Reformaation juhlavuosi

Reformaation juhlavuosi Salossa

31.10.2017 tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä,
kun Martti Luther julkaisi teesinsä anekauppaa vastaan.
Siitä alkoi reformaatioksi tai uskonpuhdistukseksi
kutsuttu prosessi,
joka synnytti protestanttiset kirkkokunnat,
aikanaan myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon.

Reformaatiota muistetaan ja juhlitaan syksyyn 2017 saakka. Salon seurakunnassakin tapahtuu monenlaista, ja kalenteri täydentyy pitkin vuotta.

Paikalliset juhlavuoden avajaistapahtumat pidettiin su 30.10.2016 Halikossa ja Särkisalossa.

Reformaation luentosarja järjestettiin tammi-maaliskuussa kansalaisopistossa.

Martin matkassa – ilta Lutherin jalanjäljillä

Elokuussa tarjoutuu mahdollisuus lähteä mukaan Martti Lutherin matkaan, kun hänen jalanjäljissään kuljetaan Kiskossa Toijan kivimakasiinissa pe 25.8. klo 18.

Matkalle johdattelee aluekappalainen Miika Rosendahl Saksanmaan kuvien kera. Lutherin jalanjälkiä seurataan syntymäkaupunki Eislebenistä Erfurtin kautta reformaation kaupunkiin Wittenbergiin aina välillä veisaamaan pysähdellen. Illan päätteeksi on tarjolla Martin matkaeväitä saksalaiseen tapaan iltaan sopivine juomineen.

Kivimakasiinin rajallisen paikkamäärän vuoksi tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Tästä ja omakustannushinnasta tulee elokuussa tarkempaa tietoa seurakunnan viikkoilmoituksiin ja nettisivuille.

31.10.–5.11.2017

• Teesientekotapahtumia eri puolilla Salon seurakuntaa.

5.11.2017

• Juhlavuoden päätös Uskelan kirkossa.

Valtakunnalliset verkkosivut: reformaatio2017.fi

Facebook: facebook.com/reformaatio2017

Luther ja sulkakynä -esitys kiersi kevään aikana Salon päiväkodeissa. Syksyllä se kiertää seurakunnan kerhoissa.

Nuorisotyön tiimi seikkaili kevättalvella kaikissa Salon alakouluissa ohjelmalla Martti ja hanhi.

Lutherin häät -draamakavalkadi esitettiin Salon torilla helatorstaina 25.5.