Joulukonsertteja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Konsertteja adventista loppiaiseen

Konsertteihin on vapaa pääsy,
ellei toisin mainita.

Käsiohjelman ostolla voi tukea konserttien
järjestämistä ja hyväntekeväisyyttä.

Musiikkiopiston laulajat

To 7.12. klo 19 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Konsertissa luodaan joulutunnelmaa sekä perinteisillä että uudemmilla joululauluilla. Ohjelmistoon kuuluvat mm. Sulho Rannan Taas kaikki kauniit muistot, Karl Collanin Sylvian joululaulu, Petri Laaksosen Lumivalkeaa ja Pekka Simojoen Tulkoon joulu.

Muutaman laulun laulajat esittävät kuorona ilman säestystä, muutamissa taas säestystä värittävät viulisti ja huilisti. Pianosäestyksistä vastaa Leena Tammisto, ja laulajien opettaja on Maarita Luojus.

Elvis – Aloha From Christmas

La 9.12. klo 18 Kiskon kirkossa, Kirkonkyläntie 31

Ohjelmassa Elvis Presleyn levyttämiä joululauluja – hartaita ja vauhdikkaita. Esiintyjinä ovat Pekka "Kyde" Kytösaho ja Aloha from Salo -orkesteri.
 
Suomeakin kiertäneen orkesterin solistina Elviksen kappaleet tulkitsee yli 20 vuoden kokemuksella Pekka "Kyde" Kytösaho.

Aloha from Salo -orkesterin soittajista osa toimii musiikin ammattilaisena. Lavalla on jäseniä mm. Kabinettiorkesterista, ja taustalaulut hoituvat maankuulun "Virtuoson" Roope Pelon johdolla. Soolokitarassa on Salon parhaaksi kitaristiksikin tituleerattu Hannu "Vito" Laurinen.

Vapaa pääsy, ohjelma 15 €.

Salon kanttorit

La 9.12. klo 18 Perttelin kirkossa, Kaivolantie 150

Kanttorit esiintyvät joulukonsertissaan koko kuorona, kvartettina, duettoina ja sooloina. Konsertissa kuullaan myös, miten Hiljaa hiljaa joulunkellot kajahtaa seurakunnan uusilla chimes-kelloilla.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Anna Sirkiä & Aki Yrjä

Su 10.12. klo 18 Muurlan kirkossa, Muurlantie 347

Anna Sirkiä, laulu
Aki Yrjä, piano

Perinteisiä joululauluja, mm. Sibeliuksen viisi joululaulua, Sylvian joululaulu, Maria Wiegenlied, Oi jouluyö ja Mökit nukkuu lumiset.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Lähi-Tapiolan joulukonsertti

To 14.12. klo 19 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Lähi-Tapiola tarjoaa jo perinteiseen tapaan salolaisille hienon joulukonsertin. Tänä vuonna esiintyjänä ovat Saara Rauvala, sopraano, ja Pete Vuorio, urut ja piano. 

Saara Rauvala on kotoisin Halikosta ja opiskelee Tukholman Oopperakorkeakoulussa, josta hän valmistuu keväällä 2018.

Vapaa pääsy ja ilmainen ohjelma.

Kuplivaa jouluiloa

La 16.12. klo 17 Muurlan kirkossa, Muurlantie 347

Lauluyhtye Kupliva Ilo

Kupliva Ilo on kahdeksan hengen lauluyhtye, joka on esiintynyt monenlaisissa juhlatilaisuuksissa, konserteissa ja musiikkifestivaaleilla. Tänä vuonna yhtye otti osaa Riva del Gardan yhtyelaulukilpailuihin ja sai sieltä hopeisen diplomin.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Turun yliopiston kuoro

La 16.12. klo 17 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Taas kaikki kauniit muistot

Su 17.12. klo 18 Kiskon kirkossa, Kirkonkyläntie 31

Anu Hälvä, laulu
Jouni Somero, piano ja urut

Laulaja-näyttelijä Anu Hälvä ja pianotaiteilija Jouni Somero ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 1994, ja heillä on takanaan yli 300 konserttia eri puolilla Suomea.

Kiskossa kuullaan monia perinteisiä joululauluja, kuten Sylvian joululaulu, En etsi valtaa loistoa, Varpunen jouluaamuna ja Adamin Oi Jouluyö sekä pianotaiteilija Jouni Someron upea tulkinta Jean Sibeliuksen Finlandiasta. Mukana on myös uudempia joulusävelmiä. Konsertissa ei käytetä äänentoistoa.

Anu Hälvä on Sibelius-Akatemiasta valmistunut oopperalaulaja, musiikin maisteri ja laulun diplomiopettaja. Hänet tunnetaan myös näyttelijäntyöstään.

Jouni Somero on Suomen monipuolisimpia konserttipianisteja. Hän on soittanut yli 2700 konserttia eri puolilla maailmaa. Hän on myös eniten levyttänyt suomalainen pianisti.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Syttyy valot tuhannet

Ma 18.12. klo 19 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Diandran ja Teemu Roivaisen konsertissa kuullaan perinteisiä joululauluja, muutama uudempi laulu, jouluisia musiikkiyllätyksiä ja kauniita duettoja.

Lipunmyynti, ei vapaata pääsyä.

