppilaana. Vuosina 199293 hän jatkoi opiskelua Zürichin kansainvälisessä oopperastudiossa, jonka jälkeen hän oli kiinnitettynä 19922000 Wiesbadenin ja Darmstadtin oopperoihin. Vuosina 19972001 Korhonen lauloi Bayreuthin musiikkijuhlilla. Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan hänet kiinnitettiin syksyllä 2001. Korhonen on vieraillut suurissa oopperataloissa mm. Pietarissa, Lontoossa, Milanossa, Madridissa, Tokiossa, Wienissä, Munchenissä, Pariisissa, Kööpenhaminassa, Kölnissä, Strasbourgissa, Roomassa, Hannoverissa ja Madridissa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla.

Hannu-Pekka Heikkilä on valmistunut Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta musiikin maisteriksi pääaineenaan musiikinjohto. Hän on lisäksi valmistunut AMK-puolelta musiikkioppilaitoksen opettajaksi instrumenttinaan sello.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Syttyy tähdet tuhannet

La 14.12. klo 19 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Jesse Kaikuranta, laulu
Peter Engberg, kitara

Konsertissa kuullaan mm. Maa on niin kaunis, Tuikkikaa oi joulun tähtöset ja "Walking in the air".

Maksullinen! Liput ennakkoon Tiketistä 22,50 €, ovelta 25 €.

Tule joulu kultainen

Su 15.12. klo 15 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Milana Misic ja Hannu Lehtonen.

Maksullinen! Liput alk. 25 € Ticketmaster ja lippu.fi.

Antti Ketosen konsertti

Ma 16.12. klo 18.30 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Konserteissa kuullaan kappaleita Ketosen vuonna 2015 julkaistulta joulualbumilta, artistin omia suosikkijoululauluja sekä aivan uusia kappaleita. Yksi uusista kappaleista tulee olemaan mukana Ylen Anna laulu lahjaksi -konsertissa, mutta luvassa on myös Antin omiin joulumuistoihin pohjautuvia lauluja.

Antti Ketosen kanssa konsertissa esiintyy myös seurakunnan lapsikuoro Crescendo Kiskosta.

Maksullinen! Liput ennakkoon lippu.fi 34,50 € ja ovelta 39,50 €.

LähiTapiolan joulukonsertti

Ti 17.12. klo 19 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

LähiTapiola Etelän tarjoamassa ilmaisessa konsertissa on solistina Roope Pelo.

Musiikkiopiston joulukonsertti

Ke 18.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Salon musiikkiopiston oppilaat esiintyvät.

Vapaa pääsy.

Joululauluin sydän hiljentyy

Ke 18.12. klo 18 Kiikalan kirkossa, Kirkkotie 1

Kiikalan ja Suomusjärven kirkkokuorojen joululaulajaiset; myös yhteislauluja.

Vapaa pääsy.

Joel Hallikainen: Joulun kosketus

Ke 18.12. klo 19 Perttelin kirkossa, Kaivolantie 150

35-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävää Joel Hallikaista ei paljon tarvitse suomalaiselle yleisölle esitellä. Ahkerasti konsertoivalle taiteilijalle joulukonsertit ovat vuoden odotettu kohokohta, jossa joulun sanoma ja perinteet tulevat lähelle kuulijaa.

Perttelin konsertissa kuullaan ikivihreää ja uudempaa tuotantoa, mm. Oi Jouluyö, Varpunen jouluaamuna, Pieni odottaja, Sylvian joululaulu, Ave Maria, Joulurauhaa ja Taivas sylissäni sekä Finlandia-hymni, sen ensimmäisellä, vähemmän tunnetulla Yrjö Sjöblomin sanoituksella vuodelta 1919.

”Odotan joulukonsertteja ja niiden herkkää tunnelmaa, jossa saan virittää kuulijan joulun juhlaan ja avata sydämiä joulun sanomalle."

Ohjelma 10 €.

Musiikkiopiston laulajien joulukonsertti

To 19.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Salon musiikkiopiston laulajien konsertissa kuullaan monipuolisia jouluisia lauluja sooloina, duettoina, triona, kvartettina ja kuorona.
Kuoro laulaa a cappellana eli ilman säestystä mm. ranskalaisen joululaulun Heinillä härkien, jonka sovituksesta vastaa Erkki Sipilä.
Sooloina kuullaan mm. Kotilaisen Varpunen jouluaamuna, Schubertin Ave Maria, Ahosen Joulurukous ja Häggqvistin Taivas sylissäni.

Laulajien opettaja on Maarita Luojus ja pianistina Leena Tammisto.

Vapaa pääsy.

