Joulukonsertteja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivulle | Sivukartta ja haku | Muuta tekstikokoa

Joulukonsertteja

Konsertteihin on vapaa pääsy,
ellei toisin mainita.

Käsiohjelman ostolla voi tukea konserttien
järjestämistä ja hyväntekeväisyyttä.

Vanhasta musiikista joulun säveliin

Ke 28.11. klo 19 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Salon musiikkiopiston oppilaat esiintyvät. Eri soitinten taitajat tulkitsevat monen aikakauden musiikkia. Säveltäjäniminä Vivaldi, Narvaez, Bach, Adam, Tshesnokov, Taffenel, Melartin, Kotilainen

Tulkoon joulu!

Su 2.12. klo 18 Kuusjoen kirkossa, Ylikulmantie 234

Konsertissa laulavat Pirkko Pelander, Kimmo Lindegren ja Kai Niemelä. Säestyksestä ja laulujen sovituksista vastaa Reima Pekola.

Ohjelma 10 €.

Moision koulun joulukonsertti

Ti 4.12. klo 18 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Konsertissa kuullaan Moision musiikkiluokkalaisten pannuversioita tutuista joululauluista. Tällä kertaa bändi ei esitäkään pelkästään instrumentaaliversioita, vaan mukana ovat lisäksi laulusolistit ja pieni kuoro. Konsertissa kuultavat laulut löytyvät pannuversioina musiikkiluokkalaisten tekemältä joululevyltä Steely Christmas from Moisio, jota on myynnissä konsertissa muiden Moisio Steel Bandin levyjen ohella.

Ohjelma 10 €.

Tulkoon joulu!

Su 9.12. klo 18 Perttelin kirkossa, Kaivolantie 150

Konsertissa laulavat Pirkko Pelander, Kimmo Lindegren ja Kai Niemelä. Säestyksestä ja laulujen sovituksista vastaa Reima Pekola.

Ohjelma 10 €.

Joululauluja digiharmonikalla

Su 9.12. klo 18 Kiikalan kirkossa, Kirkkotie 1

Digiharmonikan maailmanmestari Netta Skogin ohjelmassa uusia ja osin tuntemattomiakin joululauluja, jotka on ensimmäistä kertaa sovitettu digiharmonikalle ja laululle. Joulukonsertti päättyy Sibeliuksen Finlandiaan.

Ohjelma 10 €.

Joulun sävel

Ma 10.12. klo 18 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Järjestäjänä Musiikkiyhdistys Leticia ry. Tervetuloa kuuntelemaan ja laulamaan yhdessä Leticia-kuoron kanssa. 

Ohjelma 10 €

Joulugaala

Ma 10.12. klo 19 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Perniön lukion ja yhteiskoulun järjestämä joulugaala. Esiintyjinä opekuoro, Aino Alaranta, Saara Muuri, Trio Grandezza: Roope Pelo, Peter Nyberg ja Pekka Laakso. Ohjelmassa joulunajan klassikoita upeina tulkintoina. 

Antti Railion joulukonsertti

Ti 11.12. klo 19 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Voice of Finland ja Raskasta Joulua -tähtenä tunnetun Antti Railion joulukonserttikiertue ulottuu myös Halikkoon. Joulumaan taikaa -kiertueella laulaja esittää kauneimpien joululaulujen lisäksi myös herkkiä, riisuttuja tulkintoja oman tuotantonsa tunnetuimmista sekä muutamista tarkoin valituista lainakappaleista.

Tämä konsertti on maksullinen!
Liput ennakkoon 24,90 €, ovelta 30 €,
mikäli lippuja on vielä jäljellä.

LähiTapiolan joulukonsertti

Ke 12.12. klo 19 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Lähi-Tapiolan tarjoaman konsertin solistina on laulaja Jouni Keronen.

Halikon musiikkiyhdistyksen Lucia-juhla

To  13.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Halikon musiikkiyhdistyksen Lucia-juhla, Lucia-kulkue ja musiikkiesityksiä musiikkileikkikoululaisista alkaen. 

Uskelan koulun joulukonsertti

To 13.12. klo 18 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Jouluihme

Pe 14.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Allegro- ja Tähti-lapsikuorojen yhteinen Jouluihme-konsertti. Kuoroja säestää huikea Jippii-orkesteri. Tule ja tuo ystäväsikin aistimaan joulun iloa, valoa, lämpöä!