Uskelan koulu

Ti 19.12. klo 18 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Konsertin aloittaa perinteinen viidesluokkalaisten Lucia-kulkue. Ohjelmisto koostuu tänä vuonna suomalaisista joululauluista 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Ohjelmasta vastaavat 1. ja 2. luokan musakylpyläiset sekä 3.–6. luokan painotetun musiikin opetuksen oppilaat.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Minun jouluni – Antti Ketonen

Ke 20.12. klo 19 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Neljänsuora-yhtyeen laulajana tunnetuksi tullut Antti Ketonen esiintyy joulukonserteissaan Petri Somerin yhtyeen säestämänä. Ohjelmassa on uudelleen sovitettuja versioita joulun klassikoista sekä Antin pari vuotta sitten ilmestyneen joulualbumin kappaleita.

Lipunmyynti, ei vapaata sisäänpääsyä.

Kuorojen joulu

Ke 20.12. klo 18 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Sinivalkoinen joulu

To 21.12. klo 19 Kuusjoen kirkossa, Ylikulmantie 234

Lauluyhtye Valo on Koskella tammikuussa 2015 toimintansa aloittanut kuoro. Joulukonserttiin on koottu suomalaisia joululauluja Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Kuorossa laulavat sopraanot Minna-Mari Boman, Johanna Heikkilä, Annemari Kiekara ja Erja Nuotila sekä altot Johanna Havikallio, Essi Kalenius ja Hanna Kanasuo. Kuoron taiteellinen johtaja ja säestäjä on diplomiurkuri Hannu Ilola.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Elvis – Aloha From Christmas

Elvis-aiheinen joulukonsertti
pe 22.12. klo 19 Uskelan kirkossa

Ohjelmassa Elvis Presleyn levyttämiä joululauluja – hartaita ja vauhdikkaita. Esiintyjinä ovat Pekka "Kyde" Kytösaho ja Aloha from Salo -orkesteri.

Suomeakin kiertäneen orkesterin solistina Elviksen kappaleet tulkitsee yli 20 vuoden kokemuksella Pekka "Kyde" Kytösaho.

Aloha from Salo -orkesterin soittajista osa toimii musiikin ammattilaisena. Lavalla on jäseniä mm. Kabinettiorkesterista, ja taustalaulut hoituvat maankuulun "Virtuoson" Roope Pelon johdolla. Soolokitarassa on Salon parhaaksi kitaristiksikin tituleerattu Hannu "Vito" Laurinen.

Vapaa pääsy, ohjelma 15 €.

GospelSalo

Tapaninpäivänä 26.12. klo 18
Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

GospelSalo esittää jouluisia lauluja suomeksi ja englanniksi bändin säestyksellä. 

GospelSalo on hengelliseen keveyeen musiikkiin erikoistunut kuoro, jonka ohjelmistossa on paljon amerikkalaisia spirituaaleja ja suomigospelia. Kuoro kävi vuosi sitten esiintymismatkalla Virossa ja viime kesänä Unkarissa. Kuoroa johtaa kanttori Kaisa Suutela-Kuisma.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Terve, oi joulu

To 28.12. klo 19 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Christianus-kuoro on tavannut pitää joulukonserttinsa joulun välipäivinä ja niin nytkin. Joulun sanoma on niin suuri ja ehtymätön, että sen julistamiseen ei joulunaika tahdo riittää, tuumailee kuoroa johtava Arto Tinell. Christianus-kuoro on löytänyt oman paikkansa tähän tehtävään.

Konsertin ohjelmassa kuorolla on muutamia uusia sovituksia tunnetuista joululauluista sekä menneiltä vuosilta lauluja, joista on ollut vaikea luopua, kuten Siukosen Joulun odotuksessa ja Adamin Oi jouluyö. Sooloja ja yksinlauluja kuullaan myös. Laulujen lomassa Pekka Ruokomäki lukee lyhyitä ennustuksia Jeesuksen syntymästä Vanhasta Testamentista ja vastaavasti Pekka Ahonen Uudesta Testamentista. Kuoroa säestää pianisti Angela Saarinen.

Vapaa pääsy, ohjelma10 €.

Joulua sävelin, ajatelmin ja Raamatun sanoin

La 6.1. klo 18 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Hoiturit-kuoron perinteisessä loppiaisillassa kerrataan joulua niin sanoin kuin sävelin. Tekstit lukee Anne Haapala ja kuoroa johtaa Riitta Helenius.

Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Tähdet loistavat – e lucevan le stelle

La 6.1. klo 18 Perniön Pyhän Laurin kirkossa, Lupajantie 6

Tenori Mika Nisulan ja urkutaiteilija Jimi Järvisen ohjelmassa on Sibeliusta, oopperaa ja joululauluja. Konsertin järjestää Perniökulttuuri-säätiö yhdessä Salon seurakunnan kanssa.

 

Musiikkiopiston laulajia Salon kirkossa.

 

Lippu vai ohjelma?
Maksullisesti vai maksutta?

Kahteen oheisista joulukonserteista myydään lippuja, muihin on vapaa pääsy, ja ohjelman ostaminen on entiseen tapaan vapaaehtoista.

Lippujen myynti on luvallista silloin, kun kirkko on vuokrattu konsertin järjestäjälle. Aiemmin Salon seurakunnan kirkkoja ei ole vuokrattu, mutta kirkkoneuvosto päätti mahdollistaa vuokraamisen vuoden 2017 alusta lähtien. Mahdollisuus annettiin, koska kaikki konsertoijat eivät uskalla lähteä konserttia järjestämään, jos tulopuoli jää vapaaehtoisen ohjelmamyynnin varaan.

Elviksen levyttämiä joululauluja la 9.12. Kiskossa ja pe 22.12. Uskelassa

Kupliva Ilo la 16.12. Muurlassa