Enkelparven tie

La 21.12. klo 18 Kuusjoen kirkossa, Ylikulmantie 234

Jaakko Löytty & Selloduo Varonen.

Mielenkiintoinen konserttielämys on luvassa, kun gospel ja akustinen konserttimusiikki yhdistävät voimansa. Jaakko Löytty ja Selloduo Varonen aloittivat yhteistyönsä kolmisen vuotta sitten. Enkelparven tie -konserttikokonaisuus on jo heidän kolmas yhteistyöprojektinsa.

Konsertissa kuullaan Jaakko Löyttyä kitaroineen sekä sellistejä Anna-Maaria ja Olli Varosta, jotka ovat konsertoineet selloduona kohta 20 vuotta. Ohjelmistossa on Löytyn uusia joululauluja sekä uusia sovituksia vanhoista tutuista kappaleista. Kolmikon yhteisesitysten lisäksi kuullaan myös Anna-Maarian sovituksia tutuista joululauluista selloduolle sekä joulun aikaan sopivia klassisia säveliä; esimerkiksi Franz Schubertin Ave Maria.

Jaakko Löytyn ja Selloduo Varosen hedelmällinen yhteistyö on yhdistänyt gospelmusiikin ja akustisin selloin esitetyn konserttimusiikin – näin on tuotu jotakin uutta suomalaiseen konserttikenttään. Lukuisten konserttien lisäksi kolmikolta ilmestyi vuonna 2018 myös levy ”Yhteistä tietä”, jonka Herättäjäyhdistys julkaisi. Tammikuussa 2019 Löytyn ja Varosten yhteinen tie vei Senegaliin asti. Musiikillisen kulttuurisillan lisäksi Löytty ja Varoset ovat omalta osaltaan tukeneet myös luterilaisen kirkon rakennushanketta Fatickin kaupunkiin Senegalissa.

Ohjelma 10 €.

Halikon joulu

La 21.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Halikon musiikkiyhdistyksen järjestämässä joulukonsertissa ovat solisteina mm. Roope Pelo, Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen. Säestyksistä vastaa Leena Kiisken johtama Jouluyhtye.

Joulu joka päivä

La 28.12. klo 18 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Christianus-kuoro esittää perinteisten joululaulujen lisäksi J. S. Bachin kantaatin nro 68, joka pohjautuu Johanneksen evankeliumin jakeisiin 3:16–18 eli ns. pienoisevankeliumiin. Kantaatin sopraanoaarian laulaa Henna-Riikka Rajaniemi ja bassoaarian kuoroa johtava Arto Tinell.

Joululauluissa solisteilla ja duolla Flika Framil on myös osuutensa. Säestysryhmässä soittavat Angela Saarinen, piano, Iina-Sofia Tinell, sello, ja Hans Tinell, kontrabasso.

Ohjelma 10 €. 

Sydäntalvi

Su 29.12. klo 18 Suomusjärven kirkossa, Karjalohjantie 161

Sanni Orasmaan konsertissa kuullaan säveliä joulusta uuteen vuoteen, yksin ja yhdessä laulettuna.

Suomusjärveläinen laulaja Sanni Orasmaa on koonnut vuosisadan vaihteen runoutta säveliksi. Konsertin ohjelmassa on tuttuja ja tuntemattomampia tekstejä joulun ja talven hetkiin. 

Vapaa pääsy.

Vielä kerran joululaulut

Ma (loppiaisena) 6.1. Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Perniökulttuurisäätiön konsertti, esiintyjinä Jorma Hynninen ja Tapio Tiitu

Maksullinen! Liput 20 €

Hoiturit-kuoron konsertti

Ma (loppiaisena) 6.1. klo 18 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

 

 


Lippu vai ohjelma?
Maksullisesti vai maksutta?

Kuuteen tämänvuotisista joulukonserteista myydään lippuja, muihin on vapaa pääsy ja ohjelman ostaminen vapaaehtoista.

Lippujen myynti on luvallista silloin, kun kirkko on vuokrattu konsertin järjestäjälle. Vuokraaminen on ollut mahdollista vuoden 2017 alusta lähtien. Mahdollisuus annettiin, koska kaikki konsertoijat eivät uskalla lähteä konserttia järjestämään, jos tulopuoli jää vapaaehtoisen ohjelmamyynnin varaan.

 

Tarja Turunen Halikon kirkossa

4.12. klo 19

Netta Skog Perttelin kirkossa

7.12. klo 18

 

Henri Jussila ja trio Isiemme Pojat Halikon kirkossa 8.12. klo 18

Lauluyhtye Valo Vaskion kirkossa 12.12. klo 19 ja Salon kirkossa 16.12. klo 19