Särkisalon kirkko

Särkisalon kirkko avoinna
3.8. saakka keskiviikkoisin klo 13–15

Särkisalon kirkko

Särkisalon nykyinen puukirkko on rakennettu vuonna 1760. Pohjaltaan se on suorakaiteenmuotoinen torniton pitkäkirkko. Kirkon pohjoisseinään liittyy runkohuonetta matalampi ja kapeampi sakaristo sekä eteläseinään liittyvä samankokoinen asehuone. Länsipäätyyn rakennettiin vuonna 1858 pieni lautaseinäinen eteinen. Kaikissa rakennuksen osissa on jyrkkä satulakatto. Kirkon kuorin alla on vuonna 1785 muurattu kellari.

Alttaritaulun aiheena on Jeesus ja lapset ja sen maalasi Alexandra Frosterus-Såltin vuonna 1897. Alttaritaulun yläpuolella on säteilevä, mustaksi maalattu puinen risti, jonka juurella on lain taulut. Jalustaan on maalattu teksti "Se on täytetty" ja kalkki. Lahjoittaja on ratsutilallinen Karl Uppman v. 1855. Saarnastuoli on tehty vuonna 1869.

Urkuparven rakensi puuseppä Juhana Backman v. 1760; Karin Mascitti-Slotte maalasi vuonna 1961 peileihin apostolien kuvat. Lasimaalaukset ovat Karin Mascitti-Slotten käsialaa vuodelta 1958. Pohjoisikkunassa on suojelusenkeli sekä mm. pitäjän vanhin, Petun saarella oleva mylly, Hakkalan saha ja Förbyn kalkkilouhimo. Eteläikkunassa on mm. suojelusenkeli, Särkisalon kirkko ja purjehtiva kuunari.

Särkisalon kirkon urut on esitelty täällä.

Erillinen puinen kellotapuli rakennettiin vuosina 1761 - 62 ja rakennusmestarina toimi Juhana Backman. Tapuli peruskorjattiin vuonna 1896 ja sen kellot ovat vuosilta 1706 ja 1768.

Kirkossa on istumapaikkoja 150.

Kesäkonsertti Särkisalon kirkossa

Laulu veen yli läikkyi
Tiia Maria Saari, sopraano
Juho Alakärppä, piano

Konsertin ohjelma koostuu suomalaisista sävellyksistä, se on romanttinen ja kaihoisa, ja synkkienkin tunnelmien jälkeen elämä on toivoa täynnä.
Eli sopii mainiosti juuri juhannussunnuntaihin.

Konsertin jälkeen on tarjolla iltateet esiintyjien seurassa kirkon pihalla tai sateen sattuessa kirkossa.
Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Messu Särkisalon kirkossa

10. sunnuntai helluntaista "Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa"
Hekkala, Tastula

Messu Särkisalon kirkossa