Riitta Koivisto

Riitta Koivisto

Yhteystiedot:

Särkisalon alue

Aloitin helmikuussa 2016 kanttorin työt Särkisalon alueella. Kirkkomuusikon opinnot tein Turun konservatoriossa vasta nelikymppisenä. Ensimmäinen virkapaikkani oli Halikossa, jonne tulin toiseksi kanttoriksi pari vuotta ennen seurakuntien yhdistymistä Saloksi. Syyskauden 2015 työskentelin sijaisena Kuusjoella.

Kanttorin työ on monipuolisempaa kuin osasin kuvitella, vaikka seurakuntaelämä on ollut monella tavalla tuttua pienestä asti.

Musiikki itsessään on täynnä mahdollisuuksia ja haasteita, ja seurakunnassa sitä tehdään ihmisten keskellä ja heidän kanssaan. Kuorotyössä tämä tuntuu kuin tiivistyvän! – Kuusjoella tein työtä kirkkokuoron kanssa, ja nyt johdan Särkisalokuoroa, joka on tärkeä osa seurakunnan toimintaa alueellamme, mutta ei ole virallinen kirkkokuoro.

Lisäväriä työhöni tuo se, että siihen on alusta asti kuulunut musiikkitöiden lisäksi tiedotustyötä. Osallistun Seurakuntasanomien tekemiseen ja päivitän osaa seurakunnan nettisivuista. Näin saan yhdistää seurakuntatyöhön muitakin kiinnostuksiani ja aiempia opintojani mm. suomen kielestä. Virkanimikkeeni on kanttori-tiedottaja, joka taitaa olla ainutlaatuinen.

Työstä minut irrottavat esimerkiksi lukeminen ja äänikirjat ja vaikka sudokujen tai sukkien tekeminen sekä tietysti ystävät ja läheiset.