Testamenttirahastoja ikääntyneiden tukemiseksi

Salon seurakunnan diakoniatyö on saanut testamenttilahjoituksia, jotka on suunnattu vähävaraisille ja vaikeuksissa oleville ikääntyneille. Testamenttirahastoista myönnetään avustuksia yli 65-vuotiaille ikääntyneille Salon kaupungin, Marttilan kunnan ja Kosken Tl kunnan alueella diakonisin perustein. Avustuksia voi hakea ruokaan, vaatteisiin, jalkahoitoon, kampaajalle, hierojalle tai siivouspalveluun sekä äkillisissä kriisitilanteissa myös muihin tarpeisiin. Avustuksiin on jatkuva haku. Yhteydenotot ma-to klo 10-12 puh 044-7745216. Voit jättää myös viestin vastaajaan tai lähettää tekstiviestin tai sähköpostia osoitteeseen diakoniatoimisto.salo@evl.fi Lisätietoja antaa diakoniajohtaja Sirkku Nivala puh 044-7745297 tai sirkku.nivala@evl.fi

 

Kokemuksia

”Rahat ja lääkkeet oli loppu. Oli aikamoinen kynnys lähteä hakemaan apua, mutta kokemus oli positiivinen. Olin yllättynyt siitä, koska olen kuullut, että on vaikea saada apua. Sain ruokaa ja lääkkeet. Kun on astma ja keuhkoahtauma, lääkkeet olivat erittäin tärkeät, ja totta kai ruokakin. Sanoisin että menkää ihmeessä. Apua saa, jos pyytää.”

”Rahatilanne ei ollut hyvä silloin, koska eläke on pieni. Rahaa jäi enemmän käyttöön. On hyvä, että diakoniatyöstä sai avustusta, koska Kelasta ei tullut apua tilanteeseen. Kyllä kannattaa hakea, jos on sellainen tilanne, että tarvitsee apua.”

”Olen hakenut ruokapuolta enimmäkseen, koska eläke ei niin suuri ole. Kun on saanut ruokaa, niin on turvallisempi ja mukavampi olla. Jos tarpeeseen tulee, niin kannattaa hakea. Minun mielestäni on hyvä asia, että jostain saa apua, kun nykyään kaikki on niin kiven alla. Täytyy ottaa hattu toiseen käteen ja mennä nöyrästi, jos tosiaan tarvitsee rahaa. Ei ole mikään häpeä nykyään hakea apua. Onneksi on paikkoja ja ihmisiä, jotka auttavat.”

Ikääntyneitä istumassa penkillä syksyisessä jokimaisemassa