Ohjelma 5 €.

Lauluyhtye Valon joulukonsertti

Pe 14.12. klo 19 Perttelin kirkossa, Kaivolantie 150

Koskelainen lauluyhtye Valo esittää kauneimpia joululauluja. Taiteellisena johtajana ja säestäjänä toimii Hannu Ilola. Tervetuloa nauttimaan tunnelmallisesta illasta kauniin musiikin parissa.

Ohjelma 10 €.

Teemun & Diandran joulukonsertti

La 15.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Kaksi tähtien lailla loistavaa laulajaa Diandra & Teemu Roivainen tunnelmoivat lämminhenkisellä Syttyy valot tuhannet -joulukonserttikiertueella.

Konsertissa kuullaan perinteisiä, meille kaikille rakkaita joululauluja, mutta mukana on myös muutamia uudempia lauluja sekä jouluisia musiikkiyllätyksiä ja kauniita duettoja. 

Tämä konsertti on maksullinen!
Liput 30 € + toimitusmaksu.

Adeste Fideles

Su 16.12. klo 18 Kiskon kirkossa

Ohjelmassa on perinteisiä suomalaisia ja italialaisia joululauluja sekä latinankielisiä joululauluja. Konsertissa esiintyvät salolainen tenori Eero Lasorla, roomalainen poikkihuilisti Silvia Raia ja tamperelainen pianisti Juhana Mattila.

Ohjelma 10 €.

Musiikkiopiston laulajien joulukonsertti

Ma 17.12. klo 18 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Salon musiikkiopiston laulajien joulukonsertti. Konsertissa kuullaan sooloja, kvartettia ja kuorolauluja, mukana myös huilisti ja viulisti. Ohjelmassa sekä perinteisiä että uudempia joululauluja.

Joulun sellot

Ti 18.12. klo 19 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5

Salon musiikkiopiston opettaja Marjo Anttilan sello-oppilaat jouluisissa tunnelmissa. Ohjelmassa on mm. kahdeksan sellistin esityksiä jossa musisoivat viisi opistosta aiemmin valmistunutta sellistiä yhdessä nykyisten oppilaiden kanssa. Lisäksi kuullaan kaunisäänisen sopraano Maria Sirénin tulkintoja joululauluista. Säestäjinä ovat Leena Tammisto ja Kaisa Suutela-Kuisma. Konsertin päätteeksi Salon seurakunta järjestää glögitarjoilun. Olet lämpimästi tervetullut sellistien perinteiseen hyvän joulun toivotukseen.

Kuorojen joulu

Ke 19.12. klo 18 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Esiintymässä useita perniöläisiä kuoroja eri-ikäisine laulajineen. Tässä konsertissa kirkko kaikuu kuorolaulun ilosanomaa. 

Petri Laaksonen

Ke 19.12. klo 18 Perttelin kirkossa, Kaivolantie 150

Petri Laaksosen ensimmäinen joululevy Lumivalkeaa julkaistiin parikymmentä vuotta sitten. Levyn nimikkolaulun lisäksi monet muutkin Laaksosen jouluiset sävelmät ovat jääneet elämään. Perttelissä kuullaan sekä niitä että joulun klassikkosävelmiä.

Ohjelma 20 €.

Halikon joulu

La 22.12. klo 18 Halikon kirkossa, Kirkkorinne 1

Orkesteria johtaa Leena Kiiski, solisteina mm. Saara Rauvala, Peppi Laine, Roope Pelo, Jussi Vänttinen ja Jemima Issa-Anttila.

Ohjelma 15 €

Matka seimen äärelle

La 22.12. klo 18 Kuusjoen kirkossa, Ylikulmantie 234

Lausuntataiteilija Jouko Heikkinen & Selloduo Varonen.

Heikkinen ja Varoset ovat nivoneet yhdeksi kokonaisuudeksi Lassi Nummen joulurunoja, jouluevankeliumin Agricolan vanhalla suomen kielellä, ajatonta klassista musiikkia sekä selloduon omia sovituksia tunnetuista joululauluista.

Esitys lähtee liikkeelle nykyajan hälisevästä joulusta ja etenee aina asian alkulähteelle, ensimmäisen joulun tunnelmiin. Vajaan tunnin mittainen esitys piirtää intensiivisen kaaren tarjoten kuulijalleen mahdollisuuden rauhoittua sana- ja säveltaiteen siivittäminä joulun ihmeen äärelle. 

