Naarila3

Naarila 3

Hyvä rippikoululainen ja kotiväki!

Rippileiri lähestyy. Toivottavasti kirkkokäynti- ja tilaisuusmerkinnät ovat jo passissa. Jos joku puuttuu, vielä ehtii, aikaa rippileirin alkuun on vielä useampi viikko.

Rippileirimme Naarila 3 on siis ti 27.6.-ma 3.7.2017. Yhteiskuljetukset leirille ja leiriltä pois on järjestetty seuraavasti:

• Ti 27.6. Kiskosta lähtö Toijan Nesteeltä klo 9.30, Muurlan seurakuntakodilta klo 9.45.
  • Kuusjoelta lähtö seurakuntatalon edestä klo 9.15. Kuusjoelta lähtevä bussi pysähtyy Salon keskustan seurakuntatalolla, Kirkkokatu 6, noin klo 9.30. Paluukuljetus leiriltä lähtee ma 3.7. klo 13. Toinen auto ajaa Muurlan kautta Kiskoon, toinen Salon keskustan kautta Kuusjoelle.

Torstai 6.7. leirin jälkeen on myös rippikoulupäivä. Kokoonnumme klo 11.50 Salon keskustan seurakuntatalossa, Kirkkokatu 6. Teemme tutustumiskäynnin Hintan vanhainkotiin Suomusjärvelle. Sieltä siirrymme konfirmaatioharjoitukseen Uskelan kirkkoon, joka päättynee n. klo 17 aikoihin. Päivän aikana tarjotaan pieni välipala.

Mukaan leirille Naarilaan tarvitset ainakin seuraavia tavaroita:

• Riittävästi vaatetta helteeseen ja vähän kylmempäänkin säähän
  • Lakana, pussilakana, tyynyliina ja yöasu
  • Pyyhe ja uimapuku, hygieniatarvikkeet, hammasharjat yms., tarvittavat lääkkeet (omat särkylääkkeet)
  • Lenkkarit, mukavat kengät, halutessasi sisätossut tai jarrusukat
  • Riparipassi, kynät, muistiinpanovälineet
  • Leirillä on bändisoittimia, mutta omankin soittimen voit ottaa mukaan

Mukaan leirille tarvitset myös vanhempien täyttämän leiriläisen osallistujakortin ja suljetussa kuoressa olevan vanhempien tekemän tehtävän "Kirje nuorelleni". Vanhempainillassa mukana olleet vanhemmat täyttivät jo osallistujakortin, ja osa heistä palautti kirjoitustehtävän.

Kotiin jätetään: kaikki päihdyttävät aineet, energiajuomat, tupakat, sähkötupakat, läppärit ja isommat poppihärvelit (musaa saa kuunnella kyllä korvakuulokkeilla).

Tässä myös tärkeää muistutettavaa leirioloista: Leiriläinen on velvollinen korvaamaan rikkomansa leirikeskuksen tavarat ja kalusteet. Kaikki suihkutettavat dödöt, hiuslakat yms. suihkutetaan ulkona. Leirikeskuksen palohälyttimet reagoivat hyvin pieniin määriin esim. suihkutettavaa dödöä. Jos leiriläinen toimii tämän ohjeen vastaisesti ja palohälytys alkaa, leiriläinen on korvausvelvollinen. Palohälytyksen alkaessa palolaitos tulee aina tarkastamaan tilanteen ja lähettää seurakunnalle laskun.

Riparipassin osallistujamerkintöjen pitää olla täynnä ennen leirin alkua. Ulkoläksyt suoritetaan leirillä.

Konfirmaatiomessu on Uskelan kirkossa Salossa su 9.7. 2017 klo 10. Konfirmaatiomessumme radioidaan YLE 1:llä.

Nuoret tulevat kirkkoon klo 9 yhteiskuvausta varten. Kuvan haluavat tuovat mukanaan postimerkillä ja omalla osoitteellaan varustetun avoimen kirjekuoren, joka sisältää 10 euroa. Kuoret annetaan suoraan valokuvaajalle, joka postittaa valmiit kuvat kuorissa niiden valmistuttua suoraan kotiin. Kuvauksen suorittaa Studio Manta.

Kummit ovat tervetulleita siunaamaan konfirmoitavia. Kummien tulee asettua kirkossa esim. penkin päähän, josta on helppoa ja sujuvaa kutsuttaessa siirtyä alttarin äärelle.

Ehtoollisella on mahdollista saada myös gluteenitonta ehtoollisleipää ja alkoholitonta viiniä.

Ripariterveisin!

• Marika Huhtasalo, pastori, puh. 050 590 9521
  • Niina Jyllilä, diakoni, puh. 041 442 4747
  • Vilho Routasalo, nuorisotyönohjaaja, puh. 044 7745 290
  • Sanna Räisänen, kanttori, puh. 041 437 2618
  • Martti Santakari, pastori, puh. 044 774 5264

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@evl.fi

Muuta tietoa:

Rippileiri maksaa 10 €/leirivuorokausi. Rippileirimaksusta voi hakea vapautusta taloudellisista syistä. Maksusta vapautumista haetaan oman seurakunta-alueen diakoniatyöntekijältä viimeistään 10.3.2017. Diakonityöntekijöiden tiedot löytyvät täältä.

Jatkossa tiedotteet ja informaatio rippikouluasioihin liittyen kulkee sähköpostitse niihin sähköpostiosoitteisiin, jotka meille on ilmoitettu. Pitäkää huoli, että sekä sinä rippikoululainen että te vanhemmat saatte tietoonne ja luettavaksenne seurakunnasta tulleet viestit. Lisäksi tiedot löytyvät näiltä nettisivuilta.

Seurakunta tutuksi!

Aloituspäivässä saat rippikoulupassin, jonka avulla voit seurata edistymistäsi seurakuntaan tutustumisessa. Ennen kesäkuun leirijaksoa tulisi sinun olla tutustunut toimintaan itsenäisesti käymällä viidessä evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksessa ja seurakuntatilaisuudessa. Muista ottaa riparipassisi myös mukaan ryhmän yhteisiin tapaamisiin.

Sivun alalaidassa on menovinkit- tiedosto, josta löytyy lista yhteisistä kokoontumisista sekä tilaisuuksista, joihin saattaisi olla mukava osallistua. Tilaisuuksia on hyvin eri tyyppisiä, mutta niissä kaikissa osallistu rohkeasti mukaan itse toimintaan, äläkä jää vain sivustakatselijaksi.

Jumalanpalveluksissa tuo passisi ennen tilaisuuden alkua suntiolle. Ota itsellesi kirkkoon sappuessasi virsikirja sekä käsiohjelma.  Osallistuessasi kirkossa pidettävään Kirkolliseen toimitukseen (kaste, häät, hautajaiset) käy istumaan urkuparvelle. Pyydä passiisi merkintä kanttorilta tai suntiolta parvella. Muista superhyvät käytöstavat toisten juhlissa

Seurakuntatilaisuuksissa pyydä merkintä passiin seurakunnan työntekijältä tilaisuuden päätyttyä.

Koulukirkoista ei saa rippikoulupassimerkintää, koska ne kuuluvat koulun ohjelmaan.

Uskomme ydin

Palan kristinuskon ydintä saat rippikoulun aikana opetella niin hyvin, että se säilyy muistisi sopukoissa lopun elämääsi. Kristinuskon ydintekstit löydät sivun alalaidan liitteestä ja syvällinen tutustuminen niihin kannattaa aloittaa heti.

Seurakunnan toiminnasta ja tilaisuuksista tiedotetaan:

Kastetehtävä aloituspäivään liittyen

Menovinkit