Naarila3

Naarila 3

Tervetuloa rippikouluun!

Vuoden 2017 rippikouluihin on ilmoittauduttu ja ryhmäjaot tehty. Yhteinen matka alkaa!

Naarila 3 -ryhmässämme on nuoria Halikosta, Kiskosta, Kuusjoelta, Muurlasta, Perttelistä ja Salo-Uskelasta.

Tärkeitä päivämääriä:

• Rippikoulumme alkaa aloituspäivällä la 10.12.2016 klo 10-15 Mahlakankareen seurakuntatalossa, Palomäenkatu 2. Vanhemmat ovat tervetulleita klo 14.
  • Vanhempainilta to 11.5.2017 klo 18 Salo-Uskelan seurakuntatalossa, Kirkkokatu 6.
  • Rippikoululeirimme 27.6.-3.7.2017 Naarilan leirikeskuksessa.
  • Rippikoulupäivä to 6.7.2017, jolloin kokoonnumme Salossa.
  • Konfirmaatiomessu kaikille su 9.7.2017 klo 10 Uskelan kirkossa.

Aloituspäivästä:

Seurakunnan puolesta ei ole järjestetty kuljetusta, käyttäkää mielellään kimppakyytejä.

Rippikoululaisten vanhemmat kutsutaan Mahlakankareelle klo 14:ksi, jolloin meillä on yhteistä ohjelmaa ja informaatiota rippikouluun liittyen.

Aloituspäivänä käydään läpi rippikouluun liittyviä käytäntöjä ja kevätkauden ohjelmaa. Tuolloin jaetaan myös rippikoulupassit ja oppikirjat.

Tämän sivun alaosassa on pdf-tiedostona kasteeseen liittyvä tehtävä, jota te rippikoululaiset ja vanhemmat voitte yhdessä etukäteen kotona täyttää. Tehtävä löytyy myös oikealta kuvana. Tehtävävastauksia voi kirjata joko kännykän muistiin tai erilliselle paperille, joka tulisi ottaa mukaan, ellei tehtäväpaperia pysty kotona printtaamaan. Valokuvat voivat olla myös kännykkään tallennettuja.

Mahlakankareella on nuorille ruokailu, jossa on huomioitu ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetut allergiat ja ruoka-ainerajoitukset.

Muuta tietoa:

Rippileiri maksaa 10 €/leirivuorokausi. Rippileirimaksusta voi hakea vapautusta taloudellisista syistä. Maksusta vapautumista haetaan oman seurakunta-alueen diakoniatyöntekijältä viimeistään 10.3.2017. Diakonityöntekijöiden tiedot löytyvät täältä.

Jatkossa tiedotteet ja informaatio rippikouluasioihin liittyen kulkee sähköpostitse niihin sähköpostiosoitteisiin, jotka meille on ilmoitettu. Pitäkää huoli, että sekä sinä rippikoululainen että te vanhemmat saatte tietoonne ja luettavaksenne seurakunnasta tulleet viestit. Lisäksi tiedot löytyvät näiltä nettisivuilta.

Tapaamisiin joulukuussa, rippikoulun alkua odotellen, valoa syksyyn!

• Marika Huhtasalo, Kuusjoen pappi, 050 590 9521
  • Niina Jyllilä, diakoni, 041 442 4747
  • Vilho Routasalo, nuorisotyönohjaaja, 044 774 5290
  • Sanna Räisänen, kanttori, 044 774 5346
  • Martti Santakari, Kiskon ja Muurlan pappi, 044 774 5264
  • Anna Knuutila, rippikoulutyöstä vastaava pappi, 044 774 5378

Sähköpostiosoitteet kaikilla: etunimi.sukunimi@evl.fi

KEVÄTKAUTTA 2017, KAIKILLE YHTEISIÄ JUTTUJA:

Draamallinen messu pe 20.1. klo 17 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5.

Jumalanpalveluspäivä su 29.1. Kuusjoen kirkossa ja seurakuntatalolla klo 14-19. Vanhemmat kutsutaan myös mukaan messuun Kuusjoen kirkkoon klo 18:ksi.