Matka seimen äärelle -esitys on ollut Heikkisen ja Varosten ohjelmassa useita vuosia ja saanut yleisöltä erittäin lämpimän vastaanoton.

Jouko Heikkinen (s. 1966) sai lausuntauralleen alkusysäyksen Veikko Sinisalo -lausuntakilpailun finaalipaikasta 1996. Heikkisen ensimmäinen oma lausuntailta oli Aaro Hellaakoski -ilta, jonka ensiesitys oli Kajaanin Sana ja sävel -tapahtumassa 1997. Heikkinen on esiintynyt 20 vuoden aikana omin illoin sekä eri lausujien ja muusikoiden kanssa runsaasti eri puolilla Suomea sekä Välimeren alueella. Suomen lausujainliiton jäsen vuodesta 1997.

Sellistipariskunta Anna-Maaria ja Olli Varonen esiintyi duona ensimmäisen kerran kesällä 2000. Satojen kotimaisten konserttien lisäksi duo on esiintynyt Tsekissä, Unkarissa, Espanjassa ja Ruotsissa. Konsertoinnin lisäksi duon esityksiä on taltioitu kuudelle CD-levylle. Radio- ja tv-esiintymisiä duolla on ollut Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa. 

Ohjelma 10 €.

Joulukonsertti

Su 23.12. klo 18 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Ohjelmassa on perinteisiä suomalaisia ja italialaisia joululaluja sekä latinankielisiä joululauluja. Konsertissa esiintyvät salolainen tenori Eero Lasorla, roomalainen poikkihuilisti Silvia Raia ja tamperelainen pianisti Juhana Mattila.

Ohjelma 10 €.

GospelSalon jouluinen konsertti

ke 26.12. klo 18 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Joulun tunnelmaa GospelSalon mukaansatempaavalla tyylillä. Kuoroa johtaa Kaisa Suutela-Kuisma ja säestyksistä vastaa Matti Rantatalo. He soittavat konsertissa myös jouluista musiikkia kansanmusiikkityyliin viululla ja harmonilla sekä klassisemmin piano-urut-duona.

Ohjelma 10 €.

Hyasinttien aika

Pe 28.12. klo 19 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Christianus-kuoro tunnelmoi joululaulujen parissa joulun välipäivinä. Laulut vievät vielä hetkeksi joulun ilmapiiriin ja siivittävät tulevan vuoden haasteisiin.

Kuorolaulujen ja sooloesitysten lomassa Pekka Ruokomäki ja Pekka Ahonen lukevat Raamatun ennustuksia ja historiaa Jeesuksen elämästä. Kuoroa johtaa Arto Tinell ja säestää pianisti Angela Saarinen.

Ohjelma 10 €.

Joulua sävelin, ajatelmin ja Raamatun sanoin

Su 6.1. klo 18 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Hoiturit-kuoro ja Riitta Helenius.

Loppiaiskonsertti Soi kunniaksi Luojan

Su 6.1. klo 19 Perniön kirkossa, Lupajantie 6

Esiintyjinä ovat sellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian ja laulaja Ilkka Leikkonen. Ohjelma koostuu pelkästään Sibeliuksen musiikista. Konsertin järjestää Perniökulttuuri-säätiö yhteistyössä Salon seurakunnan kanssa.

Ohjelma 20 €.


Lippu vai ohjelma?
Maksullisesti vai maksutta?

Kahteen tämänvuotisista joulukonserteista myydään lippuja, muihin on vapaa pääsy ja ohjelman ostaminen vapaaehtoista.

Lippujen myynti on luvallista silloin, kun kirkko on vuokrattu konsertin järjestäjälle. Vuokraaminen on ollut mahdollista vuoden 2017 alusta lähtien. Mahdollisuus annettiin, koska kaikki konsertoijat eivät uskalla lähteä konserttia järjestämään, jos tulopuoli jää vapaaehtoisen ohjelmamyynnin varaan.

 

Pirkko Pelander, Kimmo Lindegren, Kai Niemelä ja Reima Pekola konsertoivat 2.12. Kuusjoella ja 9.12. Perttelissä. Kuva Ulla Niemelä.
 

 

Moision pannuorkesterin konsertti Uskelassa ti 4.12. 

Neta Skog Kiikalan kirkossa su 9.12.