Voit osallistua joko tähän tai vastaavaan päivään Kiskossa 12.3.

Yhteisvastuutapahtumat: Kiskossa su 12.2. klo 10-13, Kuusjoella su 5.3. klo 11-14, Muurlan koululla la 13.5. klo 11-14. Salon seurakuntatalolla, Kirkkokatu 6, to 27.4. klo 15.30-18 Veisukinkerit ja palvelutehtävä. Voit valita jonkun näistä.

Jumalanpalveluspäivä su 12.3. klo 14-19 Kiskon kirkossa ja seurakuntatalolla. Vanhemmat kutsutaan myös mukaan messuun Kiskon kirkkoon klo 18:ksi.

Voit osallistua joko tähän tai vastaavaan päivään Kuusjoella 29.1.

Gospelkonsertti pe 24.3. klo 16 ja 18 Salon kirkossa, Kirkkokatu 7. Valitse jompikumpi kellonaika!

Diakonia- ja lähetysralli su 9.4. klo 12.30-14.30 Salon seurakuntatalolla, Kirkkokatu 6.

*****

Rippikoulupäivä huoltajille (mutta ei rippikoululaisille) su 12.2. klo 10-17 Halikon Kesä-Angelassa

Ilmoittautumiset 18.1. mennessä www.salonseurakunta.fi/rippikoulu

Rippikoululaisesi saa osallistumisestasi yhden merkinnän riparipassin seurakuntatilaisuuksiin!

Vanhempainilta to 11.5. klo 18 Salon seurakuntatalolla, Kirkkokatu 6.

Rippileiri  Naarilassa ti 27.6. – ma 3.7.

Kaupunkipäivä Salon seurakuntatalolla to 6.7. n. klo 12-17. Vierailu Hintan vanhainkodissa, jonka jälkeen n. klo 15.30 konfirmaatioharjoitus Uskelan kirkossa.

Konfirmaatiomessu su 9.7. klo 10 Uskelan kirkossa, Sairaalantie 5.

Seurakunta tutuksi!

Aloituspäivässä saat rippikoulupassin, jonka avulla voit seurata edistymistäsi seurakuntaan tutustumisessa. Ennen kesäkuun leirijaksoa tulisi sinun olla tutustunut toimintaan itsenäisesti käymällä viidessä evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksessa ja seurakuntatilaisuudessa. Muista ottaa riparipassisi myös mukaan ryhmän yhteisiin tapaamisiin.

Sivun alalaidassa on menovinkit- tiedosto, josta löytyy lista yhteisistä kokoontumisista sekä tilaisuuksista, joihin saattaisi olla mukava osallistua. Tilaisuuksia on hyvin eri tyyppisiä, mutta niissä kaikissa osallistu rohkeasti mukaan itse toimintaan, äläkä jää vain sivustakatselijaksi.

Jumalanpalveluksissa tuo passisi ennen tilaisuuden alkua suntiolle. Ota itsellesi kirkkoon sappuessasi virsikirja sekä käsiohjelma.  Osallistuessasi kirkossa pidettävään Kirkolliseen toimitukseen (kaste, häät, hautajaiset) käy istumaan urkuparvelle. Pyydä passiisi merkintä kanttorilta tai suntiolta parvella. Muista superhyvät käytöstavat toisten juhlissa

Seurakuntatilaisuuksissa pyydä merkintä passiin seurakunnan työntekijältä tilaisuuden päätyttyä.

Koulukirkoista ei saa rippikoulupassimerkintää, koska ne kuuluvat koulun ohjelmaan.

Uskomme ydin

Palan kristinuskon ydintä saat rippikoulun aikana opetella niin hyvin, että se säilyy muistisi sopukoissa lopun elämääsi. Kristinuskon ydintekstit löydät sivun alalaidan liitteestä ja syvällinen tutustuminen niihin kannattaa aloittaa heti.

Seurakunnan toiminnasta ja tilaisuuksista tiedotetaan:

Kastetehtävä aloituspäivään liittyen

Menovinkit